Kloppolni vagy koppanni?

Vágólapra másolva!
2015.10.16. 18:10
Szűk két hét telt el az előző angol bajnoki forduló óta, nekem ez felért egy örökkévalósággal, ezen mondjuk a magyar válogatott teljesítménye...

Szűk két hét telt el az előző angol bajnoki forduló óta, nekem ez felért egy örökkévalósággal, ezen mondjuk a magyar válogatott teljesítménye sem segített...Szó mi szó már a Swansea elleni meccs lefújásának pillanatában a Liverpool elleni találkozót vártam, pedig akkor még nem is tudtam, hogy Jürgen Kloppal érkeznek a vörösök Londonba. Várjuk őket szeretettel...

Ma láttam, hogy kihirdették szeptember legjobbjait a Premier League-ben, és örömmel konstatáltam, hogy Hugo Lloris is versenyben volt "A hónap játékosa" díjért, amit végül honfitársa Anthony Martial nyert, nem meglepő módon, bár én lehet a leicesteres Jamie Vardy-nak adtam volna, mindegy is. Sokkal érdekesebb számunkra, hogy Pochettino először lett "A hónap menedzsere" mióta a klubnál dolgozik (előtte a Soton edzőjeként részesült már ebben az elismerésben). Három meccsen három győzelmet arattunk, a Sunderlandet idegenben ütöttük (Mason), majd a Palace következett a WHL-en (HM Son), végül pedig ki ne emlékezne a City elleni gálára. Mindössze egy kapott gól, mellé hat rúgott. Nem rossz.

POOL

Angliában hetek, sőt hónapok óta kiemelt téma volt, hogy Brendan Rodgers vajon mennyi ideig ül még a Liverpool kispadján. Végül az Everton elleni városi rangadó után rúgták ki, ám nyilvánvaló, hogy nem amiatt az 1-1 miatt kellett mennie. Emlékszem Bale távozása után nagy port kavart az a nyilatkozata, hogy ha egy csapat elkölt 100 milliót, akkor kötelességeharcban lenniea bajnoki címért. Miután harapós kedvence Barcelonába igazolt, hasonlóan szép összeget tapsolt el, és végül mögöttünk, a hatodik helyen végeztek tavaly...Upsz.

Így az a helyzet állt elő, hogy ellenünk debütál az új menedzser, aki nem más mint a Dortmund egykori sikeredzője Jürgen Klopp. The Normal One - legalábbis így nevezte magát, miután bemutatták a Mersey partján. Megvan benne az a szenvedély, amit Sherwoodban is nagyon szerettem, ám a németnél ez pazar taktikai tudással párosul. Ha a Pool vele sem lesz sikeres akkor senkivel sem...

Ettől függetlenül azt mondom most felénk billen a mérleg nyelve. Egyrészt a vörösök tele vannak sérültekkel, két fiatal angol, Ings és Gomez egész szezonra kidőltek, az új igazolások közül sem Benteke sem Firmino nem bevethető. A csapatkapitány Henderson novemberben térhet vissza, Flanagan pedig még később.

Egy hete sem volt Kloppnak, hogy megismerje a keretet, ez szintén nekünk kedvezhet. Mentalitásban biztos nagy lökést fog adni a játékosoknak az új edző érkezése, ám jó játékot még nem jelent reméljük.

Várható kezdőcsapat

Mignolet - Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno - Can, Milner - Lallana, Coutinho, Ibe - Sturridge

Folytassuk ahol a City ellen abbahagytuk!

Mi vagyunk az egyetlen csapat amely nem kapott ki a nyitóforduló óta. A döntetlenek és a győzelmek aránya azonban egyelőre nem valami fényes, ezáltal a nyolcadik helyen tanyázunk jelenleg, ám a második helytől mindössze három pontra vagyunk. Játszottunk már idén kifejezetten jól és nagyon szarul is, ám egyértelműen előreléptünk abból a szempontból, hogy nincsenek olyan meccseink ahol nem vagyunk partiban az ellenféllel. A védekezésünk nagyon sokat javult az elmúlt évekhez képest, ma nem tudom elképzelni hogy egy City hét gólt rúgjon nekünk. Ha idén is lenne egy jó formában lévő Harry Kane a csapatban, egyáltalán nem lenne elképzelhetetlen, hogy a végsőkig harcban legyünk a TOP4-ért. Számomra így sem az, de ehhez az kell, hogy az új igazolások (Son, Alli, Alderweireld) továbbra is formában maradjanak, Lamela és Eriksen olyan hatékony legyen mint az elmúlt két fordulóban, illetve hogy a Hurrikán megtalálja a góllövő (nem öngóllövő!) csukáját.

Nálunk sem mindenki egészséges, a Mason-Bentaleb párost tudom mondjuk nélkülözni. Sajnálom, hogy Dier eltiltott, ám hátha Dembélét ez a kezdőbe repíti Alli mellé. Reménykedtünk benne, hogy Son felépül, ám végül a holnapi meccset még biztosan ki kell hagynia. Sajnos Alex Pritchardot műteni kellett, ő csak az újévben csatlakozhat a kerethez. Felépült azonban Danny Rose, ám kérdés ez elég-e ahhoz, hogy kiszorítsa Ben Daviest.

Lloris

Walker Alderweireld Vertonghen Davies

Alli Dembélé

Lamela Eriksen Chadli

Kane

Ezzel elégedett lennék. Bár tény, hogy Dembélé nem töltheti be azt az ütköző középpályás pozíciót amit Dier játszik, de védekezésben és támadásban is képes hasznos játékra a belga, és a labdával is kiváló barátságot ápol a bal lába.

Mi nyitjuk a fordulót, holnap 13:45 perckor kezdünk. A meccset a DigiSport1 adja, GYERTEK A TÖRPÉBE!!

COOOOOOOYS!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik