Mutassunk valamit: Tottenham-Stoke

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.04.09. 12:04
Igen, valamit villantani kéne, mert az utóbbi négy hétben vajmi kevés okunk volt az örömre ha meccsnézésre adtuk a fejünket. Itt a lehetőség...

Igen, valamit villantani kéne, mert az utóbbi négy hétben vajmi kevés okunk volt az örömre ha meccsnézésre adtuk a fejünket. Itt a lehetőség, hogy megmutassuk milyen fából is faragtak bennünket. Reménykedjünk, hogy a legszívósabb tikfából, tekintve, hogy echte favágók jönnek vendégségbe. Ezzel nem bántani akarom a Stoke-ot - nekem azóta a legszimpatikusabb csapatok közé tartoznak, hogy feljutottak a PL-be (az általános rossz hírük ellenére). Viszont tény, hogy nem a követhetetlen passzjáték az erősségük - megvannak a saját fegyvereik, amelyeket jó hatékonysággal használnak. Tavaly legyőztek bennünket a Lane-en, sorra hagytuk ki a helyzeteinket, ők az első kapuralövésükből gólt szereztek 15 perccel a vége előtt. A meccset akkor tíz emberrel fejeztük be, mivel Lennon megsérült azután, hogy elhasználtuk a cserelehetőségeket. Most reméljük, hogy csak a sok hazai helyzet marad meg a tavalyi sémából. A nyáron sikerült elhoznunk a három pontot a Britanniából - gondolom mindenki emlékszik Bale szezon-gólja-gyanús kapáslövésére - viszont az utolsó percben alighanem jogos egyenlítő gólt vette el a bíró a Stoke-tól (Crouch valszeg a gólvonal mögül terelte ki mellel a labdát). Sem a közelmúlt, sem a jelen nem ígér egyszerű mecset tehát.Igen, valamit villantani kéne, mert az utóbbi négy hétben vajmi kevés okunk volt az örömre ha meccsnézésre adtuk a fejünket. Itt a lehetőség, hogy megmutassuk milyen fából is faragtak bennünket. Reménykedjünk, hogy a legszívósabb tikfából, tekintve, hogy echte favágók jönnek vendégségbe. Ezzel nem bántani akarom a Stoke-ot - nekem azóta a legszimpatikusabb csapatok közé tartoznak, hogy feljutottak a PL-be (az általános rossz hírük ellenére). Viszont tény, hogy nem a követhetetlen passzjáték az erősségük - megvannak a saját fegyvereik, amelyeket jó hatékonysággal használnak. Tavaly legyőztek bennünket a Lane-en, sorra hagytuk ki a helyzeteinket, ők az első kapuralövésükből gólt szereztek 15 perccel a vége előtt. A meccset akkor tíz emberrel fejeztük be, mivel Lennon megsérült azután, hogy elhasználtuk a cserelehetőségeket. Most reméljük, hogy csak a sok hazai helyzet marad meg a tavalyi sémából. A nyáron sikerült elhoznunk a három pontot a Britanniából - gondolom mindenki emlékszik Bale szezon-gólja-gyanús kapáslövésére - viszont az utolsó percben alighanem jogos egyenlítő gólt vette el a bíró a Stoke-tól (Crouch valszeg a gólvonal mögül terelte ki mellel a labdát). Sem a közelmúlt, sem a jelen nem ígér egyszerű mecset tehát.

CSAPATHÍREK

Woody, King, Hutton, Palacios és Pienaar egészen biztosan nem játszhatnak. Ezen kívül nem százszázalékos Lennon, Gallas, Corluka és Kranjcar sem. Ha még egyszer átfutunk a neveken észre fogunk venni két nagyon fontos hiányzót (azaz visszatérőt): Kaboul és Huddlestone játékra képes! Halleluja, mazeltov és így tovább! Ez lehet ami meghozza a megváltást - különösen, ha Kaboul a jobbhátvéd helyén robog majd fel a támadásokkal, nagyon feküdt neki az a pozíció az előző szezon finisében. Huddlestone pedig a tizenhatoson kívüli lövéseket tekintve hoz rég nem látott minőséget a csapatba.

Kaboul helye szinte biztos a kezdőben - ha Horvát Charlie sérült akkor jobboldalt, ha egészségesnek minősítik akkor Bassong vagy Gallas helyét veheti át az észak-afrikai Dolph Lundgren. Huddlestone csapatba kerüléséhez viszont vagy a kiválóan teljesítő Sandrót kell a cserepadra ültetni, vagy Modric-ot a szélre küldeni (Lennon esetleges távollétében), és ezzel Bale is átkerülne újra a jobboldalra. Van tehát dilemma bőven... Luka és Rafa kihagyhatatlan, szélsők nélkül láttuk mi történt Wiganben, szóval szerintem ha Hudd kezdeni fog azt Sandro rovására teszi majd.

A vendégeknél csak Higginbotham és Sidibe sérült - John Carew sem teljesen egészséges de van esély a pályára lépésére. Mondjuk a norvég csatalovon kívül is van nagy darab centerből bőven a Stoke keretében. A két karibi óriás, Fuller és Jones borzasztó nehéz perceket szokott szerezni az ellenfél védőinek, ahogyan az idén igazolt Walters is, alighanem most sem lesz ez másként. A szögleteknél-bedobásoknál figyelni kell még Robert Huth-ra, aki középhátvéd létére már nyolc gólnál jár a szezonban. Van náluk egy régi Spurs-játékos is Etherington személyében, aki kifejezetten jól játszik mióta a Fazekasokhoz szerződött; a liga egyik legjobb jobbszélsője vált belőle. Említésre érdemes még a szenegáli különítmény a cséká Abdullaye Faye és a 2002-es vébé egyik legszebb gólját jegyző Salif Diao vezetésével. Delap meg Delap. (Megjegyzem szerzett már gólt ellenünk lábbal a PL-ben.)

A Stoke eléggé kiszámítható idegenben: egészen biztos, hogy a betonvédekezésre és a szórványos kontrákraépít majd Pulis csapata. Ez ellen szükség lesz az átlövésekre, ezért is remélem, hogy Huddlestone lehetőséget kap ma. Kerekedhet ebből akár egy jó kis meccs is. Egyébként hihetetlenül tragikus formánk ellenére az utóbbi kilenc bajnokinkból csak egyet veszítettünk el - szóval a döntetlenek miatt tartunk "csak" ott ahol tartunk. A Lane-en 25 meccs alatt csak egyszer szenvedtünk vereséget (még a Wigantől, augusztusban) - a Stoke pedig nem nyerni jár Londonba (bár, ahogy említettem bennünket legyőztek tavaly itt).

HASRAÜTÉS

Mark Lawrenson és pöte ezúttal ugyanazt az eredményt várják: mindketten 2-1-es Spurs-sikert láttak az üveggombócban. Ezzel természetesen mi is kiegyeznénk. Viszont én bízom abban, hogy megszakad a töketlen csatárjáték és a viszonylagos balszerencse okozta gólínség: ráígérek egy góllal, és 3-1-es hazai győzelmet prognosztizálok. Közvetlen riválisaink közül a Chelsea bibliai méretű mészárlásra készül a Wigan ellen a Stamford Bridge-en (Torres triplát érdemes megtenni egy ötszázassal szerintem), a Citeh és a Pool pedig az Anfield-en gyepálja egymást hétfőn este. Itt a City-győzelmen kívül minden kimenetelnek örülnék. Ezen a meccsen is sanszos a két eddig csalódást keltő sztárcsatár, Carroll és Dzeko gólöröme. (Balotelli szerintem senkinek nem okoz csalódást:)

Ha legyőzzük a Stoke-ot, akkor tarthatjuk az ötpontos távolságot a Chelsea-hez képest, míg Liverpool-győzelem esetén beérhetjük a City-t vesztett pontok tekintetében. Egyszóval: egyértelműenkötelezőgyőzelemkategóriaadélutánimeccs. Múlt héten jobbára elúszott a negyedik hely lehetősége, ha most sem gyűjtjük be a három pontot akkor alighanem muszáj leszek megírni egy Liliomfehér gödör című posztot. Remélem nem kerül rá sor.

YID ARMEEEEEEEEH!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik