Megkezdődött az előszezon: Stevenage - Tottenham 0-2

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.07.19. 06:07
Egy hónappal a 2012/13-as Premier League-szezon első fordulója előtt felnőtt keretünk is lejátszotta az előszezon első barátságos meccsét....

Egy hónappal a 2012/13-as Premier League-szezon első fordulója előtt felnőtt keretünk is lejátszotta az előszezon első barátságos meccsét. Van der Vaart és Bale (és Modric [és Adebayor]) ugyan nem léptek pályára, de így is kifejezetten sok nagyszerű játékost láthatott a Broadhall Way majd' teltházas nagyérdemű közönsége. Hiába volt azonban nagy a közönség érdeme, minden jel arra mutat, hogy az első félidőben egyáltalán nem szolgálták ki őket a csapatok - a fordulás után született a mieink mindkét gólja (hajtás után lapalján videó). Villas-Boas és helyi kollégája is 22-22 játékost próbált ki a 90 perc alatt, és bizony néhány meglepő név is felbukkant a mieinknél. Emellett persze bemutatkozott két új szerzeményünk is.Egy hónappal a 2012/13-as Premier League-szezon első fordulója előtt felnőtt keretünk is lejátszotta az előszezon első barátságos meccsét. Van der Vaart és Bale (és Modric [és Adebayor]) ugyan nem léptek pályára, de így is kifejezetten sok nagyszerű játékost láthatott a Broadhall Way majd' teltházas nagyérdemű közönsége. Hiába volt azonban nagy a közönség érdeme, minden jel arra mutat, hogy az első félidőben egyáltalán nem szolgálták ki őket a csapatok - a fordulás után született a mieink mindkét gólja (hajtás után lapalján videó). Villas-Boas és helyi kollégája is 22-22 játékost próbált ki a 90 perc alatt, és bizony néhány meglepő név is felbukkant a mieinknél. Emellett persze bemutatkozott két új szerzeményünk is.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Első félidő:

Cudicini

Walker - Dawson - Kaboul - Naughton

Jenas - Livermore

Lennon - Bentley - Pienaar

Kane.

Második félidő:

Friedel

Walker (Smith, 62) - Gallas - Vertonghen - Bassong

Jenas (Huddlestone, 62) - Carroll

Lennon (Falque, 62) - Sigurdsson - Townsend

Kane (Coulibaly, 62).

Látható, hogy mindkét játékrészben 4-2-3-1 volt az alapfelállás - ennél okosabbat viszont nem tudok mondani, hiszen az alább beszúrt gólösszefoglalótól eltekintve a Stevenage sporttelepének falain túl láthatatlan volt a meccs. Messzemenő következtetéseket nem lehet levonni sem a felállásból, sem abból, hogy JJ, Pienaar és Bentley is kapott egy-egy félidőt.

ÖRÖM A KÖBÖN

Amik viszont mindentől függetlenül pozitív fejlemények: 1. Hudd újra játszott egy félórát. 2. Coulibaly is focizott 30 percet a nagyokkal, talán AVB szerepet szán neki valamelyik kupasorozatban. 3. JJ és Bentley fizikai állapota nem fogja automatikusan megakadályozni az eladásukat. 4. Pienaar nem hisztizett amiért még nem adtuk el az Evertonnak, és letolt egy félidőt Stevenage-ben.

Ezeken kívül természetesen a gólok is említést érdemelnek: Sigurdssonnak tíz percre volt szüksége ahhoz, hogy gólt szerezzen a Spurs mezében - ráadásul kifejezetten technikás találat volt. Már Townsend is gyönyörűen viharzott le az alapvonalig a balszélen, betört a tizenhatoson belülre, ahol a védő már nem akarta (vagy nem tudta) bántani. A középre tett labda pontos volt Gylfinek, aki jobb külsővel kezelte le, tett egy gyors félkört az óramutató járásával egyező irányban jobb lábával terelgetve a labdát, majd bal belsővel okosan helyezve kilőtte a hosszú alsót. Nagyszerű gól. Townsend egyébként pár perccel később lemásolta a gól előtti baloldali csapásmérést, ezúttal azonban a tökéletes centerezést Harry Kane a kapu fölé kanalazta. (Be lehetett volna lőni, de nem bántanám a srácot - még mindig csak tizennyolc éves, és a korosztályában bőven bebizonyította, hogy nem favágó.)

A második találat Falqué nevéhez fűződik. Ő a 62. percben állt be Hudd, Coulibaly és Smith társaságában, és utóbbi volt aki indította a jobbszélen a fiatal hispánt. Falqué egyedül akarta megoldani a helyzetet, és kis szerencsével sikerült is neki - lendületét kihasználva becselezte magát a büntetőterületre, majd ellőtte a hosszú alsó irányába. A labda megpattant egy hazai védőn és a hálóban kötött ki. A hosszú oldalon egyébként Coulibaly követte a támadást, és ha Falqué a b-opciót választva passzol, akkor is góllal végződött volna az akció. Jó volt látni, hogy kiselefántunk a helyén volt.

Villas-Boas lefújás után kezet fogott minden pályára lépő fiunkkal (kivel a pályán, kivel az oldalvonal mellett), ami arra utal, hogy közel akar kerülni a játékosokhoz, és Harry-től eltérő módon mindenkivel törekszik a személyes kapcsolat kiépítésére. De lehet, hogy túlértékelem ezt a kézfogásosdit. Mindenesetre szeretném, ha lenne benne valami. Túl sok játékostól hallhattuk Harry alatt, hogy hónapok óta nem szólt hozzájuk az edző (ami különösen ahhoz képest zavarbaejtő, hogy Redknapp az angol újságírói közhely szerint csodálatos man-manager).

SZÉP ÚJVILÁG

Elkényeztetett, hedonista focistáink nemsokára a Puritánok nyomdokaiba lépnek, és átszelik az Óperenciás-tengert. Három barátságos meccset fogunk játszani az Egyesült Államokban - két bennszülött csapat és a Liverpool lesz az ellenfél. A Galaxy-nél és a Red Bulls-nál is akad ex-játékosunk, Keano ill. Tainio személyében. A Veresek elleni csörte talán hordoz majd némi pikantériát, hiszen egyrészt Villas-Boas és Rodgers számára egyaránt ez lesz az első alkalom, hogy PL-csapat ellen próbálja ki magát új csapata élén; másrészt Gylfi nagyon helyes, érthető és 100%-ban futball-szempontok alapján meghozott, racionális, tulajdonképpen magától értetődő döntését, miszerint a Mighty Spurs-t választja Brendan Rodgers két szép szeme helyett, még mindig nehezményezik páran a Mersey partján.

KIT? MIKOR? HOL?

Los Angeles Galaxy - Spurs

LA - július 24. kedd, 19:30 helyi idő (július 25. szerda 4:30 magyar idő)

Spurs - Liverpool

Baltimore - július 28. szombat, 13:00 helyi idő (19:00 nálunk)

New York Red Bulls - Spurs

NYC - július 31. kedd, 19:05 helyi idő (augusztus 1. szerda, 1:05 nálunk)

Ezeket a meccseket mind adja majd a Spurs online tévéje - de szinte biztos vagyok abban, hogy az internet üdébb völgyeiben bőven lehet majd vidáman csörgedező patakokra lelni. (A Valencia elleni augusztus 2-i meccset is közvetítik majd.)

No, mára ennyit. Ha vannak olvasóink az Angyalok Városából, a még Washingtonnál is veszélyesebb, de legalább csúnya Baltimore-ból, vagy a görögdinnye méretű Nagy Almából, akkor először is "Wuzzup!", másodsorban nagyon szívesen vennénk minden esetleges Spurs-spottingról szóló bejelentést!

Over and out, COYS!

(P.S.: Igazolásokról szóló pletykákat most hanyagoltam, de röviden: Hulk túl drága, Falcao túl drága, Oscar túl drága, Damiao túl drága, Moutinho túl drága, Lloris túl drága. Adebayor jöhet, bár a Lokomotív kavar. Modric hisztizik, nem akarni menni Amerika. A Real magabiztos, de ha lesz üzlet valszeg csak pénz jön cserébe Madridból, játékos nem. VdV századszor is elmondta, hogy nem akar eligazolni, ellenben maradni akar.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik