Két meccsre az elődöntőtől: Carlisle-Spurs 0:3

Vágólapra másolva!
2012.09.27. 15:09
Magabiztosan behúztunk egy kötelezőt - ilyen se gyakran esik meg velünk. Viszonylag sima volt a meccs - félóra kellett a vezetés megszerzéséhez...

Magabiztosan behúztunk egy kötelezőt - ilyen se gyakran esik meg velünk. Viszonylag sima volt a meccs - félóra kellett a vezetés megszerzéséhez, aztán szünet után tíz perccel jött a továbbjutást voltaképpen eldöntő második találat, Gylfi a végén már csak a habot fújta a torta tetejére. A kezdőnk kevés meglepetést tartogatott, Cudicinire talán nem számítottunk, de az, hogy Lloris el sem utazott talán annak tudható be, hogy AVB nem akarta kockáztatni jövőbeli No.1-unk testi épségét a barbár cumbriai hordák katlanában, még a végén eltalálnák szegény gall portást egy petárdával. (A legutóbbi Preston North End elleni derby-n a Carlisle-szurkolóknak sikerült felgyújtaniuk a stadion egy részét.) De komolyan gondolkodva is kérdéses, hogy Lloris mennyire igényelte volna ezt a meccset, néhány paranoid Spurs-szurkoló BBC-n publikált üzenete egészen fura elmeállapotról vall - mintha lenne 0.5% realitása is annak, hogy épp a Carlisle elleni idegenbeli Ligakupa harmadik fordulós meccsről való lemaradása miatt szakadna el a cérna Lloris-nál... vihar egy kanál vízben.Magabiztosan behúztunk egy kötelezőt - ilyen se gyakran esik meg velünk. Viszonylag sima volt a meccs - félóra kellett a vezetés megszerzéséhez, aztán szünet után tíz perccel jött a továbbjutást voltaképpen eldöntő második találat, Gylfi a végén már csak a habot fújta a torta tetejére. A kezdőnk kevés meglepetést tartogatott, Cudicinire talán nem számítottunk, de az, hogy Lloris el sem utazott talán annak tudható be, hogy AVB nem akarta kockáztatni jövőbeli No.1-unk testi épségét a barbár cumbriai hordák katlanában, még a végén eltalálnák szegény gall portást egy petárdával. (A legutóbbi Preston North End elleni derby-n a Carlisle-szurkolóknak sikerült felgyújtaniuk a stadion egy részét.) De komolyan gondolkodva is kérdéses, hogy Lloris mennyire igényelte volna ezt a meccset, néhány paranoid Spurs-szurkoló BBC-n publikált üzenete egészen fura elmeállapotról vall - mintha lenne 0.5% realitása is annak, hogy épp a Carlisle elleni idegenbeli Ligakupa harmadik fordulós meccsről való lemaradása miatt szakadna el a cérna Lloris-nál... vihar egy kanál vízben.

GÓLOK

Két játékosunk is első gólját szerezte a csapat színeiben: Vertonghen és Gylfi is fejjel talált be, előbbinek utóbbi adta a gólpasszt, utóbbinak pedig a meccs végére balhátvédben beálló Walker. A kettő között esett még egy nagyon szép Townsend találat - srác már a harmadik kupagólját szerezte, a Charlton ellen az FA-ben, a Shamrock ellen az EL-ben, és most a Ligakupában is megkezdte a termelést. Egészen kivételes gól volt egyébként, a felezővonaltól indult jobbról, elszáguldott 2-3 hazai játékos mellett, majd húsz méterről középről visszahúzta a bal alsóba. Remélem Lennon is figyelt! Itt egy videó a gólokról (lehet, hogy az összefoglaló előtt lejátszanak egy reklámot, úgyhogy türelmet kérek a szolgáltató nevében is).

A következő fordulóban a Carrow Road-ra látogatunk, tehát alkalmunk nyílik visszavágni a Norwich-nak a Lane-en mutatott pimaszul jó játékért (és a megérdemelt pontszerzésért). A sorsolás hozott néhány poénos elemet is: a ManU a Stamford Bridge-re látogat, de a Liverpool-Swansea is érdekes párosítás. Ezeken kívül a Reading-Arse lesz az egyetlen PL-összecsapás, a többi meccsen az első osztályú csapatok továbbjutása igencsak esélyes, bár a Swindon és a Leeds meglepheti hazai pályán a Villát és a Southamptont. Viszonylag átlagosnak mondható a sorsolásunk, elkerültük a legkeményebb ellenfeleket, a Norwich viszont szilárd csapat, és a legutóbbi fordulóban erős tizenegyet küldött pályára Hughton. Mindenesetre továbbjutást várok a fiúktól: a Dawson-Huddlestone tengelyre simán lehet építeni a Ligakupában, sőt, már-már luxus. A meccs-statokat még beszúrom, bár nem sokat regélnek a játék képéről... annyi mindenesetre látszik, hogy uraltuk a kilencven percet, de ezt el is várhattuk (az ellenfél szögleteinek száma lehet egy picit aggasztó... viszont így sem kaptunk gólt):

Hétvégén az OT-n teszünk egy laza kirándulást... mondani sem kell milyen régóta nem távoztunk onnan sikerélménnyel. Mindenesetre jó jel ez a mostani északi győzelem, és főleg az, hogy nincs új sérültünk.

COME ON YOU SPURRRRRSSSSS!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik