Jövés-menés, Norwich-meccs

Vágólapra másolva!
2012.09.01. 09:09
Augusztus vége minden szezonban nagyon kemény menet a Klub és a szurkolók számára egyaránt. Idén talán a szokásosnál is komolyabb hangulatingadozásokat...

Augusztus vége minden szezonban nagyon kemény menet a Klub és a szurkolók számára egyaránt. Idén talán a szokásosnál is komolyabb hangulatingadozásokat kellett elszenvednünk. Bár számomra az egész átigazolási időszakot tönkrevágta van der Vaart eladása, de azért így is van miért örülni, hiszen érkezett öt valóban minőségi játékos a csapathoz. Egy ideig még eltart majd, hogy beletörődjek Modric és Rafa egyidejű távozásába (kicsit emlékeztet a Berbatov-Keane páros északra költözésére a dolog), különösképp azért mert hosszú idő után most nem lesz igazi selymes technikájú zseni a csapatunkban. Lesz rengeteg kiváló atléta, de nem lesz olyan aki Hoddle, Gazza, Ginola, Modric, Rafa vagy akár Berbatov eleganciájával tudná simogatni a labdát.Augusztus vége minden szezonban nagyon kemény menet a Klub és a szurkolók számára egyaránt. Idén talán a szokásosnál is komolyabb hangulatingadozásokat kellett elszenvednünk. Bár számomra az egész átigazolási időszakot tönkrevágta van der Vaart eladása, de azért így is van miért örülni, hiszen érkezett öt valóban minőségi játékos a csapathoz. Egy ideig még eltart majd, hogy beletörődjek Modric és Rafa egyidejű távozásába (kicsit emlékeztet a Berbatov-Keane páros északra költözésére a dolog), különösképp azért mert hosszú idő után most nem lesz igazi selymes technikájú zseni a csapatunkban. Lesz rengeteg kiváló atléta, de nem lesz olyan aki Hoddle, Gazza, Ginola, Modric, Rafa vagy akár Berbatov eleganciájával tudná simogatni a labdát.

Lássuk csak dióhéjban a legújabb fejleményeket.

van der Vaart - elképesztően feldühített és lelombozott az eladása. Potenciális klublegendát pateroltunk ki a Lane-ről, aki azonnal megértette az észak-londoni derby-k szurkolók számára betöltött szerepét, és akiről mindig sugárzott a lelkesedés és a futball iránti szenvedély. Annak örülök, hogy a Hamburgba ment, hiszen ha már mi nem engedtük meg neki, hogy otthonának nevezze a Lane-t, a német kikötővárosban valóban úgy várják haza mint a tékozló fiút. Hatalmas veszteség a távozása, a kreativitás úgy tűnik vagy nem szerves része AVB projektjének, vagy reméli, hogy az új igazolások kompenzálni tudják a távozó világklasszisokat.

Dembélé - nagyon tehetséges, sokoldalú, fiatal középpályás, gondolom velem együtt mindenki örül, hogy átköltözött a Cottageről. Elvileg a ManU is szerette volna megszerezni az aláírását, de ő (alighanem legalább részben a több játéklehetőség reményében) mellettünk döntött. A Fulham elleni meccseinkről általában az ő játéka ragadt meg bennem leggyakrabban: egyszerűen nem lehet szabályosan szerelni, vagy legalábbis 4-5 ellenfél játékosra van szükség hozzá. Nagyszerűen fedezi a ladbát, ám az utolsó passz, és a kapuralövések még nem mindig sikerülnek neki.

Lloris - kellett egy új kapus mint egy falat kenyér, és ezt úgy mondom mint Friedel nagy rajongója. Az amerikai még mindig a legmegbízhatóbb kapusok egyike, ám a francia válogatott állandó kezdőkapusának érkezése mindenképp örömteli fejlemény. Hamarosan megtudhatjuk, hogy a Brad bácsi egyetlen gyenge pontját jelentő oszteoporózis kijövetelek, kiküszübülésre kerülnek-e Lloris érkeztével.

Dempsey - jó kis támadó, inkább középpályás mint csatár, de cserének mindenképpen erős opció. Ha nem húzták volna el előttem a mézesmadzagot Berbatov esetleges visszatérésével, akkor még lelkesebb lennék az érkezését illetően, de így is örülök, hogy aláírt hozzánk.

dos Santos - sokan bíztunk abban, hogy AVB esetleg megpróbálja majd beváltani a Gio-ban (nagyon mélyen) lapuló ígéreteket, de ebben az átigazolási időszakban végülis összejött amit évek óta próbál minden érintett fél tető alá hozni, és a mexikói visszaszerződött Spanyolországba. Nem tetszett neki Anglia, ő sem tetszett Angliának, nem akart működni a dolog, ez van.

Sajnos nulla időm van normál terjedelmű posztot írni - ma van a nővérem esküvője, és egész héten ment a szaladgálás Székesfehérvártól Tokajig, hogy minden helyre kerüljön, ráadásul a vőlegény külföldi, hogy még bonyolultabb legyen a dolog. (Ráadásul Arse-szurkoló.) Szóval bocsánatot kérek a blogon poszt-ügyben tapasztalható pangásért, de hálistennek azért a kommentek között ment az élet rendesen, amiért hálás köszönet minden megszólalónak!

MECCS

Ma a Norwich jön a Lane-re, és AVB számára újabb nagyszerű lehetőség nyílik első tottenham-es győzelmének megszerzésére. A Kanárik Chris Hughton vezérletével érkeznek hozzánk, és a nyitófordulóban beszedett maflás után sikerült nekik egyenesbe hozni magukat. Három éve amikor kiestek a harmadosztályba egy laza 0-7-tel kezdték a League One idényüket, hogy aztán simán visszajussanak a másodoztályba, majd a Premier League-be. Szóval a rossz kezdés jó ómen az East Anglia legjobbjainak.

CSAPATHÍREK

Nem friss hír, de attól még fájdalmas: Kaboul négy hónapig lábadozni kényszerül, az amúgy sikeres térdműtét után. Rajta kívül csak van der Vaart fog hiányozni. A Gallas-Vertonghen páros alighanem jó pár héten át fog együtt kifutni a gyepre, egy kis állandság sosem árt, remélhetőleg Billy öreg csontjai bírják majd a gyűrődést. Ha nem akkor is ott van Dawson és Caulker. Dembélé és Lloris akár be is mutatkozhat Livermore illetve Brad helyén.

Friedel/Lloris

Walker - Vertonghen - Gallas - Assou-Ekotto

Sandro - Dembélé

Lennon - Sigurdsson - Bale

Adebayor.

Fiatal csapat, meg kell hagyni. Különösen a középpálya. (Ellenfelünknek nincs fontos hiányzója.)

Ennyivel rövidre is zárnám a mai posztot, remélem a kommentek között újra feledtetitek a posztok terén sajnálatosan uralkodó pangást. No meg azt is, hogy AVB és megújult csapatunk feledteti velünk, hogy Modric és Rafa távozása után nem igazoltunk hasonló kaliberű játékost a posztjaikra... Együnk kanárit!

COME ON YOU SPURS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik