Ipafai fakupa #2: Leicester otthon

Vágólapra másolva!
2015.01.24. 12:01
Tovább robog a kupahét - a Ligakupa-elődöntők közé ékelődik az FA-kupa negyedik fordulója, ami a valóságban nekünk a második forduló, de...

Tovább robog a kupahét - a Ligakupa-elődöntők közé ékelődik az FA-kupa negyedik fordulója, ami a valóságban nekünk a második forduló, de összességében már a tizedik kör. (Az idei FA-kupa augusztus 6-án indult útjára 184 darab extra-elő-előselejtezős meccsel - a legalacsonyabban rangsorolt klub az angol futballpiramis 736. helyéről rajtolt, a tizedosztály egyik divíziójából.) Hozzánk hasonlóan a Leicester is a harmadik körben kapcsolódott be a küzdelembe, és ők is PL-csapatot ejtettek ki, bár nekik egyetlen mérkőzés is elég volt a Newcastle búcsúztatására. A statisztikák alapján dominálták azt a meccset, és végül Ulloa góljával nyertek 1-0-ra. Nekünk ugye nehezebben ment a továbbjutás a Burnley ellen, de összehoztuk, sőt az újrajátszás kifejezetten emlékezetesre sikeredett. Azóta volt egy Sunderland elleni, a későre hagyott győztes gól ellenére szerintem teljesen elfogadható teljesítménnyel megnyert bajnokink, ill. egy fantasztikusan nyögvenyelős, összvissz két kaput eltaláló lövéssel lehozott 1-0-ás Ligakupa-elődöntő első mérkőzés egy League One-ból érkezett ellenféllel szemben. (Bár ez utóbbi élét kicsit talán tompította a ManU tegnapi döntetlenje a League Two-ba idén feljutott Cambridge otthonában.) Ha már Ligakupa, akkor van egy épp a Leicester-hez köthető kellemes élményünk a nem túl távoli múltból - az 1999-es kiírásban éppen a Rókákat győztük le a döntőben az első dán középpályás Messiásunk, Allan Nielsen góljával.Tovább robog a kupahét - a Ligakupa-elődöntők közé ékelődik az FA-kupa negyedik fordulója, ami a valóságban nekünk a második forduló, de összességében már a tizedik kör. (Az idei FA-kupa augusztus 6-án indult útjára 184 darab extra-elő-előselejtezős meccsel - a legalacsonyabban rangsorolt klub az angol futballpiramis 736. helyéről rajtolt, a tizedosztály egyik divíziójából.) Hozzánk hasonlóan a Leicester is a harmadik körben kapcsolódott be a küzdelembe, és ők is PL-csapatot ejtettek ki, bár nekik egyetlen mérkőzés is elég volt a Newcastle búcsúztatására. A statisztikák alapján dominálták azt a meccset, és végül Ulloa góljával nyertek 1-0-ra. Nekünk ugye nehezebben ment a továbbjutás a Burnley ellen, de összehoztuk, sőt az újrajátszás kifejezetten emlékezetesre sikeredett. Azóta volt egy Sunderland elleni, a későre hagyott győztes gól ellenére szerintem teljesen elfogadható teljesítménnyel megnyert bajnokink, ill. egy fantasztikusan nyögvenyelős, összvissz két kaput eltaláló lövéssel lehozott 1-0-ás Ligakupa-elődöntő első mérkőzés egy League One-ból érkezett ellenféllel szemben. (Bár ez utóbbi élét kicsit talán tompította a ManU tegnapi döntetlenje a League Two-ba idén feljutott Cambridge otthonában.) Ha már Ligakupa, akkor van egy épp a Leicester-hez köthető kellemes élményünk a nem túl távoli múltból - az 1999-es kiírásban éppen a Rókákat győztük le a döntőben az első dán középpályás Messiásunk, Allan Nielsen góljával.

CSAPATHÍREK

Nincs sérültünk. Lamela, Vlad és Fazio is rendbe jött - román testvérünk a Burnley elleni újrajátszáson nagyon fontos gólt szerzett, de nem csak ezért számíthatunk a játékára, hiszen Walker egészen biztosan kezdeni fog szerdán a Bramall Lane-en. Nem mintha könnyű lenne olyan játékost találni, aki panaszkodna a sűrű program miatt - épp Townsend nyilatkozta a minap a Klub honlapján, hogy neki tökéletes a háromnaponkénti tétmeccsek sora. Gyorsan hozzátette, hogy tudtával mindenki hasonlóan gondolkozik az öltözőben. Persze jobb az óvatosság, de nagyon nem lehet lebutítani a csapatot, mivel a Leicester tutira nem fog senkit sem pihentetni - hiszen nekik a mai meccs előtt és után is egy teljes hetük marad(t) regenerálódni. Sérültünk ugyan nincs, de Bentaleb és Chadli távollétével még számolnia kell Pochettinónak. Nabil egy utolsó perces vereségen van túl Ghána ellen - ráadásul a hírek szerint két komoly helyzete is volt, hogy még előtte megszerezze a vezetést Algériának. Szegény Nacer pedig még gyászol.

Vorm

Chiriches/Dier - Fazio/Kaboul - Vertonghen/Chiriches - Rose

Capoue - Paulinho/Mason

Lamela/Lennon - Soldado/Paulinho - Townsend

Adebayor/Soldado.

Elismerem, hogy ez egy kifejezetten béna próbálkozás a kezdő összeállítására, de most tényleg eléggé fogalmatlannak érzem magam. Segítsetek ki a kommentek között. Eriksen és Kane pihentek a Burnley elleni újrázás alkalmával, tehát most sem lennék meglepve, ha Pochettino hasonlóan döntene. Lamela sem biztos, hogy a sérülése után azonnal a kezdőben találja majd magát. Adebayor lehet, hogy megint rántott egyet a fűrészen, amivel maga alatt vágja a fát a szerdai arclegyintős mutatványával. Simán összeszedhetett volna egy nevetségesen felesleges piroslapot. (Oké, hogy az elvileg betontökű, League One-ban szocializálódott, északi tengeri medvék által felnevelt sheffieldi is kiábrándítóan könnyen megadta magát a gravitáció hatásának, de ettől még tény, hogy sokszor adnak ilyenért pirosat.)

Pedig mekkora terminátor erőcsatár lehetne ebből a idiótából...

A mérkőzés játékvezetője Robert Madley lesz, aki még csak 29 éves, és eddig egyetlen meccset vezetett nekünk. A Swansea elleni idegenbeli 2-1 alkalmával az esős, csúszós talajon meglepően éretten, visszafogottan fújt - bár, ha Hattyú-szurkoló lennék, akkor lehet hogy számon kértem volna rajta pár lapot (meg egy tizit).

RÓKAKOMÁK

A Sheffield megmutatta, hogy mennyit ér a színtiszta lelkesedés és az elszántság - a Leicester-ben PL-csapat lévén simán benne van, hogy kiejtsen bennünket, így csak akkor tekinthetjük magunkat egyértelmű esélyesnek, ha kezdettől fogva ugyanolyan intenzitással pörgünk majd, mint ők. Az egyik legjobbjuk hiányozni fog, ugyanis Mahrez Bentaleb csapattársaként az Afrika-kupán vesz részt. Emlékezhetünk, a decemberi bajnoki találkozónkon kétszer is kapufát talált az algériai. Ghána ellenben nem tartott igényt Jeff Schlupp játékára, így a fürge balszélső minden bizonnyal ott lesz a Rókák kezdőjében. Felépült továbbá a legendás Cambiasso és Dean Hammond (keménykötésű 183 centis középpályás) is. A United-nevelés Matthew James viszont piros miatt pihenni fog. Alighanem ma fog bemutatkozni a Leicester kapujában a 42 éves Mark Schwarzer, aki mostanra unta meg, hogy a padra sem ülhet le a Chelsea-ben.

MILESZ?

Továbbjutás. Semmi extra, de egy egygólos győzelemre jók leszünk. Van ugyan bőven potenciál a Leicester támadószekciójában Mahrez távollétében is (Ulloa, Nugent, Vardy, Schlupp), de idegenben annyira nem veretes a Leicester. Meg aztán mégis egy kiesés elől menekülő csapat látogat egy top7-ben tartózkodó házigazdához. Akárki is lesz a jobbszélső, tutira be lesz sózva (Lamela és Lennon is rég látott már tétmeccset), a két csatárunkról pedig sok rosszat el lehet mondani, de a Sheffield ellen még Adebayoron is látszott az akarás (ha nem is mindig megfelelő módon nyilvánult meg), Soldado pedig az egyik legkeményebben dolgozó szerencsétlen az angol futball egészében. A védelmünk persze bármikor képes elszabotálni egy győzelmet - de mostanra egészen egészségessé fejlődött a kezdőért vívott versengés hátul. Különösen, hogy Dier is visszatért a képbe és Chiriches is magáénak tudhat pár szilárd meccset. Davies ugyan kicsit szétcsúszottan focizott szerdán, de augusztus óta nagyon ritkán lehetett rá panaszunk és Rose-ra is egyértelműen jó hatással van a jelenlétéből adódó fenyegetés.

Kicsit változatosabbá kellene tennünk a támadójátékunkat - mert szerdán a betömörülő ellenféllel szemben túlságosan sok volt a türelmes labdafényezés. Csak vártunk és vártunk az optimális lehetőségekre, hogy mögéjük kerüljünk, aztán csak néztünk lefújáskor, hogy 90 perc alatt alig jelentettünk veszélyt a harmadosztályú ellenfél kapujára. Távoli lövések nuku. Pontos beadások nuku. Egy-két értelmes tért ölelő indítás azért akadt: az egyikből Adebayor majdnem lőtt egy szépségdíjas gólt, a másikból pedig Soldado összehozott egy tizenegyest. Mélyen védekező ellenfelekkel szemben szükség van a bátor megindulásokra és néha meg lehetne próbálkozni egy-két mezei kényszerítővel is. Most elvileg Lamela személyében lesz egy olyan ember, aki Eriksen esetleges távollétében is tud némi kreativitást vinni a játékunkba. (A dánt és Kane-t amúgy minimum a padra azért odatenném, vészhelyzet esetére.)

COME ON YOU SPUUUUUUUUURRRRRRRRSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik