Rókamóka - Első felvonás

2583175 25831752583175 2583175
Vágólapra másolva!
2016.01.10. 11:01
Egy hete a Goodison Parkban vendégszerepeltünk, és a szezon egyik legjobb félidejét produkáltuk az Everton ellen. Sajnálhatjuk, hogy Azza az első...

Egy hete a Goodison Parkban vendégszerepeltünk, és a szezon egyik legjobb félidejét produkáltuk az Everton ellen. Sajnálhatjuk, hogy Azza az első valamirevaló Everton támadás végén gólt szerzett, mert a Kékeknek közük nem volt addig a meccshez. A félidő végén jött az egyenlités egy Toby-Alli játék eredményeképp, már nem először a szezon során. A szünet után még próbáltuk folytatni azt a nagy iramú játékot, ami jellemezte az első játékrészt, ám kilencven percen át nem tudtuk lefocizni az Evertont, így a végén akár még ők is nyerhettek volna. Összességében szerintem rendben volt a meccs, legközelebb az ilyen teljesítmény három pontot fog jelenteni.

Nem tetszik, hogy a világ legrégebbi kupasorozatának nevébe ily ronda módon belenyúljanak, de a pénz mindenek felett...Jó persze 1994 óta van főszponzora a kupának, de maradhattak volna a Budweisernél. Az Emirates FA Kupa küzdelmeibe idén is a legjobb 32 között kapcsolódnak be az első osztályú klubok, egyelőre igazán nagy fricska nem történt, bár a negyedosztályú Exeter döntetlent ért el a Liverpool U21 ft. Bogdan, Enrique and Benteke ellen, így kivívott magának egy anfieldi újrajátszást.

Az örökrangsorban a Spurs a harmadik helyet foglalja el, nyolc alkalommal hódította el a trófeát. A döntőket jó hatékonysággal hoztuk, hiszen ezüstéremből mindössze egy van. Tavaly a Burnley ellen még továbbjutottunk, ám a Leicester elleni összecsapás a végállomást jelentette. Itt az ideje a revansnak!

LEICESTER CITY

A Premier League harmadik helyezettjét fogadjuk a WHL-en. A szezon kétségkívül legnagyobb meglepetéscsapata karácsonykor még első volt a tabellán, ám az elmúlt három meccsén nem tudott nyerni, utoljára hazai pályán a Bournemouth ellen ikszeltek. Mivel szerdán ismét ellenünk játszanak egy létfontosságú meccset a tabella szempontjából, ezért kérdés milyen erősségű csapattal állnak ma ki. Ami biztos, hogy Jamie Vardy a házi gólkirály sérült, a hétközi bajnokin is erősen kérdéses a játéka. Mellette a tavaly ellenünk győztes gólt szerző (Vorm is rendesen benne volt) Schlupp, és James kénytelenek ma a lelátóról nézni a meccset.

LEHETŐSÉG A BIZONYÍTÁSRA

A nyilatkozatokból egyértelműnek tűnt, hogy ma sok olyan játékos kap esélyt, akik eddig idén kevesebbet játszottak. Ebből a szempontból is kár hogy sérült Pritchard, N'Jié, és Mason is, pedig nekik ma jutna játéklehetőség. Sajna még Dembélé sem bevethető, talán szerdán már játékra jelentkezik.

Teljes sorcsere azért szerintem nem lesz, azt a keretünk azért nem engedi meg igazán. Ettől függetlenül jó sok változtatást várok az Evertonhoz képest.

Vorm

Trippier Alderweireld Wimmer Rose

Dier Bentaleb

Son Onomah Chadli

Kane

Megmondom őszintén én is vakon tapogatózom, meglátjuk. Szívesen látnám akár a cserék között az U21-es csapatunk tagjait, például az utánpótlás világbajnok Veljkovicot, aki a hírek szerint eligazolhat a csapattól, az amerikai izomállat Carter-Vickerst, vagy a csatár Shayon Harrisont, stb. Mondhatnám Townsendet is, aki szintén a fiataloknál kap csak szerepet. De Fazio még ott sem. Mivel kifele áll a szénájuk ezért ma sem hiszem hogy játszanak, ugyanúgy ahogy Soldadot és Chirichest sem vittük el a nyáron Amerikába. Majd kiderül.

A meccs délután ötkor kezdődik, a Sport1 HD élőben közvetíti.

Mivel a Ligakupából oly hamar kizúgtunk, ezért itt jogosan várhatunk el egy szép menetelést a srácoktól. A motiváció adott: meg kell mutatni Pochettinonak, hogy mindenkire lehet számítani! Utoljára 1991-ben nyertük meg a trófeát, ne hagyjuk, hogy idén is a gúnároké legyen!

COOOOOOOYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik