Igazságos győzelem: Cardiff 0-1 Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.09.23. 21:09
"ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!" (Lewis Holtby) Megúsztunk egy gyaníthatóan jogos piroslapot...

"ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!""ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!"

(Lewis Holtby)

Megúsztunk egy gyaníthatóan jogos piroslapot, mert Mark Clattenburg arra tartogatta a sólyomszemét, hogy érvénytelenítsen egy hazai gólt. Ennek ellenére azt mondom, hogy totál igazságos végeredmény született. Egyrészt Lloris kezezéséről csak sokszori szuperlassítás után lehet többé-kevésbé biztosan állítani, hogy pár centivel a vonalon túl érintette a labdát, a bíró pedig a törvény betűje szerint sejtésre nem alapozhat. Másrészt a Cardiff gólja előtt valóban szabálytalankodtak Hugo ellen - ráadásul Dawson hátára is létrával mászott fel a gólszerző. De ettől még természetesen nem lett volna igazságtalan, ha iksz marad a vége. Amiért vitathatatlanul rászolgáltunk a sikerre az a következő számadatokból derül ki: 29-6-os kapuralövési arány (ráadásul úgy, hogy a wales-ieknek egyszer sem sikerült kaput találniuk), a 12-2-es szögletarány és a 65%-os labdabirtoklási arány. Egyszóval: domináltunk.

"ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

(Jan Vertonghen)

A Norwich ellen is voltak szórakoztató és látványos elemei a játékunknak - de nekem eddig ez a vasárnapi, fővárosok közti derby-n mutatott teljesítmény tetszett a legjobban. A Norwich ellen viszonylag gyorsan összejött a vezetés, és a második félidő elejére el is döntöttük a meccset - most azonban sorozatban kaptuk a lélekölő védéseket, a második félidő vége tájára ráadásul a Cardiff támadószekciója is életjeleket mutatott Odemwingie beállásával. Mégis átlendültünk a holtponton és a négyperces ráadásban két ziccert is kialakított a csapat, melyek közül a másodikból megszületett a bőven kiérdemelt csodaszép győztes gól. Ki gondolta volna, hogy Holtby 89. perces becserélése lesz a meccset eldöntő húzás? Lamela külsővel belsőzött gólpassza igazi kuriózum, Paulisten sarkas improvizációja pedig egészen biztosan a szezonunk egyik ikonikus pillanata lesz. És talán első alkalommal Kane is hasznosan játszott a nagy csapatban fontos meccsen.

"ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

(Kyle Naughton)

Mivel már így is eléggé késve érkezett ez a meccs utáni poszt, így nem is nagyon szaporítom a szót. Különösen, hogy az FA-nek hála máris a nyakunkon a Villa elleni Ligakupa meccs. Annyit azért még el kell mondani, hogy annak ellenére van nyolc meccsből hét clean sheet-ünk, és összvissz egy kapott gólunk, hogy a védelmünk néha kifejezetten ingatagnak tetszik. Mi lesz, ha magabiztosság árad majd a hátsó alakzatunkból? -1-0-ra fogjuk nyerni a meccseinket?

Katarzis... indul!

A Match of the Day összefoglalójába minden olyan lényegi momentum belefért, amiről a posztban nem esik szó (van ilyen bőven, szóval nézzétek meg mindenképp):

COME ON YOU SPUUUURRRRRSSSSSS!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik