Kalózverés: Orlando - Tottenham 0-3

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.07.24. 15:07
No, végülis jó szájízzel hagyhatja el a csapat Dél-Afrikát - összesen hat gólt sikerült összehoznunk a felkészülési tornán (négyet elől...

No, végülis jó szájízzel hagyhatja el a csapat Dél-Afrikát - összesen hat gólt sikerült összehoznunk a felkészülési tornán (négyet elől, kettőt hátul), ami a Vodacom ígéretének következtében 90ezer fontot jelent a kiválasztott helyi jótékonysági szervezeteknek. Ahogy az borítékolható volt, van der Vaart szerezte a góljaink nagy részét (egészen pontosan 75%-át), a csatáraink pedig egészen hitvány képet mutattak. Sokat nem tudtunk meg, azon kívül, hogy Keane és Defoe még ahhoz sem talált motivációt, hogy esetleg megakasszák egy esetleges vevő szemeit magukon. Tudjuk, hogy ezeknél a szezon-bevezető barátságosoknál kevés kevésbé inspiráló dolgot lehet elképzelni, de akkor is, ezért is kapják azt a nevetségesen magas fizetésüket. Ráadásul a helyi közönség mindent megtett ahhoz, hogy a komoly meccs illúziója legalább meglegyen. Na meg persze vdV és Bale így is ki tudtak hozni magukból valamit, ill. a csatárok közül Pavljut is felmenteném, mert rajta is látszott, hogy felkészülési meccsnek tekinti a találkozókat és nem 40 perc kocogásnak naplopással spékelve. Alább megnézhetitek a gólokat egyenként, dél-afrikai kommentárral (nagyon fasza akcentus) ha esetleg még nem láttátok volna.

Szóvalakkor, elsőként itt van Rafa első gólja, amely egyben második szabadrúgásgólja is volt a tornán. Ezelőtt egy évig nem sikerült neki szabiból betalálni... ez volt ez egyik a nagyon kevés olyan aspektus közül amelyben csalódást okozott nekem a holland a tavalyi szezonban. Két-három szabadrúgásgólt vártam tle a szezonban és azt, hogy a pontrúgásaink minősége úgy általánosságban az egekbe szökik majd. Sajnos nem lőtte kifejezetten jól a szögleteket és a lövőtávon belüli szabadokat sem, sőt. A tizenegyeseknél viszont Berbatov óta nem volt ilyen magabiztos emberünk. Mindegy, no, itt van Rafa szabadrúgás gólja - nem olyan szép mint a keddi volt, de azért szemrevaló, és reméljük a kettő dél-afrikai találattal nem lőtte el az összes puskaporát a szezonra...

A Pirates elleni második gólt szintén vdV szerezte, de itt inkább Assou-Ekotto-t illeti a dicshimnusz: Huddlestone-t megszégyenítő labdát varázsolt Rafa elé. Tökéletesen kimérve mind a labda ívét, erejét és időzítését is. Kellett persze a hazai védők kritizálható helyezkedése is, de nem könnyű egy ennyire mesteri labdát levédekezni. VdV befejezése higgadt volt, a kapussal való kényszerítő után emelt lazán a hosszúba.

A harmadik gólt csatár szerezte, méghozzá Defoe. De ez ne tévesszen meg senkit, itt is a gólpassz volt a kulcs. Illetve nemcsak a passz, anem az is ami előtte történt: Bale a félpályától vite előre vagy három ember mellett, Happy Jele-t (mekkora név!) felültette a biciklire és olyan pontosan kanyarított a hosszú ötösre, hogy akarva sem úszhatta volna meg Defoe a gólszerzést. Ezt azért jó volt nézni, Bale majd kicsattan az erőtől - és remélhetőleg ez még fokozódik augusztus közepéig.

Közben megint volt a tarcsiknak-ifiknek is meccsük, ezúttal a League Two-ban szereplő (negyedosztály) Barnet ellen, és most 0-3-as félidő után csak 2-3-ig tudtak visszakapaszkodni a srácok. Mind Ceballos, mind Coulibaly hiányzott a keretből.

Új igazolás még mindig nincs, ahogy friss távozó sem. Két játékost azért kiküldtünk kölcsönbe: naughty Naughton a Norwich City-ben fog év végéig hasznos PL-tapasztalatot gyűjteni, míg Khumalo-ra a Királyi Gárda csapott le. (Angliában ez természetesen nem a Real Madrid-ot, hanem a sokkal kékvérűbb Readinget jelenti.)

Bónusznak álljon még itt egy videó az Arsenal kölni barátságosáról. Ha már a Kaizer Chiefs ellen megemlítettük, hogy az afrikaiak egyenlítése valószínűleg debütáns hátvédünk, Khumalo nevéhez fűződik, mintsem a csatáréhoz, akkor megemlékezhetünk arról is, hogy Wenger új hátvéd-igazolásának sem sikerült túl jól a bemutatkozás, íme Carl Jenkinson mutatványa:

Természetesen ettől még lehet a srácból új Tony Adams, csak a mája bírja ki. Kellemes vasárnap délutánt mindannyiunknak!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik