Manchesteri kaland No.2: Shitty-Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.11.11. 11:11
Európa Liga, szeretlek! A Maribor elleni könnyed győzelemnek hála nem kellett kizárólag negatív közelmúltbéli élményekkel útra indulniuk a...

Európa Liga, szeretlek! A Maribor elleni könnyed győzelemnek hála nem kellett kizárólag negatív közelmúltbéli élményekkel útra indulniuk a srácoknak Anglia legkevésbé vonzó tájegységének irányába. Defoe mesterhármasát, Bale ínyenc gólpasszait és a csapat helyenként tetszetős és meggyőző játékát akkor is nagyon jó volt nézni, ha közben tisztában voltunk aktuális ellenfelünk anyagi és humán erőforrásbeli lehetőségeivel. Az EL-ben sincs könnyű ellenfél. A PL-ben meg pláne, most éppen az egyik legkevésbé könnyű vetélytársunk otthonában kellene domborítanunk. Januárban pár centi hiányzott ahhoz, hogy mindhárom pontot elhozzuk az Etihadból - mindannyian emlékszünk Bale utolsó perces centerezésére és Defoe felháborítóan kicsi lábára. Bár fene tudja, lehet, hogy a kiállítást ellenünk éppen megúszó Balotelli akkor is összehozott volna a hosszabbításban egy tizenegyest, ha JD be tudta volna sodorni azt a ziccert.Európa Liga, szeretlek! A Maribor elleni könnyed győzelemnek hála nem kellett kizárólag negatív közelmúltbéli élményekkel útra indulniuk a srácoknak Anglia legkevésbé vonzó tájegységének irányába. Defoe mesterhármasát, Bale ínyenc gólpasszait és a csapat helyenként tetszetős és meggyőző játékát akkor is nagyon jó volt nézni, ha közben tisztában voltunk aktuális ellenfelünk anyagi és humán erőforrásbeli lehetőségeivel. Az EL-ben sincs könnyű ellenfél. A PL-ben meg pláne, most éppen az egyik legkevésbé könnyű vetélytársunk otthonában kellene domborítanunk. Januárban pár centi hiányzott ahhoz, hogy mindhárom pontot elhozzuk az Etihadból - mindannyian emlékszünk Bale utolsó perces centerezésére és Defoe felháborítóan kicsi lábára. Bár fene tudja, lehet, hogy a kiállítást ellenünk éppen megúszó Balotelli akkor is összehozott volna a hosszabbításban egy tizenegyest, ha JD be tudta volna sodorni azt a ziccert.

CSAPATHÍREK

Swindon, baj van... Dembélé eredetileg jelentéktelennek tűnő, EB-selejtezőn összeszedett sérülése bizony eléggé belerondított az utóbbi pár hetünkbe. Hamar nagyon fontos fogaskerék vált Sandro belga mostohatesójából, és bizony sokszor kifejezetten ingatag képet fest a középpályánk nélküle. Sandro legalább elvileg már rendbejött a vádligondjából. Benny, Younes és Scottie visszatérése még természetesen várat magára. JD mesterhármasa után elvileg kihagyhatatlan, viszont Adebayor is megvillantott valamit abból amiért tavaly befogadták a szurkolók. A középpályánk szuboptimális aktuális helyzete miatt AVB talán eltekint a 4-2-3-1-től és régimódibb felállást választ. Bár könnyen lehet, hogy öngyilkossággal egyenlő épp a Shitty otthonában bevállalni a nyitottabb 4-4-2-t... persze az is igaz, hogy védekezni így sem úgy sem tudunk valami fényesen.

Friedel

Walker - Caulker - Gallas/Dawson - Vertonghen

Sandro - Huddlestone

Lennon - Siggy/Defoe - Bale

Defoe/Adebayor.

A kapuban nem várok változtatást a bajnoki defaulthoz képest, de lehet, hogy a Lloris-t a szlovének gólja miatt ért nagyrészt jogtalan kritika, és az ezáltal esetlegesen kiváltott veszélyes pszichikai folyamatok miatt AVB a franciát jelöli majd a kezdőbe. Bárhogy is döntsön nem fog túlságosan felizgatni. Két jó kapus közül nem lehet rosszat választani. Walkerre a szurkolói konszenzus szerint ráférne a pihi, de úgy tűnik AVB lábon szeretné kihordatni vele a saját bejáratú kis krízisét. Dawson lassan bemelegedhet a szétszórt játéklehetőségeknek hála, és talán valós alternatívát jelenthet Gallas apó pihentetésére. Sandro kulcsfontosságú, őszintén remélem, hogy valóban játékra kész, mert egy Hudd-Livermore középpálya lehangolóbb lenne mint egy szalmonella fertőzés. Akkor már százszor inkább Hudd-Siggy a középpályán... Elől nincs sok para - Defoe nagy formában, Adebayor magára találóban, Azza és Bale pedig hozzák magukat. Dempsey és Sigurdsson közül egyikük kezdőbe kerülhet - és bár a jenki elvileg jobban védekezik, ha rajtam múlna, és választanom kellene, akkor az eddig holtrészeg bálnavadász módjára egy 7x2 méteres célpontot is eltéveszteni képes izlandira szavaznék. Előbb utóbb átszakad a gát!

CITEH

Persze, hogy ellenünk térhet vissza David Silva... januárban is ő volt a világoskékek agya, és most is megváltóként érkezhet. Idén helyenként sokkolóan rosszul játszik a bajnoki címvédő. Egészen hihetetlen, hogy ekkora focizsenik gyűjteménye képes tök alárendelt szerepet játszani az Ajax saját nevelésű suhancai ellen - ráadásul két egymást követő meccsen is! Felfoghatatlan. Emellett persze bizakodásra is okot adhatna, de azért bánjunk csínján az optimizmussal, hiszen a bajnokságban azért rendre kiszenvedik a győzelmeket Manciniék. Harmadik helyen állnak, és feljöhetnek két pontra a United mögé, ha levernek bennünket. Silva segíteni fogja őket ebben, az biztos, de Milnerre és Richards-ra nem számíthatnak. Sajnos Rodwellre sem.

KÖRNYEZET

A tegnap hazai pályán Geráéktól szívó Wigan ellenünk bemutatott focisulijának következtében az Everton és a West Brom is bejött elénk. És már ahhoz is kettővel kellene vernünk mai házigazdánkat, hogy a Bőgatyásokat visszaelőzzük... viszont ha négy-öt góllal kiütjük őket, akkor még az Everton is fogható! Az Arse tegnap nem bírt a lassan testvérklubbá váló Fulham-mel - Berba két góllal és egy gólpasszal járult hozzá az üdvös eredményhez. (Arteta meg azzal, hogy eltékozolta a felháborítóan jogtalan tizi miatt az Arse ölébe hullott meccslabdát.)

YID ARMEH!

Egy boldogtalan angliai jogvédő csoport, a Society of Black Lawyers kitalálta magának, hogy egy nevetséges és teljesen felesleges Spurs elleni támadással próbálja relevánssá tenni magát. El szeretnék érni, ha kell karhatalmi erők bevonásával is, hogy több tízezer Tottenham szurkoló azonnal hagyja abba a sok-sok évtizedes hagyományra visszamenő, 100%-ban pozitív töltettel előadott, épp a rivális szurkolótáborok rasszista gyalázkodására való válaszként meghonosodott "Yid" és "Yiddo" szavakat tartalmazó nótákat. Sok szerencsét hozzá... mert kábé semmi esélye az érdemi változásnak. Hálistennek. Egyébként ezt az egész hülyeséget egy fájdalmasan szar angol humorista, bizonyos David Baddiel kezdte még évekkel ezelőtt. A srác mellesleg Chelsea-szurkoló, és az érvelésének az az alapja, hogy zsidóként nem tetszik neki a Kék szurkolótábor antiszemita gyalázkodása - és erre szerinte az egyetlen megoldás a gyalázkodás célpontjainak további idegesítése, vegzálása, cenzúrálása. Gratulálok.

Reméljük ma a focié lesz a főszerep, és Bale-ék a januárihoz hasonlóan tökös fellépést produkálnak - ha még ezen felül is lehet kívánni, akkor kissé eredményesebb végkifejlettel...

Ha valaki esetleg lemaradt volna a Maribor meccs góljairól, és az azóta eltelt két és fél napot egy pálos szerzetes WiFi-t nélkülöző remetebarlangjában töltötte, akkor alább pótolhatja.


szólj hozzá: T3-1M www.fasthighlights.com

Jó szurkolást!

COME ON YOU SPUUUUURRRRRRRSSSSSS!!!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik