Rafa kedvence: Tottenham-Aston Villa

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.11.21. 19:11
Aston Villa. Létezik (a miénken kívül) olyan csapat amelynek a neve akár fele annyira elegáns lenne mint a birminghami bordó-kékeké? Real Madrid?...

Aston Villa. Létezik (a miénken kívül) olyan csapat amelynek a neve akár fele annyira elegáns lenne mint a birminghami bordó-kékeké? Real Madrid? Ugyan már, erőltetett és izzadtságszagú. Aston Villa. Mindig egy tizenötödik századi nemesi kúria ugrik be róla Devonshire-ben, ahová James Bond visszavonul a királynő szolgálatában eltöltött évek után, és alkonyatkor a lápvidék felett lenyugvó nap vérvörös izzásában gyönyörködve kortyolgatja 30 éves Laphroaig-ját egy mongol hercegnőtől kapott kristálypohárból. (Természetesen ebben a filmben még véletlenül sem az az idétlen tróger Roger Moore elképzelt hősünk avatarja.) No, mindenesetre lehet, hogy egyedül vagyok ezzel az asszociációmmal - és a Villa-szurkolók sem feltétlenül a kimért eleganciáról híresek, elvégre magukat is "Villain"-eknek hívják, amely szó magyar fordítása akár a Bond-filmek rosszfiúinak is megfeleltethető.Aston Villa. Létezik (a miénken kívül) olyan csapat amelynek a neve akár fele annyira elegáns lenne mint a birminghami bordó-kékeké? Real Madrid? Ugyan már, erőltetett és izzadtságszagú. Aston Villa. Mindig egy tizenötödik századi nemesi kúria ugrik be róla Devonshire-ben, ahová James Bond visszavonul a királynő szolgálatában eltöltött évek után, és alkonyatkor a lápvidék felett lenyugvó nap vérvörös izzásában gyönyörködve kortyolgatja 30 éves Laphroaig-ját egy mongol hercegnőtől kapott kristálypohárból. (Természetesen ebben a filmben még véletlenül sem az az idétlen tróger Roger Moore elképzelt hősünk avatarja.) No, mindenesetre lehet, hogy egyedül vagyok ezzel az asszociációmmal - és a Villa-szurkolók sem feltétlenül a kimért eleganciáról híresek, elvégre magukat is "Villain"-eknek hívják, amely szó magyar fordítása akár a Bond-filmek rosszfiúinak is megfeleltethető.

Van még egy dolog a szubjektív 007-es kapcsolaton kívül is ami miatt furcsa nosztalgia kerít hatalmába amikor a Villát veti a Tottenham útjába a sors. Mielőtt az arabok eldöntötték, hogy megmutatják Abramovicsnak mi is az a nagypálya, az Aston Villa tűnt az egyik legrátermettebb csapatnak a big4 dominanciájának megtörésére. Martin O'Neill alatt nagyon összeszokott társasággá váltak, de aztán két kulcsemberük is a Shitty-nél kötött ki (Barry, Milner), ráadásul ők megkapták cserébe Richard Dunne-t... az északír edző pedig azt már nem várta meg, hogy Ashley Young-ot is eladja alóla a jenki tulaj és dobbantott. Ekkor kezdődött igazán a Villa relatív mélyrepülése, Houllier alatt alig volt jó meccse a csapatnak - végül sokkterápiához folyamodott a klubvezetés és elhozták a bűnrossz, negatív foci és az ösztönös taplóság keverékét szabadalmaztató Alex McLeish-t, aki tavaly az évszázados városi rivális Brummies-t vezette csodával határos módon Európába (50 éve először - kit érdekel ilyenkor, hogy a kék jojócsapat eközben újra kiesett a PL-ből).

A kezdeti forradalmi hangulat csillapodni látszik a Villa-szurkolók köreiben - ugyanis McLeish hozza az elvárható eredményeket. Sőt, talán picit többet is. Elvégre nyolcadik a csapat és csak egyetlen olyan gárda áll előtte a tabellán amelynek elvileg nem feltétlenül kellene. Ez ugye a Newcastle, ahol annyira megszaladt a szekér, hogy még akár év végén is jók lehetnek a hetedik helyre.

CSAPATHÍREK

Van der Vaart twitteren keresztül üzente meg a Yid Army-nak, hogy játékra kész. Ő volt a legnagyobb kérdőjel, rajta kívül csak King játéka bizonytalan, de ez amúgy is default opció (Hudd és Daws meg ugye egészen bizonyos, hogy még pár hétig Maródon lesz). Még Charlie kisebb bokasérülése is rendbejönni látszik - más kérdés, hogy Walker helye mostanában betonbiztosnak tűnik. Walker, Parker és Charlie is szállított egyébként egy-egy Man of The Match teljesítményt a válogatott meccseken, tehát néhány játékosnál biztosan nem kell attól tartani, hogy formán kívül kerültek volna. Az alapcsapat alighanem teljes lehet (bár én már nagyon szívesen látnám Sandro-t is újra a kezdőben):

Friedel

Walker - King - Kaboul - Assou-Ekotto

Lennon - Parker - Modric - Bale

van der Vaart

Adebayor

Ja, majd' elfelejtettem! Harry is visszatér ma a kispadra - istenhozta, reméljük, hogy nem fogja visszaizgulni magát a kórházba...

A vendégeknél nincs komoly hiányzó - már persze a kölcsönben náluk levő JJ-t leszámítva, aki nem léphet pályára az anyaklubja ellen. Agbonlahor és Petrov is rendbejött - ha végignézünk a Villa keretén azt kell, hogy mondjuk maradt még náluk jó játékos a manchesteri exodus után is. Bentet jól ismerjük, Collins az egyik legjobb középhátvéd a ligában, N'Zogbia pedig kiváló szélső (hatalmas üzlet volt leigazolni Downing árának feléért!). Az idióta ám kétségkívül tehetséges Ireland is okozhat gondokat, bár könnyen lehet, hogy McLeish a keretből is kihagyja.

Nodeviszont akitől a leginkább tartok az Hutton. Tudjuk mekkora tuskó tud lenni, és most Bale-t kellene tartania, ill. megállnia, hogy ne rúgja szét... reméljük jelent még valamit a kelta vér és nem kell skót-wales-i erőszakot látnunk.

A Villa már O'Neill alatt is echte kontra-csapat volt, McLeish alatt pedig végképp nem számíthatunk bátor támadófocira. Bár N'Zogbia jelenléte még a legsótlanabb bunkerfociba is hoz némi váratlan kreativitást. Mindenesetre azt várom a meccstől, hogy odaszögezzük a Villát a kapujuk elé, és elvétve engedjük őket labdához érni. Jobb esetben ez helyzeteket és gólokat is hoz majd, de persze benne van az is, hogy a tavalyi szezon szellemei visszajönnek kísérteni, és mi kihagyunk 30 helyzetet, hogy Agbonlahor a 90. percben góllal fejezze be a Villa első valamire való támadását. De ne legyünk pesszimisták - idén eddig nem állunk hadilábon a szerencsével, a Villa előkelő helyezésében pedig (a Toon-hoz hasonlóan) a kegyes év eleji sorsolás is szerepet játszott.

Ha most nyerünk, akkor egészen a harmadik helyig repülhetünk - és mindezt úgy, hogy van a tarsolyunkban egy elmaradt Everton elleni hazai! Nagyon jó lenne újra hozni a három pontot. 27 megszerezhető pontból 25... no ez még talán annál is félelmetesebb lenne, mint 24 megszerezhető pontból 22-t bezsebelni...

Egyébként ne lepődjön meg senki, amikor kisgyerekek helyett (mellett?) katonák fogják kikísérni a csapatokat a gyepre. Most prezentálja ugyanis a klub a Royal British Legion számára a mezaukcióból gyűjtött pénzt. Emellett még egy pár garnitúra mezt is küldünk a brit békefenntartóknak, hogy a helyi kissrácoknak legyen mit ajándékba adniuk.

A meccset 20:55-től élőben közvetíti a DigiSport ill. egy csomó csatorna világszerte, szóval valami úton-módon mindenki meg tudja majd nézni szerintem, akár tévén akár stream-en. Jó szurkolást!

YID ARMEEEEEEEEH!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik