Lejtmenet

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.12.14. 16:12
John Lawrenson a BBC egyik állandó szakkommentárora és sportírója, annak idején a Liverpool focistája volt, nem is akárhogy művelte az ipart....

John Lawrenson a BBC egyik állandó szakkommentárora és sportírója, annak idején a Liverpool focistája volt, nem is akárhogy művelte az ipart. Ő írta azt az egyik legutóbbi PL-áttekintésében, hogy mindig azon kapja magát, hogy a Tottenham-ről még mindig úgy ír, mintha egy top6-os csapat lennénk, akik jó eséllyel szállnak harcba az utolsó BL-selejtezős pozícióért. Pedig valójában egy átlagos képességű, és még átlagosabban teljesítő csapatról van szó, akik semmivel sem emelkednek teszemazt mai ellenfelünk, a Swansea fölé. Akármennyire is optimista és reménykedő természet vagyok, ha a Spurs-ről van szó, de most teljesen igazat kell adnom Lawrónak. Idén semmivel sem emelkedünk ki a középmezőny első feléből. Semmivel. Oké, a kapusunk kiemelkedő, akinek a teljesítménye sokszor jelenthetné a mérleg nyelvét, de mivel annyira rossz a mezőnymunka így jobbára csak akkor tud meccset eldönteni, amikor hibázik.John Lawrenson a BBC egyik állandó szakkommentárora és sportírója, annak idején a Liverpool focistája volt, nem is akárhogy művelte az ipart. Ő írta azt az egyik legutóbbi PL-áttekintésében, hogy mindig azon kapja magát, hogy a Tottenham-ről még mindig úgy ír, mintha egy top6-os csapat lennénk, akik jó eséllyel szállnak harcba az utolsó BL-selejtezős pozícióért. Pedig valójában egy átlagos képességű, és még átlagosabban teljesítő csapatról van szó, akik semmivel sem emelkednek teszemazt mai ellenfelünk, a Swansea fölé. Akármennyire is optimista és reménykedő természet vagyok, ha a Spurs-ről van szó, de most teljesen igazat kell adnom Lawrónak. Idén semmivel sem emelkedünk ki a középmezőny első feléből. Semmivel. Oké, a kapusunk kiemelkedő, akinek a teljesítménye sokszor jelenthetné a mérleg nyelvét, de mivel annyira rossz a mezőnymunka így jobbára csak akkor tud meccset eldönteni, amikor hibázik.

CSAPATHÍREK

Naughton valószínű nem jön rendbe a kezdőrúgásig, Adebayor-nak pedig megengedte a csapat, hogy meglátogassa a szülőfaluja boszorkánymesterét, hogy levegye róla a dzsudzsut. Walker ellenben az isztambuli förtelmes edzőmeccs után akár már a bajnokságban is visszatérhet. Nyilván nincs még topformában, de a csapat érdeke, hogy minél gyorsabban arra az önmagára emlékeztessen, amelyik önmagára szívesen emlékszünk... Mert azért valljuk be, hogy őt is szidtuk rendesen az évek során. A balhátvéd posztján szappanopera rajongóknak való szituáció is kialakulhat, hiszen Ben Davies tulajdonképp a Swansea-nál nőtt fel. Meglátjuk, hogy a Vad Angyal országából származó edzőnk fogékony-e az ilyen dramaturgiai elemekre. (A másik oldalon egészen biztosan kezdeni fog Siggy és Routledge. A kölcsönben lévő Tom Carroll nem játszhat.)

Lloris

Walker - Fazio - Vertonghen - Davies/Rose

Lennon - Bentaleb - Paulinho/Mason - Eriksen

Kane - Soldado/Chadli.

Nem gondolom, hogy 4-4-2-t játszanánk, csak ha Soldadót pihenteti Pochettino, akkor sanszos, hogy Chadli és Kane közül sokszor nehéz lesz majd eldönteni, hogy ki játszik előbb.

Mióta a Hattyúk feljutottak a PL-be hatszor találkoztunk velük - ebből csak a legelső alkalommal nem tudtuk legyőzni őket, azt a három évvel ezelőtti 1-1-et öt nyertes meccs követte. Legutóbb egy Soldado-büntetővel vertük őket, de pl. az ördögűzésre hazautazó Adebayor négyet rámolt be nekik és Vertonghen is kétszer volt eredményes ezeken a sikerrel megvívott meccseken.

Most egyértelműen a hazaiak a meccs esélyesei. Ne zavarjon össze senkit, hogy idén eddig idegenben szorgosabban gyűjtögetjük a pontokat, hiszen a Villa és a Hull ellen nem sok közünk volt a meccshez amíg emberelőnybe nem kerültünk. A Swansea-tól méretes összeomlást vártam az idei szezonra, mert Monkot sokkal kevesebbre tartottam, mint Michael Laudrupot. De rám cáfolt a wales-i, és pár percre engem is gondolkodóba ejtett, hogy ha Monk bejött a Swansea-nak, akkor Sherwood is bejöhetett volna nekünk. De aztán az is eszembe jutott, hogy Monk sok mostani csapattársával együtt focizott, és korban is sokkal közelebb van hozzájuk Timmy-nél. Meg aztán Monk igazi Hattyú-legenda, Sherwood pedig nem tartozik a legnépszerűbb ex-játékosaink közé, így ebből a szempontból is nehezebb pozícióból indult.

MILESZ?

Komoly meglepetés lenne, ha győznénk. Látatlanban a döntetlent is elfogadnám. Amit a legutóbbi bajnokinkon műveltünk a Crystal Palace ellen az pontlevonást ért volna. Szinte fizikai fájdalmat okozott a látvány, a Sasok messze jobb, érettebb, intelligensebb, bátrabb csapatnak tűntek. Pedig a kiesés ellen küzdenek, és idegenben játszottak. Most egy olyan csapat vendégei vagyunk, akik a tabella teteje felé vitézkednek, méghozzá úgy, hogy egy mini-hullámvölgyön már át is küzdötték magukat. Pár hete egy Arse elleni győzelemmel tértek vissza a helyes ösvényre, legutóbb azonban a West Ham otthonában eléggé simán kikaptak 3-1-re, pedig gyorsan megszerezték a vezetést. Azon a meccsen kiállították Fabianskit, aki meglepően magabiztos kapus benyomását kelti mióta nem Arse-mezben játszik. Most Tremmel lesz a helyettese, aki az utóbbi években Michel Vorm mögött volt cserekapus. A Swansea legjobbja idén alighanem Siggy, tőle most is félek - de úgy általában sok olyan játékosa van a Swansea-nak, akiket irigylek tőlük. Bony, Routledge, Dier, Williams, Rangel - mind elférnének nálunk.

Nem igazán hiszek benne, de csak, hogy mondhassam, hogy én megmondtam, ha esetleg bejön: 2-1 ide.

COME ON YOU SPUUUURRRRRSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik