Semmi extra: Maribor-Tottenham 1-1

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.10.26. 18:10
Abszolút semmi extrát nem hoztunk eddig az EL-ben az eredmények terén. Sőt, a minimum elvárást is csak úgy-ahogy sikerült teljesíteni, hiszen...

Abszolút semmi extrát nem hoztunk eddig az EL-ben az eredmények terén. Sőt, a minimum elvárást is csak úgy-ahogy sikerült teljesíteni, hiszen valljuk be, hogy a Pana és a Maribor elleni meccsekből egyet azért mindenképpen illett volna megnyerni. De sebaj, a továbbjutás nagyon is a mi kezünkben van, és ha hozzuk a kettő hazai csoportmeccsünket, akkor aligha lesz gond. Még a csoportgyőzelem sem kivitelezhetetlen, hála Toché újabb kései egyenlítésének, aminek most a Lazio itta meg a levét. AVB is ezt hangsúlyozta a meccs után - kiegyenlített a csoport pontszámok terén, az utolsó három forduló fog dönteni.Abszolút semmi extrát nem hoztunk eddig az EL-ben az eredmények terén. Sőt, a minimum elvárást is csak úgy-ahogy sikerült teljesíteni, hiszen valljuk be, hogy a Pana és a Maribor elleni meccsekből egyet azért mindenképpen illett volna megnyerni. De sebaj, a továbbjutás nagyon is a mi kezünkben van, és ha hozzuk a kettő hazai csoportmeccsünket, akkor aligha lesz gond. Még a csoportgyőzelem sem kivitelezhetetlen, hála Toché újabb kései egyenlítésének, aminek most a Lazio itta meg a levét. AVB is ezt hangsúlyozta a meccs után - kiegyenlített a csoport pontszámok terén, az utolsó három forduló fog dönteni.

Persze tagadhatatlan, hogy kissé lehangoló egy olyan csapat ellen pontot veszteni, amelynek anyagi lehetőségei csak egy egészen más univerzumban értelmezhetőek. Náluk például szinte elképzelhetetlen fényűzést jelentene 1 millió fontot kiadni egy játékosért - nálunk meg csodának tartjuk, hogy a 17 éves Lennont ennyiért meg tudtuk szerezni a Leeds-től.

Spooky, a DearMrLevy.com aranytollú bloggere tökéletesen összefoglalta a meccset tegnapi posztjának két mondatában:

"Didn't play with enough conviction to boss midfield and game and failed to create enough chances to win. Poor first half. Better second half. Never in danger of losing but could have lost and never in danger of winning."

("Nem játszottunk elég meggyőződéssel ahhoz, hogy kontroll alatt tartsuk a középpályát és a meccset, és nem tudtunk annyi helyzetet kialakítani, ami elég lehetett volna a győzelemhez. Gyenge első félidő. Jobb második. Az a veszély nem állt fenn, hogy kikapjunk, de kikaphattunk volna, és a győzelemtől sem kellett tartanunk.")

Nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a csütörtöki meccsből - különösen nem a bajnokságra nézve. Lehet, hogy nem olyan nagy baj a kissé csökkentett intenzitású játék ezeken a csoportmeccseken - kissé pragmatikus szemmel kell néznünk ezeket az összecsapásokat. Az összeállításokból kiderül, hogy tovább akarunk jutni a csoportból, az eredmények - bár nem optimálisak, de - elfogadhatóak, továbbra is minden esélyünk megvan az európai kupatavaszra. Kár is lenne több szót vesztegetni a csütörtökre.

COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik