Nem kötelező: AEL 1-2 Spurs

Vágólapra másolva!
2014.08.22. 18:08
A foci az emberiség közhelyekre talán leginkább fogékony szórakozása. A kőbe vésett, vagy inkább titániumba égetett klisék között is előkelő...

A foci az emberiség közhelyekre talán leginkább fogékony szórakozása. A kőbe vésett, vagy inkább titániumba égetett klisék között is előkelő helyet foglal el az a megállapítás, miszerint egy jó csapat csalhatatlan ismérve, hogy rossz játékkal is tudja szállítani az eredményeket. Nos, az utóbbi két meccsünkből kiindulva a mostani Spurs-nél kevés jobb csapatot hordhat a hátán a Föld, mert a kétszer kilencven perc nagy részében büntetően szar játékot produkáltunk, mégis győzelmeket tudhatunk magunk mögött. Ma a ciprusi ezüstérmes ellen szenvedtünk másfél félidőn keresztül. Oké, volt néhány lehetőségünk a gólszerzésre, de inkább távoli lövésekkel operáltunk, mintsem kreatív támadásokkal. Egy nagyon pozitív dolog azért kisülhet a meccsből: Lamela eléggé egyértelműen kulcs-szerepet vállalt a játék képének teljes átalakításában, és ez nagyon jó hatással lehet az önbizalmára. Oké, hogy nem világklasszis ellenfél ellen történt mindez, de ettől még igaz, hogy vele teljesen más csapat benyomását keltettük.A foci az emberiség közhelyekre talán leginkább fogékony szórakozása. A kőbe vésett, vagy inkább titániumba égetett klisék között is előkelő helyet foglal el az a megállapítás, miszerint egy jó csapat csalhatatlan ismérve, hogy rossz játékkal is tudja szállítani az eredményeket. Nos, az utóbbi két meccsünkből kiindulva a mostani Spurs-nél kevés jobb csapatot hordhat a hátán a Föld, mert a kétszer kilencven perc nagy részében büntetően szar játékot produkáltunk, mégis győzelmeket tudhatunk magunk mögött. Ma a ciprusi ezüstérmes ellen szenvedtünk másfél félidőn keresztül. Oké, volt néhány lehetőségünk a gólszerzésre, de inkább távoli lövésekkel operáltunk, mintsem kreatív támadásokkal. Egy nagyon pozitív dolog azért kisülhet a meccsből: Lamela eléggé egyértelműen kulcs-szerepet vállalt a játék képének teljes átalakításában, és ez nagyon jó hatással lehet az önbizalmára. Oké, hogy nem világklasszis ellenfél ellen történt mindez, de ettől még igaz, hogy vele teljesen más csapat benyomását keltettük.

MECCS

Viszonylag magabiztosan kezdtünk, az elején egy kipattanó Kane-lövésből Soldado meg is szerezhette volna a vezetést, de reflexből már csak úgy tudta beletenni a lábát a labda útjába, hogy az mellépattant. Az AEL egy percig sem tűnt megilletődöttnek - de ez már évek óta a ciprusi klubcsapatok ismertetőjele. És az első negyedóra vége felé meg is szerezték a vezetést - Paulinho bambult bele az álmosítóan fülledt mediterrán alkonyatba, és Vertonghennel együtt a kapunk felé tessékelték az AEL Rosszpénz Sardinero névre hallgató spanyol csatárát, aki meg kell hagyni, hogy nagyon szépen kihasználta a két VB-résztvevőnk bizonytalankodását. Ugyanez a srác nem sokkal később a zöld-foki Carlitos tökéletes kiugratására is jól indult be, de Lloris egy klasszis kijövetellel megmentett bennünket a további égési sérülésektől.

Hastings kapitány Kane magasan a legjobbunk volt Lamela beállása előtt.

Ezek után Kane és a hazaiak marokkói kapusa közötti párharc volt még említésre méltó - Fegrouche-nak kétszer is komoly védést kellett bemutatnia. De a szünetre megérdemelt előnnyel vonulhatott az AEL. A második félidőben sokáig nem javult a játék képe a mieink szemszögéből, Holtby és Paulinho eléggé rossz napot fogtak ki, és többször is rajtuk haltak el a próbálkozásaink. Szerencsére Pochettino is észrevette ezt, és beküldte helyettük Chadlit és Dembélét - velük már egy kapufát ki tudtunk hozni a támadóinkból: Chadli baloldali elfutása után jól adott középre, Soldado tökéletesen fejelte le Kane-nek a labdát, akinek a lövését a kapus valahogy a felső lécre mandinerezte. Már érezhető volt a mieinken, hogy ébredeznek, de Lamela beállása hozta meg az igazi fordulatot.

Közelharc a labdáért.

Különösen az első gólpassza ment élményszámba - középen vezette a labdát, majd egy jó 30 méteres lágy passzt ívelt a beinduló Soldado útjába, aki kapásból nagy erővel a kapu rövid oldalába bombázott. Minőségi gól volt, minden ízében. Aztán megint középen indult meg az argentin és Kane elé tett egy jó ütemű labdát, aki már az átvétellel helyzetbe került és irtózatos gólt nyomott a rövid felsőbe. Remélem lesz róla majd jó minőségű felvétel. Addig is itt egy alacsonyabb felbontású, de egész részletes összefoglaló.

Amúgy annak ellenére, hogy tisztelem a ciprusi klubfocit meglepett, hogy mennyire kulturáltan és összeszedetten focizott az AEL. Bár, ha azt nézzük, hogy a BL-selejtezőjük első meccsén 1-0-ra megverték az azóta a Standard Liége otthonában győzedelmes, és így fél lábbal már BL-csoportkörös (mellesleg AVB-edzette) Zenitet, akkor annyira nem volt váratlan a jó játékuk. Egyébként tegnap még két ciprusi csapat volt érdekelt az EL-selejtezőkön: az Omonia Lefkoszia (Nicosia) idegenben játszott 2-2-t Dzsudzsinnyó Dinamó Moszkvájával, az Apollon Limasszol pedig a szintén moszkvai Lokomotívval ikszelt otthon (az egykori honvédos Abraham góljával!). Vagyis nem "otthon" mert ők meg a fővárosban játszották a meccsüket.

STREAM

Csütörtökön a szezon legcsodálatosabb troll-teljesítményét produkálta a ciprusi tévé adását rendelkezésünkre bocsátó stream tulajdonosa. Több ezer Spurs-szurkolóval végignézetett 70 percnyi vizuális tortúrát, hogy aztán a stream tízperces késését pontosan úgy hozza be, hogy a 74. és a 80. percben esett gólokról lemaradjunk. A livescore-ról vagy épp a BBC livetextről már mindenki tudta, hogy jönnek majd a gólok, csak várni kell, nem feleslegesen szentségeltünk végig több, mint egy órát... magam is meglepődtem, de amikor a játékidőt mérő óra hirtelen a 72. percről a 83-ra ugrott nem a méreg öntött el, hanem hangosan röhögni kezdtem, és ha kicsit melodramatikusabb kedvemben vagyok, még fel is álltam volna a székből, hogy ütemes tapsba kezdjek. Egy ekkora szopatást még a melegpornó-olimpián is éremmel díjaznának. Le a kalappal.

IGAZOLÁSOK

Musacchio felejtőssé vált - pályára lépett a Villarreal kazahsztáni EL-selejtezőjén, így szerintem maradni fog a helyén. Helyette most a szintén argentin Faziót emlegetik a Sevillából - ő sem lenne rossz igazolás így első blikkre. Nagy darab, erős, kemény középhátvéd. Rajta kívül újabban Samuel Umtiti neve is felmerült a Lyon-ból - tudjátok, ő lőtte a tavaly előtti EL-szezon gólját a Lane-en. Nos, elsősorban ő is középhátvéd, de a jobb-bunkóban is otthon érzi magát. Kameruni születésű korosztályos francia válogatott, és nem lépett pályára a Lyon hazai EL-selejtezőjén.

A kimeneti oldalon pedig regisztrálhatjuk Tom Carroll egész éves swansea-i kölcsönét. Tökéletes lehetőség ez a személyes előmenetelre - ha várhat rá bármilyen karrier a PL-ben, akkor az egy Swansea-jellegű csapatnál lesz. Nálunk aligha fut be, de lehet még belőle hasznos játékos és hozhat némi dellát a konyhára.

COME ON YOU SPUUUUURRRRRRSSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik