Kalapácsvetés

2583175 25831752583175 2583175
Vágólapra másolva!
2015.11.22. 15:11
Pontosan két hete játszottunk az arsenal ellen. Az elmúlt tizennégy napban nagyon sok minden történt. Elvesztettük Fülöp Mártont, a Spurs és...

Pontosan két hete játszottunk az arsenal ellen. Az elmúlt tizennégy napban nagyon sok minden történt. Elvesztettük Fülöp Mártont, a Spurs és a magyar válogatott egykori kapusát, Párizsban szörnyű terrorcselekmények borzolták fel a kedélyeket, a magyar nemzeti csapat pedig kettős győzelemmel múlta felül Norvégiát, ezzel 29 év után jutott ki jelentős világeseményre.

Válogatott játékosaink nem tétlenkedtek, hiszen ismét sokan képviselték hazájukat. A belga különítményünk eléggé foghíjas volt, hiszen Chadli sérülése miatt keretben sem volt, Dembélé pedig edzésen kapott egy rúgást, így ő sem játszott. Viszont a Premier League egyik jelenlegi legjobb védőpárosa szerepet kapott az olaszok elleni barátságos meccsen, mit több, Vertonghen gólt szerzett egy szöglet után. Érdemes még szót ejteni arról, hogy ezúttal a Spurs delegálta a legtöbb főt az angol keretbe, szám szerint ötöt (egyébként a történelem során a legtöbb angol válogatott játékost is a Tottenham adta). Mind az öten - Kyle Walker, Ryan Mason, Dele Alli, Eric Dier, és Harry Kane szerepet kaptak. A franciák ellen a Háromoroszlánosok az általunk már ismert Dier-Alli duóval álltak fel, és utóbbi játékosunk ráadásul parádés góljával juttatta előnyhöz Hodgson együttesét.

WEST HAM UNITED

Száz százalékos mérleggel büszkélkedhet a londoni ellenfeleket tekintve Slaven Bilic együttese az idei Premier League-ben. Ám amilyen komoly sikerek, olyan meglepő vereségek jellemzik a Kalapácsosok idei szezonját. Ingadozó játékuk egyik héten csúcsra ér az arsenal otthonában, majd a mélybe zuhan a Bournemouth ellen hazai pályán. Jelenleg ugyanannyi ponttal állnak mint mi, csak a jobb gólkülönbségünk tartja őket mögöttünk.

Nehéz helyzetben van a WHU, hiszen az Everton elleni döntetlen alkalmával elvesztették csapatuk eddig húzóemberét, Dimitri Payet-et. Nagy kérdés, nélküle hogyan működik majd az eddig rá épülő támadójátékuk.

Várható felállás: Adrián - Jenkinson, Reid, Tomkins, Cresswell - Noble, Kouyaté - Moses, Lanzini, Sakho - Carroll

Öt gól, és három assziszt tizenkét meccsen. Vajon megérzik a francia irányító hiányát?

EGY GÓL, EGY PONT, ÉS HETVEN PERC NÉMA CSEND

Mindent elmond a két héttel ezelőtti Derbyről, hogy az ágyúsok szurkolói a meccs nagy részében keresték a hangjukat. Egy kisebb elcsúszás, és Lloris rossz mozdulata elég volt azonban ahhoz, hogy az arsenal egy pontot otthon tartson, aminek a meccs képe alapján örülniük kell. Így tizennégy nap távlatából már kevésbé vagyok csalódott az idegenbeli iksz miatt, a közös meccsnézés, és a szép játék mindent felülír.

Szerencsére új sérült játékost nem írhatunk fel a listánkra, említettem, hogy Dembélé rúgást kapott, ám nincs komoly gond így játszhat. A Pool ellen sérült meg Chadli, az ő felépülése még várat, Pritchard pedig továbbra is lábadozik műtétje után, ebben a naptári évben már nem fog pályára lépni. Visszatért a napokban Bentaleb, és lehetőséget kapott az algír válogatott Tanzánia elleni meccsén, ma azonban Pochettino elmondása szerint még nem fog játszani. Az arsenal elleni kezdő véleményem szerint csak egy helyen fog változni, Lamela összeszedte ötödik sárgáját, így vélhetően a válogatottban gólokat szerző Heung-min Son kerül be a kezdőbe.

Lloris

Walker Alderweireld Vertonghen Rose

Dier Dembélé

Son Alli Eriksen

Kane

Tegnap a Pool ugyanúgy négyet vert a Citynek mint mi, az arsenal pont nélkül maradt a WBA otthonában, így egy mai győzelemmel egy pontra közelíthetjük meg őket. Tartani kell a lépést, ráadásul a West Hamet le kell szakitani, úgyhogy kötelező a három pont!!!

COOOOOOOYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik