Meh...: Spurs - Galacticos 1-5

Vágólapra másolva!
2011.08.28. 20:08
Hagy ne kövessünk el harakirit. Igazán senki sem lehet meglepve - ez a Milan-mezben flangáló újgazdag Real Madrid/Chelsea hibrid félgőzzel is hülyére...

Hagy ne kövessünk el harakirit. Igazán senki sem lehet meglepve - ez a Milan-mezben flangáló újgazdag Real Madrid/Chelsea hibrid félgőzzel is hülyére fogja verni a PL mezőny 90 százalékát. Ha pedig kicsit jobban odafigyelnek, akkor az lesz a vége mint ma. (Lehetett volna ez ötnél több is amúgy, különösen vdV sérülése után.) Sok értelme nincs kivesézni ezt a meccset: az ellenfélnél minden poszton elismert világklasszisok vannak (oké Lescottot leszámítva:), nálunk ez csak három játékos esetében merülhet fel. Bale és vdV nagyon szar formában vannak, Modric pedig a City sejkjének lelki szemei előtt követendő példaként lebegő Abramovics hobbicsapatáról álmodik minden éjjel. Rövid lesz.

Persze Redknapp sem könnyítette meg a csapat dolgát - Kranjcar és Crouch kezdetése is rossz húzásnak tűnik így utólag. Eh, nagyon nem esik jól ilyenkor írni, és szerintem olvasni sincs sok kedve senkinek egy ilyen meccs után... Dícsérni nem nagyon lehet senkit, talán Defoe-t, aki beállása után próbálkozott pár életerős lövéssel - és Kaboult aki egyik hibáját jóvá tette a szépítő góllal. Friedelt én nem hibáztatám, megint neki volt a legkevesebb köze a kapitulációhoz (oké, a negyedik gólban vastagon benne volt). Assou-Ekotto megint segített az ellenfélnek, hogy megtörje a jeget (mégis mit csinált az első City-gólnál?), Kaboul és Dawson határozatlanok voltak, mindkettejük mellől díszkísérettel szerzett gólt az ellenfél. Bale láthatatlan volt a meccs nagy részében (azért az a beadás Crouch fejesénél...), Lennon dettó - bár utóbbinál jóval többet volt a labda, így neki több próbálkozásból jött össze a nagy semmi mint a wales-inek. Kranjcar nem igazán találta a helyét (plusz, a második gól előttróla indult a City-kontra), Modric lealibizta a meccset, vdV dühöngött egy sort aztán (remélem, hogy) megsérült (mert ha nem akkor cserbenhagyta a csapatot), Crouch kihagyta a ziccerét, és egész meccsen nem tudott még csak egy szabadrúgást sem kicsikarni. Sajna Huddlestone sem változtatott sokat a játék képén.

Dzeko, Agüero, Silva, Nasri, Yaya - a bevallottan fejetlen védelmünknek nem volt esélye. Egyszerűen nincsenek olyan (bevethető) játékosaink, akik felvehetnék a harcot a posztjukon a világ legjobbjai közé számító támadókkal. Kész. Ennyi. Egy elkötelezett Modric, Sandro, valamit Gallas vagy King egyike azért változtatott volna a játék képén. No, majd az Etihadban... :S

Eh, ilyenkor gratulálni kellene az ellenfélnek, de nem megy. Így túl könnyű. Toporzékolni van kedvem és azt visítani, hogy eeeeez neeeem ééééééér. A Financial Fair Play értelmében a City-t elvileg el kell majd tiltani az európai kupaküzdelmektől, azonban simán ki fogják játszani a szabályt szerintem amúgy is liberálisan kezelő UEFÁ-t. A sejknek mindig lesz egy féltestvére vagy unokanővére aki félmilliárd fontért vesz majd egy pár négyzetméteres reklámfelületet a hírneves Etihad stadion falán. És máris teljesen fair az egész, kigazdálkodnák még Messit meg Céronyát is.

No, rövidre fogom, mielőtt keserűbe hajlik a szőlő savanyúsága. (Örülnénk mi is, ha a Tottenham-et nézi ki magának annak idején a sejk? A többség szerintem gyorsan túltenné magát a kezdeti gyomorémelygésen. Bár fene tudja, eléggé gusztustalannak tűnik innen.)

Hajtsanak tovább kérem, nincs itt semmi látnivaló! Tovább, tovább!

COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik