Kritikus tömeg

2014.11.02. 12:11
Minden csapatnak megvan az a maximális mennyiségű ótvar szar meccse, ami után óhatatlanul is újra profi focistákra emlékeztető módon kezdenek...

Minden csapatnak megvan az a maximális mennyiségű ótvar szar meccse, ami után óhatatlanul is újra profi focistákra emlékeztető módon kezdenek játszani, és semmi sem menti meg őket a pontszerzéstől. A Newcastle-nél a Leicester elleni hazai meccsen érte el a felgyülemlett trágya a kritikus mennyiséget, és azóta nemhogy meccset, de pontot sem bírnak veszteni. Nálunk is erősen közelíti a felső határt a szégyenteljes mérkőzések száma - ha nem lennének az oázisként elszórt kupameccsek, akkor már el is felejtettük volna, hogy nem egy fél-amatőr kocsmacsapatnak szurkolunk. A bajnokságban augusztus óta csak egyszer szereztünk három pontot - furcsa módon éppen az azóta minden sorozatban 100%-os Southamptont sikerült megverni. Szóval vagy közel vagyunk ahhoz, ahol a part szakad, vagy már le is estünk - mindenesetre szeretném hinni, hogy közel van az ébredés, mert elég volt a Newcastle (West Brom, Sunderland, Besiktas, stb.) elleni álomkóros alvajárásból. Mai ellenfelünk még tőlünk is sokkal szarabb állapotban van - az elmúlt fordulóban negatív PL-rekordot állítottak fel, ugyanis az utóbbi 22 évben még nem történt olyan, hogy egy csapat úgy veszítsen sorozatban öt bajnoki meccset, hogy közben egyetlen gólt sem szerez. Kíváncsian várhatjuk tehát, hogy a Villa, vagy a mi tragikus formánknak vet majd véget a ma késő délutáni rugdosódás.Minden csapatnak megvan az a maximális mennyiségű ótvar szar meccse, ami után óhatatlanul is újra profi focistákra emlékeztető módon kezdenek játszani, és semmi sem menti meg őket a pontszerzéstől. A Newcastle-nél a Leicester elleni hazai meccsen érte el a felgyülemlett trágya a kritikus mennyiséget, és azóta nemhogy meccset, de pontot sem bírnak veszteni. Nálunk is erősen közelíti a felső határt a szégyenteljes mérkőzések száma - ha nem lennének az oázisként elszórt kupameccsek, akkor már el is felejtettük volna, hogy nem egy fél-amatőr kocsmacsapatnak szurkolunk. A bajnokságban augusztus óta csak egyszer szereztünk három pontot - furcsa módon éppen az azóta minden sorozatban 100%-os Southamptont sikerült megverni. Szóval vagy közel vagyunk ahhoz, ahol a part szakad, vagy már le is estünk - mindenesetre szeretném hinni, hogy közel van az ébredés, mert elég volt a Newcastle (West Brom, Sunderland, Besiktas, stb.) elleni álomkóros alvajárásból. Mai ellenfelünk még tőlünk is sokkal szarabb állapotban van - az elmúlt fordulóban negatív PL-rekordot állítottak fel, ugyanis az utóbbi 22 évben még nem történt olyan, hogy egy csapat úgy veszítsen sorozatban öt bajnoki meccset, hogy közben egyetlen gólt sem szerez. Kíváncsian várhatjuk tehát, hogy a Villa, vagy a mi tragikus formánknak vet majd véget a ma késő délutáni rugdosódás.

KÖZELMÚLT

Eléggé hihetetlen, de a még nem is olyan rég mumuscsapatnak számító Villa ellen immár tizenkét meccse vagyunk veretlenek. 2008-ig kell visszamennünk a legutóbbi pofonért. Sőt, a legutóbbi öt meccsünket öt győzelemmel és 15-0-ás gólkülönbséggel abszolváltuk ellenük. Oké, ez mind csak statisztika és semmi jelentősége a Modric-csal, vdV-vel, Bale-lel elért sikereknek a mai csapat aktuális erőpróbájához. Annál is inkább, mert a Villa sem az a szar csapat, amelyik Lambert érkezésekor (és utána is hosszú hónapokig) volt. Meglepő a bajnokságban mutatott szörnyű formájuk, különösen azért mert kifejezetten jól kezdték a szezont. A mostani vesszőfutásuk pedig épp egy idegenbeli Liverpool elleni győzelem után indult.

CSAPATHÍREK

Naughton visszatérhet a bajnokságban is, de Kane is megragadhat a kezdőnkben, elvégre a Brighton ellen megintcsak jól mozgott. Szerintem kifejezetten jól megértik egymást Soldadóval, aki egyre inkább magára talál előkészítő szerepkörben. Kis probléma, hogy egyáltalán nem ezért szerződtettük, de most hogy már itt van örüljünk annak, hogy legalább valami jól megy neki... Szeretnék megint két csatárt látni a kezdőnkben, de ez könnyen lehet hogy sokáig hiú ábránd marad. Új sérültünk nincs, Walker mellett Bentaleb nem játszhat. Lennon és Capoue kisebb húzódással bajlódik, de délutánra alighanem rendbe jönnek. Fazio eltiltása lejárt.

Lloris

Naughton - Kaboul - Vertonghen - Rose

Capoue/Dembélé - Mason

Lamela - Eriksen - Chadli/Soldado

Kane/Adebayor.

A védelemben lehet, hogy szívesebben látnám a Fazio-Vertonghen kettőst, de el kell ismernem, hogy minden szezon eleji optimizmusom ellenére Kaboul csapatkapitányi jelölése valóban azt jelentette, hogy csak jókora mennyiségű dinamittal lehet kirobbantani a kezdőből. Pedig lassan Dier-t is meg lehetne próbálni a valódi posztján.

A középpályán Capoue sérülése okozhat meglepetést. A helyén a védekezésre inkább alkalmas Dembélé feltűnése lepne meg legkevésbé. Elvileg még Paulinho is tőlünk kapja a fizetését, tehát talán őt sem lehet kizárni a lehetőségek közül. Legelől csak izzadok Soldado emlegetésével Chadli helyén - csak 4-4-2-ben lenne igazán értelme beállítani. Legelöl tényleg megjutalmaznám Harry-t egy kezdéssel, annyira látszik rajta az akarat a kupameccseket. Meg aztán mint tudjuk Adebayornak jót szokott tenni a jegelés.

A Villánál régi családtagunk, Alanzinho Hutton az egyetlen fontos sérült, de lehet, hogy a szomszédok egykori jámbor gardróbja, Senderos is kihagyni kényszerül a meccset. Baker és Weimann ellenben újra bevethető - utóbbitól annak ellenére tartok, hogy idén enyhén szólva nem megy neki úgy mint az előző idényekben.

MILESZ?

Most már tényleg itt lenne az ideje, hogy szerezzünk három pontot. Gondolom ugyanezt mondják a Villa szurkolói is, de elvégre a mi csapatunk áll jobb erőkből. Fáradtságra egyik gárda sem hivatkozhat, sőt nálunk inkább hozzátehetett egyesek lendületéhez a hétközi meccs. (Bár Lamela a legutóbbi bajnoki előtt is jól muzsikált az EL-ben, aztán mégsem tudta átmenteni a formáját a PL-be...) Most abban bízok, hogy a Newcastle elleni második félidő tragikomédiáját nem engedi megismétlődni Pochettino - sőt, nagyon remélem, hogy lesz annyira élénk az emlék a srácokban, hogy edző nélkül is tudni fogják, hogy ahogy a bíró megadja a jelt az újrakezdésre, az ellenfél bizony el fog indulni. Akiket még érdekelnek a szezon előtt potenciális riválisoknak tekintett klubok, azok tudják, hogy egy győzelemmel feljöhetnénk a Poolra, előzhetnénk az Evertont míg három ponton belül maradhatnánk az Arse-szal szemben is - sőt, akár a United-et is visszaelőzhetjük, ha Pellegriniék magukra találnak. Van tehát motiváció minden téren.

COME ON YOU SPUUUUURRRRSSSSS!!!!!!!!!!!

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek