Maradunk a borús északon: Blackburn-Tottenham

Vágólapra másolva!
2011.10.23. 11:10
Newcastle után most Blackburn-be vezet az utunk. Hagyományosan az Ewood Park-ban is hasonlóképpen szenvedős meccseket szoktunk játszani mint Toontownban...

Newcastle után most Blackburn-be vezet az utunk. Hagyományosan az Ewood Park-ban is hasonlóképpen szenvedős meccseket szoktunk játszani mint Toontownban - viszont a legutóbbi két szezonban oda-vissza vertük a Rovers-t. Idegenben mindkétszer Crouch volt a győztes gól(ok) szerzője - most ő nem lesz, de lehet válogatni Adebayor, Defoe és Pav közül. Utóbbiak egyenként négy gólt jegyeznek a Blackburn ellen - ez különösen Pav esetében figyelemre méltó, hiszen nála a gól/meccs arány egészen kiváló. Persze ne legyenek illúziói az orosz híveinek, meglepetés lenne a pályára lépése - még a már most legendás státuszú csütörtöki szabadrúgás után is.Newcastle után most Blackburn-be vezet az utunk. Hagyományosan az Ewood Park-ban is hasonlóképpen szenvedős meccseket szoktunk játszani mint Toontownban - viszont a legutóbbi két szezonban oda-vissza vertük a Rovers-t. Idegenben mindkétszer Crouch volt a győztes gól(ok) szerzője - most ő nem lesz, de lehet válogatni Adebayor, Defoe és Pav közül. Utóbbiak egyenként négy gólt jegyeznek a Blackburn ellen - ez különösen Pav esetében figyelemre méltó, hiszen nála a gól/meccs arány egészen kiváló. Persze ne legyenek illúziói az orosz híveinek, meglepetés lenne a pályára lépése - még a már most legendás státuszú csütörtöki szabadrúgás után is.

CSAPATHÍREK

A védelmen kívül nincs különösebb probléma sehol. Lennon és Sandro egészségesek - és a Rubin ellen már le is nyomtak egy órát. Adebayor és vdV is készen áll - Modric, Bale, Parker, Pienaar, Rose, Livermore szintúgy. A bőség zavara, még Kranjcar sajnálatos kiesésével is. A hátvédsorban középen Kaboul és Bassong adott - de a széleken is nagy összegben fogadhatunk Walker és Assou-Ekotto szereplésére.

Friedel

Walker - Kaboul - Bassong - Assou-Ekotto

Lennon - Sandro - Modric - Bale

vdV

Adebayor

De tulajdonképpen lehet nagyon már is a középpálya és az előttük lévők felállása (Parker például még eddig nem hiányzott PL-meccsről). Meg lehetne indokolni akár Pavlju (Rovers ellen kell a magas ember), akár Defoe (Rovers ellen kell a gyors ember) kezdetését is Ade mellett. De én a hollandra szavaznék - valamint Lennont is feltétlenül a kezdőbe raknám. A hazaiaknál sérült a nem éppen villámléptű Salgado apó, így a helyén egy középpályás fog farkasszemet nézni (remélhetőleg) Bale-lel - a másik oldalon pedig Martin Olsson már sokszor szenvedett Lennonnal szemben (volt már, hogy 20 perc után kiállították róla két sárgával). A védelem közepén is vannak gondjai Kean-nek - Ryan Nelsen is kidőlt, Phil Jones hiányához mondjuk már hozzászokhattak volna. A középpályájukról Grella és David Dunn sérült - Gamst Pedersen viszont felépült, a norvég általában vagy nagyon jól játszik, vagy vérforralóan szarul (azért utóbbi a gyakoribb).

A Blackburn-nél komoly gondok vannak - kábé mióta az indiaiak megvették a klubot és kipaterolták Allardyce-t. A békafejű egykori boltoni edző ugyan általában nézhetetlen focit játszik a csapataival, de a kiesés miatt általábn nem kell aggódni a tulajoknak. Most két ex-csapata, a Wanderers és a Rovers is a másodosztály felé tendál. Steve Kean nagyon népszerűtlen a szurkolók körében és a tulajok sem örvendenek különösebb megbecsülésnek, hiszen játékosvásárlás nélkül akarnak szintet ugrani a PL-ben (európai kupaindulásról beszéltek érkezésük másnapján).

Nyugtalaító lehet most Rovers-szurkolónak lenni, de reményt adhat, hogy úgy tűnik idén több nagyon gyengén teljesítő klub is lesz a PL-ben (Wigan, Wolves, Bolton - de alighanem a Fulham, a Norwich és a Swansea is sokáig, talán a zárófordulóig veszélyben lesz).

Nekünk a newcastle-i elkótyavetyélt győzelem után most nagyon kellene a három pont. A Liverpool elé kerülhetünk, illetve a kupafáradtsággal küszkdő Stoke teljesítményének függvényében az Arse-szal szemben is növelhetjük az előnyünket vagy legalábbis tarthatjuk a különbséget. A Newcastle-t még a három-négy hétig nem vagyok hajlandó komolyan venni: eddig két jó csapattal találkoztak - velünk és az Arse-szal, mindkettővel szemben az otthon kényelmét élvezték, és mindkétszer iksz lett a vége. Még nem találkoztak a Shitty-Manure-Chelski-Pool négyes egyikével sem - viszont azt el kell ismerni, hogy a resztlit jól csapkodják, bár a Wolves, a QPR és a Wigan elleni meccsen is jutott nekik mákos rétesből rendesen.

Szóval nyerni kell, ha már a Norwich szívességet tett nekünk az Anfield Road-on, használjk ki a lehetőséget, hogy egy meccsel kevesebbet játszva is beelőzzük piroskáékat. Kezdőrúgáskor még nem lesz vége az Arse-Stoke meccsnek (remélhetőleg még nyitott lesz az ügy a második félidő derekán-lapockáján), úgyhogy azzal ne foglalkozzunk. Meg egyébként is - BL-helyért hajtó csapat meg vendégségbe egy kiesés ellen küzdő klubhoz, ez általában a körülményektől függetlenül is a vendégsikert valószínűsíti. Illene nyerni, méghozzá meggyőző játékkal. (Persze az Arsenal is ezt gondolhatta pár hete, aztán sikeresen kitömték magukat két öngóllal.)

Nem lesz könnyű dolga Redknapp-nek a kezdő összeállításánál - bármit tesz lesznek olyanok akik meg fognak sértődni, hiszen Lennon, Defoe és vdV nem lehet egyszerre a pályán. De Parker és Sandro közül is csak egyikük fér el. Nem lesz egyszerű. De inkább ilyen gondjaink legyenek mint amivel a védelem felállításánál szembesülünk.

Az interneten fellelhető jóslatok is tükrözik, hogy ki az esélyese a meccsnek - kivétel nélkül mindenki a mi győzelmünket várja, többnyire legalább két gólos különbséggel. Legyen igazuk - 3-1 ide, Ade visszatér a gólszerzők közé és a szélről is beköszön az egyik legény.

A DigiSport most nem tűzte műsorára a meccset, úgyhogy kellemes patakoztatást. Linkeket szívesen látunk a kommentek között.

COYS!

Ja és igazságtalanok lennénk Pavval szemben, ha a szabigólját nem mutatnánk meg itt is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik