Életveszélyes cirmosok: Sunderland-Spurs

Vágólapra másolva!
2012.04.07. 10:04
Amióta a Sunderland 2005-ben visszatért a PL-be csupán egyszer tudtunk győzni a Stadium of Light-ban. És ennek a hét szezont felölelő időszaknak...

Amiótaa Sunderland2005-ben visszatért a PL-be csupán egyszer tudtunk győzni a Stadium of Light-ban. És ennek a hét szezont felölelő időszaknak a döntő részében Martin O'Neill-nél sokkal kevésbé dörzsölt emberek dirigálták a Fekete Macskákat. Ha ez önmagában nem lenne elég a meccs előtti beszűkült pesszimista világnézet garantálásához, akkor gondolkodjunk el azon, hogy a Sunderland a legutóbbi hat hazai bajnokiján megszerezhető tizennyolc pontból tizenötöt(!) zsebelt be, míg mi ugyanezen időszak alatt lejátszott féltucat idegenbeli fellépésünk alkalmával mindössze három döntetlent szenvedtünk össze... A Sunderland otthonába úgy általában kelletlenül látogatnak a csapatok, de idén, a jelenlegi körülmények között még a szokásosnál is jobban kazincbarcikázhat a hátunk közepe a meccsre gondolva. Elvileg minden adott a kellemetlen húsvéti ünnepekhez/peszach-hoz - de a srácok az utóbbi fordulókban nagyon lassan, nagyon megfontoltan ugyan, de mintha elindultak volna azon az úton ami visszavezethet az őszi formánkat megközelítő játékhoz. Elvégre három egész meccs óta veretlenek vagyunk!Amiótaa Sunderland2005-ben visszatért a PL-be csupán egyszer tudtunk győzni a Stadium of Light-ban. És ennek a hét szezont felölelő időszaknak a döntő részében Martin O'Neill-nél sokkal kevésbé dörzsölt emberek dirigálták a Fekete Macskákat. Ha ez önmagában nem lenne elég a meccs előtti beszűkült pesszimista világnézet garantálásához, akkor gondolkodjunk el azon, hogy a Sunderland a legutóbbi hat hazai bajnokiján megszerezhető tizennyolc pontból tizenötöt(!) zsebelt be, míg mi ugyanezen időszak alatt lejátszott féltucat idegenbeli fellépésünk alkalmával mindössze három döntetlent szenvedtünk össze... A Sunderland otthonába úgy általában kelletlenül látogatnak a csapatok, de idén, a jelenlegi körülmények között még a szokásosnál is jobban kazincbarcikázhat a hátunk közepe a meccsre gondolva. Elvileg minden adott a kellemetlen húsvéti ünnepekhez/peszach-hoz - de a srácok az utóbbi fordulókban nagyon lassan, nagyon megfontoltan ugyan, de mintha elindultak volna azon az úton ami visszavezethet az őszi formánkat megközelítő játékhoz. Elvégre három egész meccs óta veretlenek vagyunk!

CSAPATHÍREK

További pozitív fejlemény, hogy nincsenek negatív fejlemények sérülések tekintetében. Elvileg Lennon kezdhet, és ha Redknapp végre a kezdőbe tenné az gyermeki örömmel töltene el - újra összeállhatna a Bale-Azza szélsőpáros... De úgy általában alighanem a legjobb összeállításunkban léphetünk pályára:

Friedel

Walker - Kaboul - King- Assou-Ekotto

Lennon - Parker - Modric - Bale

van der Vaart

Adebayor.

Ha Harry-nek lennék lehet, hogy Benny helyén Danny Rose-zal sokkolnék - kedvenc szivacsfejű balhátvédünk már jó ideje úgy játszik mintha a meccsek előtti babonája egy-egy kubai szivar kaliberű gandzsa joint elszívásából állna. A többiekkel nincs komolyabb bajom - Modric ugyan viszonylagos hullámvölgyben van, és önmagához képest King is többet bizonytalankodott az utóbbi időkben, de inkább örüljünk annak, hogy bőven vannak jó formában leledző játékosaink is.

Adebayor például kifejezetten életre kelt a Swansea ellen. Már van der Vaart góljából is kivette a részét, hiszen Ashley Williams kétségbeesett (gólpasszként is funkcionáló) mentésére a togói jó helyezkedése miatt volt szükség. Aztán a két fejesénél úgy tette nevetségessé a Hattyúk védelmét mint ahogy azt a saját kapunk előtt szoktuk látni különböző vendégművészek előadásában. Apropó fejesek: a BBC statisztikusai szerint a legutóbbi három meccsünkön összehozott három fejesgól még annál is kivételesebb a Spurs számára mint azt alapból gondolnánk, hiszen az ezt megelőző harmincöt meccsen csupán két alkalommal tudtuk gólszerzésre használni a fejünket! Az igazat megvallva a zsiráfalkatú Adebayornak úgy általában sokkal hatékonyabbnak kellene lennie a levegőben... De ez a bekezdés a togói dícséretével indult, és a Swansea ellen igazán nem lehetett semmi panaszunk csupaszáj csatárunkra.

ŐK

A Sunderland-nél Frazier Campbell és Cattermole okoz némi aggodalmat O'Neill számára, de a legsanszosabb az, hogy mindketten rendbejöttek mára. A két ex-unitedes mindenes, O'Shea és Brown viszont nem áll az északír rendelkezésére - mint ahogy a gusztustalanabbnál gusztustalanabb ügyekbe keveredő Titus Bramble sem bevethető. Ott lesz viszont az Arse-ot az átlag Spurs-szurkolónál is jobban gyűlölő Bendtner, aki döntött már el meccset a kárunkra - szóval akármennyire is egyet kell értenünk Wengerrel abban, hogy nem BL-minőség a srác azért meggyűlhet majd vele a baja Kabouléknak. Egy másik Arse-reject, Seb Larsson lehet a Cicusok másik fő veszélyforrása - a szabadrúgásai már-már népi szólások és közmondások tárgyát képezik észak-keleten, habár ő inkább a szezon első felében pókhálózta előszeretettel a sarkokat.

MILESZ?

Amennyire nem szeretünk a Sunderland ellen (főleg idegenben) játszani, annyira fekszik Redknapp-nek az O'Neill elleni pengeváltás. Eddigi tizenhét egymás elleni PL-találkozójukból Harry egyetlen egyszer maradt alul - ez tizenöt évvel ezelőtt, egy Leicester-WHU meccsen történt. Tavaly tíz év elteltével sikerült újra győztesként levonulnunk a pályáról a Sunderland vendégeként (a kuriózum faktort erősítve Dawson is a gólszerzők között volt).

Mindenki tudhatja-láthatja, hogy a Sunderland mekkora átalakuláson ment át O'Neill keze alatt: mióta átvette a kormányt Steve Bruce-tól olyan sorozatot produkál aminél csak a két manchesteri csapat tud jobbat felmutatni! Egyáltalán nem kincstári tehát a pesszimizmusunk. Viszont az is igaz, hogy a kevés hazai vereségük egyikét éppen egy észak-londoni csapat ellen szenvedték el, akik hozzánk többé-kevésbé hasonló stílusban szoktak focizni.

Nagyon nehéz feladat előtt állnak a fiaink - a győzelem most már minden hátralévő meccsünkön "kötelező." Ha ma nem gazdagodunk három ponttal, akkor a forduló után nagyon aggasztó helyzetben találhatjuk magunkat: az Arse elhúzhat három ponttal (bár a Shitty-t kell ehhez legyűrniük), a Newcastle már felzárkózott mögénk két pontra, és a Chelsea is szinte garantáltan követni fogja a vonalkódosok példáját (Wigan elleni hazai)...A Sunderland számára elvileg kisebb lenne a motiváció, de tekintve, hogy Martin O'Neill az edzőjük egészen biztos, hogy a lelküket is kiteszik majd a győzelmük érdekében. Ám remélhetőleg a mieink ugyanezt teszik majd, és ha akarásban hozzuk a hazaiak szintjét, akkor bízhatunk abban, hogy a két csapat játékosai közötti tudásbeli különbség a Spurs javára dönti majd el a meccset.

Lennon és Bale együttes rohamai és az általuk védekezés közben is képviselt látens veszély lehet az ami eredményre vezet. Egy-egy asszisztot vizionálok a két oldalról - mint a régi szép időkben. 2-0 ide.

COME ON YOU SPUUUUUUUUURRRRRRRSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik