Irány a Sasfészek! - Palace-Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.08.18. 12:08
Itt van! Megérkezett! A szezon első tétmeccse! Kiböjtöltük nagy nehezen. Az átigazolási szezon eddig optimizmusra is serkenthet bennünket, hiszen...

Itt van! Megérkezett! A szezon első tétmeccse! Kiböjtöltük nagy nehezen. Az átigazolási szezon eddig optimizmusra is serkenthet bennünket, hiszen nagyon jól erősítettünk, és maradt még ugyan hiányposzt a védelemben, illetve talán egy kreatív középpályás is elférne még a csapatba, de van még idő, hogy befoldozzuk ezeket a lyukakat. Az átigazolási ablakot egyetlen dolog teheti tönkre, ami pedig Bale eladása lenne - én még mindig azt látom valószínűbbnek, hogy marad, de AVB-hez hasonlóan én is tisztában vagyok vele, hogy sajnos minden lehetséges. Ami biztos, hogy Gareth ki fogja hagyni a mai találkozót, ill. Tbiliszibe sem fog elutazni, sőt a Swansea elleni első hazai bajnokinkon sem sanszos a játéka. Minden jel szerint valóban van egy kis sérülése, ill. részben ennek következményeként erőnlét tekintetében kétségkívül a többiek mögött van. Éppen ezért túl sokat nem látnék bele a hiányzásába. No, de erről ennyi elég is egyelőre. Majd még lentebb visszatérünk rá. Most azonban koncentráljunk a Kristálypalota délceg sasmadarai ellen vívandó csatánkra!Itt van! Megérkezett! A szezon első tétmeccse! Kiböjtöltük nagy nehezen. Az átigazolási szezon eddig optimizmusra is serkenthet bennünket, hiszen nagyon jól erősítettünk, és maradt még ugyan hiányposzt a védelemben, illetve talán egy kreatív középpályás is elférne még a csapatba, de van még idő, hogy befoldozzuk ezeket a lyukakat. Az átigazolási ablakot egyetlen dolog teheti tönkre, ami pedig Bale eladása lenne - én még mindig azt látom valószínűbbnek, hogy marad, de AVB-hez hasonlóan én is tisztában vagyok vele, hogy sajnos minden lehetséges. Ami biztos, hogy Gareth ki fogja hagyni a mai találkozót, ill. Tbiliszibe sem fog elutazni, sőt a Swansea elleni első hazai bajnokinkon sem sanszos a játéka. Minden jel szerint valóban van egy kis sérülése, ill. részben ennek következményeként erőnlét tekintetében kétségkívül a többiek mögött van. Éppen ezért túl sokat nem látnék bele a hiányzásába. No, de erről ennyi elég is egyelőre. Majd még lentebb visszatérünk rá. Most azonban koncentráljunk a Kristálypalota délceg sasmadarai ellen vívandó csatánkra!

CSAPATHÍREK

Nehéz pontosan megmondani, hogy ki sérült és ki egészséges. Sandro, Vertonghen és Kaboul esetében például fogalmam sincs, hogy készen állnak-e esetleg a kezdésre, vagy egyáltalán a játékra. Capoue esete is érdekes, hiszen edzett már ugyan párszor a csapattal, de nyilván eléggé idegenül mozog még a középpályánkon. Bale-t ugye már említettem föntebb. Rajta kívül elvileg Benny is sérült (amúgy is úgy tűnik, hogy eladjuk). Adebayor pedig a testvérét gyászolja, így az utóbbi két hétben előbb kegyeleti kimenőn volt, aztán könnyített edzésmunkát végzett a kihagyás miatt. Tehát ő sem léphet pályára. Nem egyszerű megtippelni tehát a kezdőt. Remélhetőleg nem lesz szükség Fryers kezdetésére...

Lloris

Walker - Dawson - Kaboul(?)/Jan(?) - Rose

Paulinho - Sandro(?)/Dembélé

Lennon - Dembélé/Siggy - Siggy/Chadli

Soldado.

Akkor van gebasz, ha sem Younes, sem Jan nem bevethető. Rose hányavetisége is aggaszt, de kétlem, hogy az előszezonos jegelés után Benny képben lenne. Sandro helyén elvileg elképzelhető Dembélé és végső esetben Capoue-t is bedobhatjuk a mély vízbe. A támadószekció összetétele Dembélé szerepétől is függ, de Azza és Soldado játékára mindenképp számítok. Siggy és Chadli 50/50 a balszélre, Defoe pedig szinte biztos, hogy jön majd valamikor a második félidőben.

CRYSTAL PALACE

Felemás érzéseim vannak a meccsel kapcsolatban. Elvileg a leggyengébb feljutó ellen kezdünk, ami kétségkívül jól hangzik - azonban egészen biztosan működni fog az extra motiváció és a lelkesedés a Palace-nál, kiváltképp, hogy hazai közönség előtt van alkalmuk fogadni a hét állandó PL-szereplő csapat egyikét. Emlékezhetünk pár évvel ezelőtt a Burnley első hazai meccsére az eddigi egyetlen PL-szezonjukban: 1-0-ra verték a bajnoki címvédő ManU-t. Potenciális aknamező tehát az ilyen kezdés. Nem mellesleg, ismerős arc ül a Palace kispadján: Ian Holloway, aki már a Blackpoollal is megmutatta, hogy lehet bátor és látványos játékkal is kapásból kiesni a PL-ből. Abban a szezonban két meccsből egyszer sem tudtuk legyőzni a Narancsosokat - az Ír-tenger partján 3-1-es zakót kaptunk, a Lane-en pedig szokatlanul gusztustalan játékkal szereztek egy pontot. Ugye ez volt az a meccs, ahol Charlie Adam előbb széttaposta Bale bokáját, véget vetve a szezonjának (a bíró nem hogy pirosat nem adott, de le sem fújta az esetet), aztán két véleményes tizenegyest is rúghatott gyors egymásutánban.

Holloway tehát egyáltalán nem jó ómen. Abban viszont bízhatunk, hogy a szokásos nyílt harcmodor uralja mostani csapata játékát is. Az erősen felizmosított középpályánk remélhetőleg gátat tud majd szabni a machinációiknak, és gyors ellentámadások indításával meg tudjuk majd nyerni a meccset. Nincs túl sok ismerős név az ellenfél keretében: az egyik kedvenc veteránom, Kevin Phillips, az ex-swansea-s Steven Dobbie, a dél-afrikai Kagisho Dikgacoi (ejtsd: Diggasuj), a korábban a Hammers-nél is megfordult wales-i válogatott, Gabbidon és az annak idején Királygabit kiszorító argentin kapus, Speroni mellett a Gúnároktól totál ingyé megszerzett Samah sorolható ide. Találunk náluk ugandai és namíbiai játékost is, ami azért komolyan megnöveli az egzotikum-faktort. Meg aztán azt se felejtsük el, hogy a Palace az a csapat, amelyik annak idején megajándékozta Angliát Toghelle Sanyival. (Ha már a múlt: a kilencvenes években egy ideig a legendás Attilio Lombardo is a Sasoknál űzte az ipart.)

SZEMTŐL SZEMBEN

A két csapat eddig mindössze 35 alkalommal találkozott, az örökmérleg erősen a mi javunkra billen, ám a nyolc PL-találkozó mutatója teljesen kiegyenlített: két győzelem, két vereség, négy iksz. Ráadásul legutóbbi 2005 januárjában játszott randevúnk alkalmával sima három gombóccal a pocakban távoztunk a Selhurst Parkból. Legutóbbi győzelmünk ellentétes előjellel, de ugyanazt az eredményt hozta: Kanouté mesterhármasával simáztunk a Lane-en a FA-kupában, szintén 2005-ben. A jelenlegi keretünkből egyedül Defoe volt eredményes ellenük - még 2004 decemberében vágott egyet egy döntetlen alkalmával. Legutóbbi bajnoki sikerünkig egészen 1998-ba kell időutaznunk, ekkor többek között az isteni Klinsmann is betalált. De például Gazza, Lineker, Hoddle, Villa, Sheringham és Anderton is a Palace elleni bajnoki gólszerzőink között van. Remélhetőleg ma többen is csatlakoznak hozzájuk.

Nyílt meccset várok, elég sok kuszasággal elől-hátul - ahogy az egy szezonnyitón illik. Remélem, hogy a Palace bátor hozzáállása segít majd a két csapat közötti minőségbeli különbség érvényre juttatásában. A hazaiaknak extra hitet adhat Bale hiánya, illetve az a tény, hogy elég sok új ember van az öltözőnkben és lehetséges, hogy eléggé rozsdásan mozognak majd a fogaskerekek. Ennek ellenére bízom a csapatban, sérültekkel és újoncokkal együtt is képes kell, hogy legyen a csapat a győzelemre. A Villának hála azonnal lépéselőnybe kerülhetünk az Arse-szal szemben - a Pool győzelme (és imponáló támadójátéka) miatt pedig még inkább ildomos lenne három ponttal nyitnunk. Szerintem behúzzuk: 2-1 ide, Soldado és Lennon.

MADRIDI SZAPPAN

Noszóval, az alábbi infó egy madridi spanyol újságírótól, név szerint Diego Torres-től származik - még mielőtt legyintenétek: nem a Marca vagy az AS munkatársa, hanem a legnagyobb spanyol politikai napilapnak az El País-nak dolgozik. Ennek a lapnak azért komoly respektje van, és semmi érdeke nem fűződik a szarkavaráshoz, elvégre nem sportújság, és nem is bulvárban utazik. Az alábbi infóra egy Madridban élő Spurs-szurkoló twitter-feed-jén találtam (Spurspanyol), a srác elvileg személyes ismerőse Torres-nek. Természetesen a fenti körülmények egyike sem garantálja, hogy az alábbiak csont nélkül igazak (, de nekem kifejezetten hihetően hangzik a sztorinak ez a változata). Ezt észben tartva olvassátok.

"A Real Madrid megharagudott Bale-re. Úgy gondolják, hogy nagyobb nyomást kellett volna gyakorolnia a Spurs-re az eladása érdekében. A Real két dolgot kért Bale-től: azt, hogy ne eddzen, ill. hogy tartson sajtótájékoztatót augusztus 2-án, amiben bejelenti távozási szándékát. Bale nyilvánvalóan nem tett eleget egyik kérésnek sem. (Ugye edzeni edz, csak személyre szabott terv szerint. - Woland). Ezen kívül azt is nagyon szerette volna a Real, hogy Bale lépjen pályára a Wales-Írország meccsen, hogy ezzel is egyértelműsítse a szándékait. Bale nem játszott. A Madrid úgy véli, hogy Bale és Barnett (Bale ügynöke. - Woland) mindent megtesznek, amit Levy mond nekik. Így például Levy döntése volt, hogy Bale ne utazzon el Monaco-ba, és hogy ne lépjen pályára a wales-i meccsen - ennek oka azonban az volt, hogy egy esetleges rásérülés ne akadályozza meg a 100 milliós üzletet abban az esetben, ha a Real mégis előteremtené a pénzt. A Real Madrid odáig ment, hogy felhívták Barnettet, hogy kifejezzék csalódottságukat Bale viselkedésével kapcsolatban. A Real szemszögéből nézve Bale és az ügynöke is túlságosan finoman viselkednek, és nem akarnak semmi olyat tenni, amivel Levy-t idegesítenék. Ezzel azonban egyszersmint a Madridot idegesítik, mivel nem zsarolják a Tottenham-et."

Ha ez igaz, akkor arról van szó, hogy Levy mégis hajlandó lenne eladni Bale-t bizonyos szigorú feltételek mellett, csakhogy a Real nem mutat hajlandóságot ezen feltételek betartására, és arra agitálja Bale-t, hogy teremtsen olyan helyzetet, amiben a Spurs-nek nem lesz más választása, mint eladni - remélhetőleg messze a világrekord összeg alatt. Hiszen, ha Levy hajlandó az üzletre 100 milliós ajánlat esetén, akkor nem lenne ok a lázadozásra való felbujtásra. Kissé hasonlít az egész a Modric-történetre. A különbség, hogy a fentiek szerint Bale nem hajlandó megzsarolni a Klubot és sztrájkba állni. 100%, hogy érdekli a Madrid, de az is sanszos, hogy ettől még nem akar kibaszni a Klubbal.

Végül persze megint ott tartunk, mind eddig: nem lehetünk biztosak benne, hogy Diego Torres értesülései mennyire pontosak. Tehát lényegében nem _tudunk_ semmit. Várjuk az átigazolási ablak végét, mást nem tehetünk. Mindenesetre azt megéri észben tartani, hogy jelen tudásunk szerint (ami a nullához közelít) semmi okunk Bale-t szidni. Egyébként az ablak Spanyolországban az angliainál egy nappal korábban, augusztus 31-én zárul be.

COME ON YOU SPUUUURRRRSSSS!!!!!

Bónusz - Capoue, Paulinho és Soldado dalra fakad a gólyabálon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik