Londoni Derby No.1 - Crystal Palace

2583175 25831752583175 2583175
Vágólapra másolva!
2015.09.20. 10:09
Végre beindul a szezon! Négy kőkemény meccs tizenegy nap leforgása alatt. A mai Palace elleni hazai összecsapás után szintén otthon játszunk...

Végre beindul a szezon! Négy kőkemény meccs tizenegy nap leforgása alatt. A mai Palace elleni hazai összecsapás után szintén otthon játszunk az arsenal ellen a Ligakupában, majd a tegnap első vereségét elszenvedő Cityt fogadjuk a WHL-en. Utána újabb hétközi találkozó a Monaco ellen, idegenben.

A bajnokságban jelenleg a 16. helyen állunk, egy győzelemmel az első tíz környékén találhatjuk magunkat, és mai ellenfelünket is beérhetjük pontszámban. Nem beszélve arról, hogy az előttünk álló komoly megmérettetéseknek is pozitív előjelekkel vághatnánk neki.

A Qarabag elleni csoportmeccs tökéletes volt arra, hogy tétmeccsen is bemutatkozzon Wimmer, illetve Trippier. Utóbbi összekalimpált egy tizenegyest a meccs elején, míg az osztrák belső védő hozta amit kellett. A dél-koreai Son számára jól sikerült a hazai debütálás, hiszen az ő két góljával fordítottunk. A rabonacsászár Lamela csak szenvedett, ám Kane segítségével így is gólt szerzett a hajrában. Kilencven percet kapott Dele Alli, aki ezúttal is jó benyomást tett a Csapat szurkolóira, egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

CRYSTAL PALACE

Tavaly nem tudtuk megverni a dél-londoni együttest, otthon gól nélküli döntetlent játszottunk, idegenben pedig bár Kane góljával vezettünk, végül egy véleményes büntetővel, illetve egy Puncheon-találattal Pardew együttese megfordította a meccset. Nem lesz könnyebb dolgunk ma sem, hiszen jól erősítettek a Sasok, a francia Cabaye megszerzése volt talán a nyár legjobb üzlete a szempontjukból. A bajnokságban 3 győzelmet, és 2 vereséget könyvelhettek el eddig. A legkomolyabb sikerüket a Chelsea ellen aratták idegenben, 2-1 arányban nyertek. És tegyük hozzá: csak a City és az arsenal tudta megtréfálni őket...

Várható kezdőcsapat:

McCarthy - Kelly, Dann, Hangeland, Souare - Cabaye, McArthur - Bolasie, Puncheon, Zaha - Wickham

CSAPATHÍREK

Több játékosunk szerepeltetése is csak az utolsó pillanatban fog eldőlni. Angol források szerint mind a három kérdéses állapotban lévő középpályás bevethető lesz, ezalatt Eriksent, Masont, és Dembélé-t értem. Aki biztosan nem játszik ma az Nabil Bentaleb.

A védelemben maximum Alderweireld és Rose tarthatja meg a helyét a csütörtöki csoportmeccshez képest. De mivel egy bajnoki kivételével eddig mindig Davies kezdett, ezért valószínű, hogy ismét a walesi balhátvéd kapja meg a bizalmat. Remélem Alli ismét ott lesz a kezdőben, de Eriksen felépülése újra a kispadra száműzheti a tehetséges angol fiatalt. Ettől függetlenül egy sorral hátrébb, Dier mellett is örömmel látnám...

Valami ilyesmire számíthatunk

Lloris

Walker Alderweireld Vertonghen Rose/Davies

Dier Mason/Alli

Son Eriksen/Lamela/Dembélé Chadli

Kane

Bőven van azért kérdőjel, ha mindenki állapotáról tudnánk biztosat, akkor könnyebb dolgunk lenne megtippelni a kezdőcsapatot. Úgy gondolom, jelenleg van minőségi rotációs lehetőségünk, Townsend, Alli, vagy akár Dembélé is új színt vihet a játékba, ha esetleg csak a kispadon kezdik a meccset.

Nagy izgalommal, és érdeklődéssel várom mit alkotunk egy ilyen jó formában lévő ellenféllel szemben. Kezdés 14:30 perckor, a meccset a DigiSport1 közvetíti.

Ja és a tippem egy 2-1, Kane és Eriksen góljaival.

COOOOOOOYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik