Rotációs kupa #3: Villa 0-4 Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.09.25. 17:09
Újabb edzésbe hajló tétmeccsen vagyunk túl. Nem lehet biztosan tudni, hogy mennyire vehető komolyan ez a 4-0-ás továbbjutás: kérdés, hogy a...

Újabb edzésbe hajló tétmeccsen vagyunk túl. Nem lehet biztosan tudni, hogy mennyire vehető komolyan ez a 4-0-ás továbbjutás: kérdés, hogy a Villa vagy a mi kezdőnk volt messzebb a két keret különböző mélységét figyelembe véve megállapítható optimumtól. A hazaiak szinte teljesen feladták a támadások vezetését, olyan szorosan magukra húztak bennünket, mint lázas gyerek a libatoll dunnát. Ami a mi szempontunkból szerencsésnek mondható, mivel Chiriches bemutatkozása nem mellőzte a dadogást, és Vertonghen is mintha félálomban kódorgott volna sokszor. Két alkalommal még így is megdolgoztatták Brad apót a hazaiak - az első félidőben meglepő macskafürgeséggel ért le egy lapos lövésre a jenki legenda. Meg aztán ne feledkezzünk meg a bíró sporttárs segítségéről sem, hiszen azóta sem értem, hogy a fenébe nem járt büntető Vertonghen nadráglehúzós mutatványáért. Oké, hogy kapussal szembe maradt Helenius, de azért nem nevezhető az előnyszabály tradicionális értelmezésének, hogy a nadrágjával a térde körül lőhetett kapura.Újabb edzésbe hajló tétmeccsen vagyunk túl. Nem lehet biztosan tudni, hogy mennyire vehető komolyan ez a 4-0-ás továbbjutás: kérdés, hogy a Villa vagy a mi kezdőnk volt messzebb a két keret különböző mélységét figyelembe véve megállapítható optimumtól. A hazaiak szinte teljesen feladták a támadások vezetését, olyan szorosan magukra húztak bennünket, mint lázas gyerek a libatoll dunnát. Ami a mi szempontunkból szerencsésnek mondható, mivel Chiriches bemutatkozása nem mellőzte a dadogást, és Vertonghen is mintha félálomban kódorgott volna sokszor. Két alkalommal még így is megdolgoztatták Brad apót a hazaiak - az első félidőben meglepő macskafürgeséggel ért le egy lapos lövésre a jenki legenda. Meg aztán ne feledkezzünk meg a bíró sporttárs segítségéről sem, hiszen azóta sem értem, hogy a fenébe nem járt büntető Vertonghen nadráglehúzós mutatványáért. Oké, hogy kapussal szembe maradt Helenius, de azért nem nevezhető az előnyszabály tradicionális értelmezésének, hogy a nadrágjával a térde körül lőhetett kapura.

POZITÍVUMOK

Van azért minek örülni: továbbjutottunk, senki sem sérült le, nem kaptunk gólt, Friedel a nagy pihenésben sem felejtett el védeni, Lamela újra mutatott egy kis ízelítőt a tudásából (főleg az első félidőben), Holtby adott három gólpasszt (köztük az alább betűzött löbbölést), Defoe megint duplázott, Kane hasznosan játszott (több tutipassz is érkezett tőle JD lábai elé), Fryers egész kompetensen mozgott balbekkben, Chadli megszerezte első gólját, ill. emberemlékezet óta először újra betaláltunk egy szögletet követően.

Defoe-val gólt fejeltetni a futball egyik legnagyobb kihívása.

Azért volt pár aggodalmat keltő momentum: amikor Walker a lábához kapott az első félidő elején kicsit megállt bennem az ütő, mint ahogy abba is rossz belegondolni, hogy milyen belső védő párral álltunk volna ki hétvégén a Chelsea ellen, ha a bíró kiszórja Vertonghent a nadrágcibálásért. De megúsztuk, idén eddig a bírókkal kapcsolatban kifejezetten jó dolgunk van. Sok spori Paulinho gólját is érvénytelenítette volna - bár az azért beszédes, hogy ezt a döntést Paul Lambert sem nehezményezte.

A továbbjutásból és a gólarányból nem vonnék le semmilyen következtetést. Az első félidőben valóban jól és szépen fociztunk, de a szünet után történtek nem igazán hoztak lázba. Ráadásul miután a második félidő elején eldőlt a meccs, Lambert még gyengített a csapatán egy-két tizenéves cserével. Persze ettől még szép dolog a továbbjutás és az is dicséretes, hogy a srácok kiszolgálták a végig jó hangban lévő vendégszurkolókat. De azért remélem, hogy az európa ligás és ligakupás párharcok nem fognak bealtatni senkit a játékosaik közül, mert a szombati derby egészen más műfaj lesz, majdhogynem egy külön sportág.

Ezen a videón az összes gólt megtaláljátok:


Aston Villa vs Tottenham 0:4 GOALS HIGHLIGHTS by footballdaily1

COME ON YOU SPURS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik