II. Budai Kutyavásár: ManU 1-2 Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.01.02. 20:01
Megint kellett hozzá egy jó adagnyi szerencse, de azt mondom egy-két fokkal simább volt ez a győzelem, mint a tavalyi. Pedig akkor Bale volt az aduászunk...

Megint kellett hozzá egy jó adagnyi szerencse, de azt mondom egy-két fokkal simább volt ez a győzelem, mint a tavalyi. Pedig akkor Bale volt az aduászunk, nem Adebayor. Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy izomból szidtam Sherwood-ot a cserék miatt - hajszálon függ a meccs az Old Traffordon, őrizni kell az előnyt, erre a hajrára egy 19 és egy 20 éves suhancot meg egy újonc belgát küld a pályára... de bejött, és így azt kell mondjam nagyon jó pedagógiai húzásnak tűnik. Hatalmas lökést adhat a fiataloknak ez a siker - azoknak is, akik még nem mutatkozhattak be a felnőtt csapatban. Az Old Traffordnál nincs nagyobb klubstadion az országban, és ha itt is van esélye az egyszeri saját nevelésű srácoknak a szereplésre, akkor bizony megéri az ifi edzéseken is kihajtani a belüket. Ez plusz motivációt adhat a keret felnőtt válogatott tagjainak is, hiszen extra konkurencia jelent meg a horizonton. Azt azért nagyon remélem, hogy Holtby, Siggy és Lamela sem fog sokáig várni az újabb lehetőségre (mondjuk nehezen tudom elképzelni, hogy szombaton nélkülük álljunk ki).

KRITIKA?

Hálistennek nem tudok olyan kritikai észrevétellel előjönni, amit nem említett volna meg Sherwood, Dawson és Eriksen a meccs utáni interjúkban. Mindhárman kiemelték, hogy bizony játszhattunk volna jobban is, sok labdát szórtunk el, nem voltunk elég labdabiztosak és kreatívak a középpályán, megint gólt kaptunk a középkezdésből, illetve elpuskáztunk két hatalmas ziccert. Üdítő a tisztánlátás és az őszinte beszéd ilyen egyvelege. Nincs parasztvakítás, kellett szerencse, hatalmas szív és az, hogy mindenki azt játssza ami az erőssége. Sherwood azt is megemlítette, hogy Adebayor szánt szándékkal kicsit hátrébb helyezkedett most, Carrick vonalában, míg Capoue Rooney-t kapta (elvileg, hiszen azért Wayne most is bejátszotta az egész pályát, annak ellenére, hogy relatíve szar meccse volt). Tehát a 4-4-2 mégsem volt annyira fejetlen, mint amitől féltünk (és amit a meccs első 10 perce mutatott).

MAN OF THE MATCH

Szép volt, szőröstalpú tesvérünk!

Vlad kapta ezt a kitüntető címet, és tulajdonképp nem vagyok biztos benne, hogy találnék olyat, aki jobban megérdemelte volna. Annak ellenére, hogy akadtak problémák a játékunkkal tulajdonképpen mindenki hozott egy elfogadható szintet. Sőt, Dawson most kifejezetten nagy tanár volt (a ManU-szurkerek Welbeckék irányába való kritikaként emlegették, hogy tagnap este Franco Baresi-klónnak tűnt oroszlánszívű kapitányunk), Walker sem vétett hibát egész meccsen (Januzaj egy rakás kakinak tűnt, amíg át nem ment Rózsi oldalára, ahol azért virgonckodott rendesen), Lloris megint hozott egy rakat iszonyú rizikós döntést, és nagyrészt megint helyesen tette, Capoue és Dembélé jól szűrtek a kezdeti bizonytalanság után, Soldadónál a kihagyott ziccerek mellett a forintos labdák is állandó jellegzetességgé válnak (Lennon kiugratása, Eriksen indítása az első gól előtt, Lennon indítása a második gól előtt), Adebayor vezér volt megint, és lehetetlen volt elvenni tőle a labdát, Eriksen gólt és gólpasszt vállalt, úgy hogy nem is játszott jól, Lennon pedig szarrá futotta Evrát (vagy bárkit aki az útjába került), és a beadásai is kifejezetten használhatóak voltak. És akkor még nem is beszéltünk az újabb biztató félórát maga mögött tudó Bentalebről és a kissé tirpák de totál szabályos időhúzás bajnokáról, a csulázásból korrepetálásra szoruló HurriKane-ről. Chadli és Rose most nem emelkedtek ki, de bőven elbírta a csapat. De Sherwood is megérdemel egy kortyot a pezsgőből.

Remélem ez a kép a lefújás utáni pillanatokban készült... höhöhö!

Welbeck egyébként nagyon fineszes góljával egy időben le kellett vinni Adebayort. Úgy tűnik, hogy inkább óvatosságból, urambocsá időhúzó szándékkal kötözték hordágyra, mert azóta a twitterén megosztotta egy szurkolóval, hogy nincs komolyabb baja, és "remélhetőleg észre sem veszitek, és már vissza is térhetek." Talán már a legutóbbi piroslapja helyszínén viszontláthatjuk a csapatban?

WEBB

Sok ManU-szurkoló odáig ment, hogy fehér mezt adott volna Howard barátunkra. Mondanom sem kell, hogy nekem kifejezetten tetszett a munkálkodása. Moyes-szal ellentétben szerintem egyik ítélete sem volt botrányos. Welbeck-nél volt minimális kontakt, de emiatt nem kellett volna elesnie, Bale ilyenek után kapott sárgát sorozatban ötször tavaly szimulálásért, szóval örülhetett a United csatára, hogy megúszta lap nélkül. Young eseténél lehetett volna tizit adni (kiállítást még azok szerint a szakkommentátorok szerint sem ért, akik befújták volna a büntetőt), de utolérte a korábbi sikeres csalási kísérletek utáni karma. Nem szidhatnánk Webb-et, ha megadta volna. De fújt már ő a ManU-nak ellenünk jogtalan tizit az Old Traffordon, szóval spongyát rá. Januzaj esését nem láttam csak úgy, hogy takarta egy játékosunk, szóval arról nem tudok mit mondani. Mindenesetre gyanús volt, hogy minden játékosunk megállt. Ja, és majd elfelejtettem: a mi javunkra is ítélhetett volna egy totál jogos tizit az első félidőben Smalling suta, de egyértelmű kezezése után.

MONOKI LEHEL

Beszarás volt, amit a srác közvetítés címén művelt. Ennyire nem szabadna érezni, hogy izomból egyik oldalra húz. Vagy akkor kezdje azzal a meccs elején, hogy előre bocsánatot kér, ha esetleg nem tudná teljesen figyelmen kívül hagyni a szurkolói hovatartozását. Néhány kiragadott példa: az első félidőben volt egy szándékos Soldado kezezés, és Lehelünk teljesen helyénvaló módon megjegyezte, hogy ezért bizony járhatott volna akár sárga is. Nomármost, történetesen a következő húsz percben három (3!) United-játékos is egyértelműen szándékosan kezezett, kettőt le is fújt Webb, egyet nem vett észre. Lehel egyik alkalommal sem tartotta fontosnak megjegyezni, hogy bizony ezek is sárgát érdemelhettek volna, vagy hogy Webb következetes módon nem szórja a sárgákat az ilyenekért. Smalling tizenhatoson belüli kezezését két szögből is ismételték, Lehel nem tartotta kommentárra érdemesnek, pedig kiváncsi lettem volna mit gondolt, miért ment a replay... De a legviccesebb megnyilvánulása az a hisztis, érezhetően frusztrált kirohanás volt, ami Eriksen gólja után tört ki belőle: A Spurs ezzel megnyerte a meccset! Ilyet szólt! A 65. percben. 2-0-nál. Az Old Traffordon. Alig egy héttel azután, hogy idegenben 0-2-ről fordítottak 3-2-re a Hull otthonában. Webbel is hallhatóan tele volt a töke.

BBC-összefoglaló Linekerrel és két Liverpool-legendával.

YID ARMY

A szurkolók újra kitettek magukért, többször Spurs-nótáktól visszhangzott az egyébként gyakran apátiába süllyedő Old Trafford. A szokásos buzdítások mellett bőven maradt energia Sol Campbell megéneklésére és Moyes basztatására is. Sőt, még egy totál indokolatlan ollézásba is belekezdtünk szünet előtt, amin különösen jót röhögtem. Ha már a Yid Army-nál tartunk: tegnap volt egy echte Yiddo is a nézőtéren, ahogy az alábbi kép mutatja.

Jahve tartsa meg a jó szokását, rabbi. Kösszépen a mazelért!

Ha már a twitternél tartunk: a héten megint kisebb hülyeséget csinált Assou-Ekotto. Alighanem viccelni akart, amikor "meghívott" egy, az antiszemita kézmozdulatáról Anelka West Ham elleni gólöröme kapcsán Angliában is elhíresült mali-francia humoristát egy meccsre a Lane-re, mondván, hogy "tuti marha jól éreznéd magad, LOL." Azóta, ha igaz részben a Klub unszolására leszedte ezt az üzenetet a profiljáról, de úgy általában kicsit kevesebb időt is tölthetne csiripeléssel.

Egyébként esedékes egy újabb összejövetel a Törpében a szombati North London Derby-re. Aki megteheti az csatlakozzon a minden bizonnyal a kommentek között is tovább szerveződő közös meccsnézéshez!

COME ON YOU SPUUUUURRRRRRRSSSSSSS!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik