Kerethirdetés, Sandro Norris, satöbbi

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.02.03. 22:02
No, volt itt egy átigazolási ablak, és mint minden valamire való ablakhoz, ehhez is jár keret. Kihirdette a Klub a szezon hátralévő részére rendelkezésünkre...

No, volt itt egy átigazolási ablak, és mint minden valamire való ablakhoz, ehhez is jár keret. Kihirdette a Klub a szezon hátralévő részére rendelkezésünkre álló huszonöt felnőtt játékos nevét. A listán van pár igen meglepő név (pontosan kettő), hajtás után erről is olvashattok, illetve egy, Sandro legendává válásának folyamatában fontos szerepet betöltő öltözői videót is megcsodálhattok (a szerzői jogok a legendává válásról egysmást tudóDanny Rose-t illetik, aki megosztotta a néppel ezt a gyöngyszemet). Sandro-ra én mindig csendes, jólnevelt vidéki srácként gondoltam - no ez a kevesebb mint egy perc megváltoztatta ezt... (mármint biztos jólnevelt, de félénkségnek nyoma sincs ebben a srácban).No, volt itt egy átigazolási ablak, és mint minden valamire való ablakhoz, ehhez is jár keret. Kihirdette a Klub a szezon hátralévő részére rendelkezésünkre álló huszonöt felnőtt játékos nevét. A listán van pár igen meglepő név (pontosan kettő), hajtás után erről is olvashattok, illetve egy, Sandro legendává válásának folyamatában fontos szerepet betöltő öltözői videót is megcsodálhattok (a szerzői jogok a legendává válásról egysmást tudóDanny Rose-t illetik, aki megosztotta a néppel ezt a gyöngyszemet). Sandro-ra én mindig csendes, jólnevelt vidéki srácként gondoltam - no ez a kevesebb mint egy perc megváltoztatta ezt... (mármint biztos jólnevelt, de félénkségnek nyoma sincs ebben a srácban).

KARATEKÖLYÖK

No, akkor nem is csigázom tovább a kiváncsiságotokat (bár valószínű, hogy sokan láttátok már a neten keringő képsorokat). Hölgyeim és uraim, ecce homo, íme Sandro Norris:

Ehhez nincs mit hozzátenni. Remélem szerez majd valamikor karaterúgással gólt a Tottenham színeiben.

HUSZONÖTÖK

Noszóval, itt a lista, mez-szám szerinti sorrendben:

1 – Heurelho Gomes
3 – Gareth Bale
4 – Younes Kaboul
6 – Tom Huddlestone
7 – Aaron Lennon
8 – Scott Parker
10 – Emmanuel Adebayor
11 – Rafael van der Vaart
13 – William Gallas
14 – Luka Modric
15 – Louis Saha
17 – Giovani Dos Santos
18 – Jermain Defoe
20 – Michael Dawson
21 – Niko Kranjcar
23 – Carlo Cudicini
24 – Brad Friedel
26 – Ledley King
29 – Jake Livermore
30 – Sandro Cordeiro
32 – Benoit Assou-Ekotto
33 – Ryan Nelsen
36 – Bongani Khumalo
38 – David Bentley
42 – Simon Dawkins

U-21-esként: 25 Danny Rose és 28 Kyle Walker

NELSEN

Ryan Nelsen fenti képét azért szúrtam be, hogy ne szomorodjunk nagyon el az új-zélandi védő korát és egészségi állapotát illetően. Igen, 34 éves, igen, április óta csak egyetlen egy meccsen lépett pályára, de amint az ábra mutatja, azért még mindig Fanyűvő és Kőmorzsoló között mozog a fizikuma a Rovers korábbi csékájának. Egyébként a Blackburn szurkolói eléggé morcosak a tulajdonosokra Ryan apó kiebrudalása miatt (is). Hét szezon alatt nyolc gólt szerzett a Rovers-nél (speciel ellenünk is betalált), összejött neki egy hatodik hely a PL-ben, volt már győztes csapat tagja az Old Traffordon (de kapott már egy hetest is ugyanitt Chris Samba oldalán...). Egészen biztos, hogy amennyiben valaha is pályára lép a Spurs színeiben a lelkét is kiteszi majd a siker érdekében. Az új-zélandi saját szavaival: "All I know is that I'm delighted to be here and I will work my socks off. I'll give everything for this club." Isten hozott a fedélzeten, kiwi!

SAHA

Másik új szerzeményünk, Louis Saha szintén régi motoros. Több mint tíz éve nyomja az ipart a PL-ben, a Newcastle, a Fulham, a ManU és az Everton színeiben is voltak eredményes periódusai - persze az is köztudott, hogy borzasztóan sérülékeny a srác. De nálunk nem lesz túlzott terhelés alatt, mivel Rafa, Adebayor és Defoe után következik a támadók rangsorában. Nelsenhez hasonlóan az a legjobb benne, hogy hatalmas rutinnal rendelkezik, nem fog hisztizni, ha padoznia kell, és töredékét keresi mint az a padmelegítő (van a "benchwarmer"-nek magyar megfelelője?) akinek a helyére érkezett. Szóval, neki is jár a szívélyes üdvözlet.

MEGLEPI

No, és akkor a két meglepő név, akikre a poszt elején céloztam. David Bentley és Simon Dawkins. 38-as ill. 42-es számmal. Bentley-t nem kell bemutatni, fiatalon legenda lett a Blackburnnél (mesterhármas az Old Traffordon), nálunk meglőtte minden idők egyik legfelejthetetlenebb derby-gólját nevelőklubja, az Arse ellen. Aztán meredeken zuhanni kezdett az egykori "új Beckham" formája, és tavalyra odáig jutottunk, hogy az originál Beckham-et is könnyebben el tudtuk képzelni Spurs-mezben mint David barátunkat. Sokszor volt sérült is - és pechére a karrierje megmentése érdekében az idei szezonra kieszközölt West Ham-kölcsön is hamar zátonyra futott egy nagyon súlyosnak tetsző térdsérülés következtében. A Kalapácsosok januárig fizették a bérét, de aztán megkönyörültünk rajtuk és visszavettük, hadd lábadozzon a mi kontónkon. Igenám, de Bentley térde sokkal gyorsabban gyógyult mint az várható volt, és most úgy tűnik 4-6 héten belül játékra kész lehet aranylábú aranyifjunk. Így is kétséges, hogy fogjuk-e még a felnőtt csapatban látni, de Lennon kímélése érdekében nem elképzelhetetlen, hogy kap majd lehetőséget.

A Dawkins név hallatán gondolom sokan közületek a világ talán legzseniálisabb evolúcióval foglalkozó biológusára, Richard Dawkins-ra asszociáltok. (Az ember egy élő legenda, melegen ajánlom bármely tetszőleges könyvét olvasásra.) No, a mi Dawkins-unk talán sosem lesz tanszékvezető professzor Oxfordban, de arra sem vennék mérget, hogy lehetősége nyílik majd a White Hart Lane gyepének testközelből való vizsgálatára. Már huszonnégy éves a srác, tehát idősebb mint Bale. Legutóbb a San José Earthquakes csapatánál volt kölcsönben, ahol huszonhat bajnokin hat gólt szerzett. Most januárban próbáltuk elpasszolni a Twentéhez, de nem nyerte el a hollandok tetszését a próbajátékon. Alighanem azért neveztük a huszonötös keretbe, mert üres helyet mégis ciki lett volna hagyni. Remélhetőleg nem lesz annyi sérülés a szezon hátra lévő részében, hogy rá kelljen hagyatkoznunk valamelyik szélen.

TÁVOZÓK

Pavljucsenkótól ugye végleg búcsút vettünk (bár, ha Harry marad még pár évig, akkor elképzelhető, hogy visszahozza pár év múlva - gondoljunk csak a Chimbonda, Keane, Crouch, Defoe, Kaboul listára). Rajta kívül Corluka, Bassong és Pienaar ment el kölcsönbe a nagyok közül. Charlie helyére nem jött senki, de Kaboul személyében van vészmegoldás a jobbhátvéd posztra (és ugye Gallas is szerepelt már ott párszor). Bassong helyére ott van Nelsen, illetve a kölcsönből némi meglepetésre hazatért Khumalo. Pienaar pedig Huddlestone visszatérésével alighanem még lejjebb csúszott volna a padozók hierarchiájában. (A várakozásokkal ellentétben Gio és Gomes is maradt a Klubnál.)

Összességében jól sikerült az átigazolási ablak: nem adtunk el egyetlen kulcsjátékost sem. Nem jött meghatározó új ember, ami azt is jelenti, hogy a kiválónak tűnő öltözői hangulatot elvileg nem fenyegeti semmi veszély (kopogjuk le). Jött két új arc, akik együtt két évtized PL-rutinját teszik le az asztalra, vészmegoldásnak több mint megfelelnek, és jóval kevesebbe kerülnek mint elődeik. Januárban általában csak nevetségesen inflálódott áron lehet játékoshoz jutni - és gyakrabban sülnek be a téli igazolások mint a szezon elején érkezettek. Nem kell erőltetni a januári bevásárlósdit - tökéleseten megfelel, ha most megspórolunk jópár millát fél szemmel a nyári átigazolási időszakot figyelve.

NOBODY EXPECTS THE SPANISH INQUISITION!

Ha a spanyol inkvizícióval nem is, de Őfelsége Adóhatóságával minden brit alattvalónak számolnia kell. Redknapp is megtanulja ezt egy életre, mert alaposan megfingatják az öreget a vádlottak padján. Harry ködösít becsületesen (erre büszke vagyok:), de eléggé sántít az a védekezési mód, hogy totál nyominak állítja be magát. Nehéz megmagyarázni, hogy miért nem szólt senkinek (még a könyvelőjének sem) a kutyája nevén megnyitott monaco-i számláról. Most azt próbálják Mandaric-csal (beszédes társhatározó rag...) együtt elhitetni, hogy a számlára érkező utalások nem futballal kapcsolatos fizetség vagy bónusz tárgyát képezték, hanem szimplán szívküldi alapon folyósított baráti ajándékok voltak. No, remélhetőleg nem csattan túlságosan nagyot a törvény vasökle Harry kelt-tészta állagú orcáján. Bírságolják meg párszázezer fontra, aztán fátylat rá.

Még egy rossz hír a végére: Tim Sherwood-éknak sikerült elcsesznie a NextGen-kupában elődöntőbe jutó fiatalok tavaszát. Az edzői stáb jogosulatlanul küldött pályára egy játékost, és ezért a fair play szellemében a Klub felajánlotta visszalépését a további küzdelmektől, amit a sorozat szervezői el is fogadtak. Így a 'Pool játszhat a Barcelona ifije ellen a döntőbe jutásért. Kár érte, nagy kár. Mindenesetre a felnőtteknek járó seggberúgástól függetlenül a gyerekeknek jár a gratula, ők megtették a magukét, útközben hintettek egy hetest az azóta szintén elődöntőbe jutó Internek, egy négyest a PSV-nek, és a Liverpool korosztályos csapatát is legyőzték. Ígéretes srácok ezek - hosszú évek után újra van ráció abban, hogy rövid időn belül stabil kezdő kerüljön ki a saját neveléseink közül.

Kellemes hétvégét mindenkinek. Hétfőn slágermeccs.

COME ON YOU SPUUUUUUURRRRRRRSSSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik