Papíron a szezon legkönnyebb meccse: Tottenham-Reading

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.01.01. 12:01
A Királyiak kerete alapján talán az ő kiesésük lenne a legkevésbé meglepő. Eddigi eredményeik nem jósolnak semmi jót a szurkolóik számára:...

A Királyiak kerete alapján talán az ő kiesésük lenne a legkevésbé meglepő. Eddigi eredményeik nem jósolnak semmi jót a szurkolóik számára: a bajnokság fele már eltelt és tizenhárom pontjuk van - általában a bennmaradáshoz kell negyven..., tehát több mint kétszer annyi pontot kellene szerezniük a szezon második felében mint az elsőben tették. Mindezt őrülten költekező tulaj hiányában. Hegymenet lesz ez nekik a javából. Az a szerencséjük, hogy rajtuk kívül van még három hasonlóan kényelmetlen cipőben toporgó csapat, csupán ezért nem teljesen kilátástalan a helyzetük.A Királyiak kerete alapján talán az ő kiesésük lenne a legkevésbé meglepő. Eddigi eredményeik nem jósolnak semmi jót a szurkolóik számára: a bajnokság fele már eltelt és tizenhárom pontjuk van - általában a bennmaradáshoz kell negyven..., tehát több mint kétszer annyi pontot kellene szerezniük a szezon második felében mint az elsőben tették. Mindezt őrülten költekező tulaj hiányában. Hegymenet lesz ez nekik a javából. Az a szerencséjük, hogy rajtuk kívül van még három hasonlóan kényelmetlen cipőben toporgó csapat, csupán ezért nem teljesen kilátástalan a helyzetük.

CSAPATHÍREK

No, de azért egy jelentős könnyítést adott a gép a Readingnek - a bírók elintézték, hogy Bale miatt ne kelljen aggódni McDermottéknak. Nélküle is illene magabiztosan, két-három góllal nyerni. Gareth mellett nincs új hiányzónk.

Lloris

Walker - Gallas - Vertonghen - Naughton

Sandro - Parker/Dembélé

Lennon - Adebayor/Dempsey - Siggy/Townsend

Defoe/Dempsey.

AVB szerintem visszacseréli majd a belső védőpárosunkat, a két szélen meg maradnak a Kyle-ok. Elvileg nem lesz sok védőfeladata ma egyiküknek sem. A középpályán már régóta várunk arra, hogy Parker sérülése után kezdőként is kipróbálhassa magát. Erre inkább Dembélé helyén látok esélyt, bár a szerepköröket tekintve az angol inkább Sandro természetes alternatívája lenne. A támadó harmadban Lennon helye betonbiztos, hiszen Bale hiányában is kell, hogy maradjon szuperszónikus ember a csapatban. A többi pozíció eléggé bizonytalan - Adebayor, Defoe, Dempsey, Siggy és Townsend pályázhat a fennmaradó három kezdő helyre. Clint nagyon jól mozgott a S'land ellen, Siggy pedig az Everton és a Stoke ellen volt minőségi csere, tehát mindketten rászolgáltak arra, hogy a legelejétől pályán legyenek. Viszont Adebayornak nagyon kellene egy-két gól, amire alkalmasabb meccset nehéz lenne elképzelni a mainál.

READING

Az eredeti Királyi Gárda nem az a kifejezett galaktikus banda. A sztárjátékosaik Pogrebnyak, Danny Guthrie és a sérült veterán Jason Roberts, a védelmük alapját a lett Gorkss és a jamaicai Mariappa jelentik, a kapusuk pedig Gomes gyengébb változata, az ausztrál Federici. (Ebből persze még nem következik, hogy ma nem védi ki a szemünket...) Nekünk leginkább Chris Gunter neve tűnhet fel, aki alapemberré vált mióta Readingben kötött ki - nekem kifejezetten kellemes emlékek maradtak meg Bale gyerekkori haverjának tottenham-es periódusából. Hogy mást ne mondjunk a 2008-as 4-4-re végződő NLD-n ő váltotta meccs végére a hibát hibára halmozó Huttont és a beállása után következő negyedórát 2-0-ra "megnyertük." Jó játékos, szimpatikus srác és megbízható jobbhátvéd.

MI LESZ?

A Reading eddigi nyolc, Lane-en lejátszott meccsén átlagban négy gólt kapott. Nyerni még sosem tudtak, legutóbb egy egészen kiváló 6-4-es meccset rittyentettünk velük 2007 legvégén. Most sem a védekezéséről híres a vendég gárda, tehát gólokra elvileg számíthatunk. Habár a legutóbbi két meccsét megúszta kapott gól nélkül McDermott csapata... egymás után hét bajnokit buktak el a Boxing Day előtt, azóta viszont két clean sheet és négy pont került a nevük mellé. Tehát annyi biztos, hogy nem a legjobbkor találkozunk velük, de ugyanezt ők is elmondhatják rólunk, hiszen egészen tűrhetően és eredményesen játszunk az utóbbi fordulókban. Éppen ezért Bale nélkül is kényelmes hazai győzelmet tippelek az újév első napjára. Egy 3-1, mint ősszel, eléggé reálisnak hangzik nem? Adebayor remélem feliratkozik a gólszerzők közé.

CARLO

Cudicini Hollywood-ban folytatja pályafutását. Keano csapattársa lesz az LA Gulácsinál Galaxy-nál. Azt hiszem minden Spurs-szurkoló a legjobbakat kívánja neki. Kevés olyan ex-Chelsea játékos van akire jó érzésű embernek nem lehet egy rossz szava sem, de motoros kaszkadőrünk kétségkívül ilyen. Súlyos balesete után (mindkét csuklója eltört, ill. a medencéje is komolyan megsérült) 37 évesen is olyan gyorsan fel tudott épülni, hogy első BL-szezonunkban komoly szerepet játszhatott. Éppen kedvenc csapata legnagyobb riválisa ellen érkezett meg spurs-ös pályafutása csúcsára, amikor a Lane-en 3-1-re kifektettük a BL-címvédő Intert. Szép ajándék volt ez a sorstól.

Köszönjük szépen, Carlo! Sok sikert Tinseltownban!

COME ON YOU SPUUUUURRRRRSSSSSSS!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik