Semmi meglepő

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.08.31. 19:08
Drukkerként nehéz reálisan gondolkodni, most mégsem voltak különösebb elvárásaim ezzel a meccsel kapcsolatban. Ez egy olyan meccs volt, amit elvesztésre...

Drukkerként nehéz reálisan gondolkodni, most mégsem voltak különösebb elvárásaim ezzel a meccsel kapcsolatban. Ez egy olyan meccs volt, amit elvesztésre találtak ki. Sem a Tottenham, sem a Pool nem cserélődött ki varázsütésre a nyáron. A ciprusiakat tavaly is megvertük volna, AVB-vel és Timmyvel is. A QPR-ral ugyanez a helyzet. A West Ham-nél már rezeg a léc, ott sanszos, hogy tavaly csúnya szopacs lett volna a vége, de valljuk be, hogy az idei Dier-ihlette győzelmünket extra adag mákkal szolgálták fel. A Liverpool olyan csapat, amelyik pont abban nagyon jó, amiben a mi védelmünk szar. A letámadásunk még messze nincs eléggé begyakorolva ahhoz, hogy minőségi ellenfelek ellen tökéletesen működjön. Remélhetőleg idővel egyre jobbak leszünk ebben (is), mert a gyors támadásokkal szemben nyikorgunk, mint egy kredencajtó. De nem teszünk jót a saját idegrendszerünkkel, ha úgy teszünk, mintha nem lenne természetes, hogy ez egy heteket-hónapokat igénybe vevő folyamat.Drukkerként nehéz reálisan gondolkodni, most mégsem voltak különösebb elvárásaim ezzel a meccsel kapcsolatban. Ez egy olyan meccs volt, amit elvesztésre találtak ki. Sem a Tottenham, sem a Pool nem cserélődött ki varázsütésre a nyáron. A ciprusiakat tavaly is megvertük volna, AVB-vel és Timmyvel is. A QPR-ral ugyanez a helyzet. A West Ham-nél már rezeg a léc, ott sanszos, hogy tavaly csúnya szopacs lett volna a vége, de valljuk be, hogy az idei Dier-ihlette győzelmünket extra adag mákkal szolgálták fel. A Liverpool olyan csapat, amelyik pont abban nagyon jó, amiben a mi védelmünk szar. A letámadásunk még messze nincs eléggé begyakorolva ahhoz, hogy minőségi ellenfelek ellen tökéletesen működjön. Remélhetőleg idővel egyre jobbak leszünk ebben (is), mert a gyors támadásokkal szemben nyikorgunk, mint egy kredencajtó. De nem teszünk jót a saját idegrendszerünkkel, ha úgy teszünk, mintha nem lenne természetes, hogy ez egy heteket-hónapokat igénybe vevő folyamat.

Régóta először most megint van egy érzékelhető terv a játékunkban - két hónap előszezon egy VB-évben, és két tétmeccs (az EL-selejtezőn alig játszottak alapembereink) nem elég ahhoz, hogy bármilyen menedzser a maga képére formáljon egy csapatot. De egyébként is, a Pool ellen egyéni hibák okozták a vesztünket - méghozzá méretes egyéni hibák!

A jó és magabiztos csapatok akkor játszanak legjobban, amikor a hozzájuk hasonlóan minőségi ellenfelekkel kerülnek szembe. A mi játékosaink nem magabiztosak ezeken a meccseken, ellenben láthatóan idegesek, és olyan hibákat vétenek, amilyenek kevésbé illusztris ellenfelek ellen aligha (vagy sokkal ritkábban) csúsznának be. Ez az idegesség pozitív visszacsatolásként súlyosbítja az alapállapotot, miszerint az ellenfél egyszerűen jobb csapat. Ez az idegesség az utóbbi szezonok terméke, nem varrhatjuk Pochettino nyakába, és nem várhatjuk el tőle, hogy seperc alatt megszüntesse.

Az első gól abból indult, hogy Chadli és Rose ugyanarra a labdára startolt, Capoue nem követte le Henderson megindulását, Kaboul elbaszta a lesreállítást, Dier pedig nagyon csúnyán elbambult és csak nézte, ahogy Sterling bepasszolja a beadást. A másik két gól is nagy egyéni hibákból született. De a gólokon kívül is különlegesen nagy hibákat vétettek még olyan játékosaink is, akikre ez egyáltalán nem jellemző. Milyen gyakran fordul elő, hogy Lloris egymás után rugdossa a labdákat az ellenfél játékosainak? Most minimum háromszor keletkezett így komoly gólhelyzet a kapunk előtt. Kaboul szintén többször ajndékozta meg az ellenfelet becsukott szemmel elengedett passzokkal. Townsend a harmadik gól előtt... Ezek olyan hibák, amiket nem követtek volna el, ha mélyen a tudatalattijukban nem könyvelték volna már el jó előre a vereséget.

Ez olyan dolog, amit ki lehet javítani - az egymás iránti bizalom és az önbizalom a gyógyír, ezt pedig a menedzser feladata beleplántálni a fejekbe. De ez - hasonlóképpen a taktikai újításokhoz - időbe telik. A játékosok mini-idegösszeroppanása mellett sokszor még a játékvezetők is rá tesznek egy lapáttal a saját balfaszkodásunkra - tavaly két meccsünket is szétcseszték korai piroslapokkal, amelyeket aztán visszavont az FA, de akkor már baszhattuk. Most 0-1-nél Allen esésénél Dowd bizony ítélhetett volna másképp is. Csak, ha nem fújja le, akkor ugye sárga a bíró átverésének megkísérléséért, Allennek meg már volt olyanja a szünet előttről. Persze önbecsapás lenne, a nekem egyébként a kedvenc bíróim közé számító Dowd bácsira fogni bármit is. Annyi történt, hogy csont nélkül kikaptunk egy jobb csapattól, akiktől tavaly még simábban kaptunk ki. Nem cserélték ki a Tottenham-et a nyáron, ne tegyünk úgy, mintha olyan egyszerűen meg lehetne oldani a problémáinkat. Pochettinónak időre lesz szüksége - és nekünk is időre van szükségünk ahhoz, hogy megítéljük őt. Én személy szerint most nem tartanám azt sem tragédiának, ha hetedikként zárnánk ezt a szezont. Rodgers az első évében ott zárt (és volt egy Suareze). A szurkolók anyázták, ahol érték - a vezetők viszont bíztak benne, és adtak neki időt. Megérte. Remélem Pochettino is megéri a jövő szezont.

(Ehhez a poszthoz a plágium határán gúnyosan táncoló kisördög módjára használtam fel a The Fighting Cock nevű angol Spurs-fórum hozzászólásait.)

COME ON YOU SPUUUUUUUUUUURRRRRRRRSSSSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik