Hughton szelleme: Tottenham-Toon

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2010.12.28. 11:12
Chris Hughton játékosként erősen a legenda-kategóriába tartozik a White Hart Lane-en: saját nevelés, 13 évig volt a csapat tagja, segített a...

Chris Hughton játékosként erősen a legenda-kategóriába tartozik a White Hart Lane-en: saját nevelés, 13 évig volt a csapat tagja, segített a klubnak két FA-kupa, egy UEFA kupa, egy Ligakupa és egy Charity Shield bezsebelésében. Ezen kívül a 2000-es évek második felének Spurs-reneszánszának kezdeténél is bábáskodott edzői minőségben: Martin Jol segítőjeként egymás után kétszer végzett ötödik helyen a csapattal. Aztán Jol harmadik éve tragikusan kezdődött, kieső helyen álltunk sok forduló után, és egy Getafétól elszenvedett hazai UEFA-kupa vereséget követően kedvenc holland menedzserünkkel együtt őt is kipenderítette Levy, hogy az egy éven belül hasonló sorsa jutó Ramos-t és spanyol armadáját igazolja a helyükre.Chris Hughton játékosként erősen a legenda-kategóriába tartozik a White Hart Lane-en: saját nevelés, 13 évig volt a csapat tagja, segített a klubnak két FA-kupa, egy UEFA kupa, egy Ligakupa és egy Charity Shield bezsebelésében. Ezen kívül a 2000-es évek második felének Spurs-reneszánszának kezdeténél is bábáskodott edzői minőségben: Martin Jol segítőjeként egymás után kétszer végzett ötödik helyen a csapattal. Aztán Jol harmadik éve tragikusan kezdődött, kieső helyen álltunk sok forduló után, és egy Getafétól elszenvedett hazai UEFA-kupa vereséget követően kedvenc holland menedzserünkkel együtt őt is kipenderítette Levy, hogy az egy éven belül hasonló sorsa jutó Ramos-t és spanyol armadáját igazolja a helyükre.

Lehet vitatkozni, hogy mennyire volt megérdemelt a Jol-vezette edzőgárda menesztése, hiszen, bár a szezon eleje kétség kívül késégbeejtő volt, de mégis ezek az emberek kormányozták a BL-tornácára a klubot a középezőny mocsarából. Egyben azért biztosak lehetünk: a Newcastle-nél nagyságrendekkel jobban kibasztak Chris barátunkkal. Elvállalta a kezelhetetlen köztörvényesektől hemzsegő, legendásan idióta tulajjal súlyosbított csapat menedzselését akkor, amikor mindenki más úgy menekült a megkeresés hallatán mint 13. századi földesúr a pestises parasztok elől. Csont nélkül, egyből visszahozta a Toont a PL-be, ahol masszív középcsapat képét mutatta a börtönválogatott. Többek között az évszázad egyik legszebb Tyne-Wear Derby-győzelmét aratta a Newcastle a Fekete Macskák 5-1-es lealázásával, de a Villa 6-0-ás szétcsapását, az Arse idegenbeli legyőzését, vagy éppen a Chelsea Ligakupából való kiejtését is sokáig fogják mosolyogva emlegetni az észak-keleti tengerpart vonalkódos részén.

CSAPATHÍREK

Nos, Defoe koordinálatlansága és Atkinson agyszegénysége miatt eggyel nőtt a hiányzók száma. Három középső védőnk még mindig sérült, viszont így is van három bevethető ember a hátvédsor közepén. Kaboul légi és testi erejére nagy szükség lesz Carroll féken tartására, Dawson blokkolási képessége (és lelkesedése) pedig az elsősorban Bartontól várható bombáknál lehet nagyon nagy hasznunkra.

Gomes, Hutton és Assou-Ekotto szereplése szinte 100% - bár a skót pihentetése sem lenne bombameglepetés. A középpálya alighanem változtatás nélkül lép majd pályára - itt a Palacios-Jenas-csere lehet esetleg terítéken. Van der Vaart formáját nézve nem hiszem, hogy a kétcsatáros játékot fontolgatná Harry - jobb lesz a holland akár Pavval akár Crouch-csal párban mint a két colos lenne együtt.

Modric láthatóan nagyon elfáradt a Villa-meccs végére - Palacios mellett ő futotta talán a legtöbbet egész meccsen. A végén be is görcsölt a lába, de joggal bizakodhatunk abban, hogy újra a kezdőcsapat tagja lesz. Lennon jó formában van, Bale ömagához képest kicsit fásult - nála még ez is azt jelenti, hogy harmadmagával győztes gólt hozott össze tegnapelőtt.

Keane, Pav és Crouch is kárörvendéssel vegyes udvarias bánkódással figyelhette Defoe kálváriáját - mindhármuknak van bizonyítanivalója. Még az orosznak megy leginkább a góllövés, Crouch "csak" a gólpasszokat osztja szorgosan, Keane pedig különösebben nem támadható módon alig-alig kap lehetőséget.

Az ellennél a cséká Kevin Nolan a legfontosabb hiányzó (már, ha a de Jong által kicsinált, brilliáns Ben Arfát nem számoljuk). Hughton szelleme mellett van még egy Tottenham-szál a jelelegi Toon-ban: Wayne Routledge három eléggé sikertelen év után hagyta el a Lane-t. Mindig tetszett a srác amíg nálunk volt, most is kívánom neki a legjobbakat, természetesen a ma esti délutáni meccstől eltekintve. (Júdás alighanem kihagyja a meccset - a Shitty ellen leglábbis a padra sem jelölték.) A bombaformában lévő Barton-Carroll-duó természetesen a fő veszély a Szarkáknál, de Ameobi is kellemetlen ellenfél minden középhátvéd számára. Gutierrez és Tioté sem favágó - Steven Taylor pedig nagyon jó védő (még akkor is, ha sokszor szerencséje van, hogy nem állítják ki még az első félidőben).

MI LESZ?

Kinézne már egy kevésbbé körömrágós meccs a sorozatos thrillerek után, de sajna(?) a Newcastle nem tűnik olyan ellenfélnek, aki partner lenne ehhez. Kétlem, hogy kihúznánk kapott gól nélkül, de szerintem mi is betalálunk egyszer-kétszer (inshallah!) - szóval érdemes lesz most is megnézni a meccset a semlegeseknek is. Én sajnos le fogok maradni erről az asszóról, mivel reptérről fogok családtagot hazafuvarozni. Már ha le tudok hajtani a bob-pályára hajazó 20%-os lejtőn a mellékutcánkban anélkül, hogy az arra merőleges 10 méter mély patakvölgyben kössön ki a kocsi.

No, de nem erről kellene, hogy szóljon egy beharangozó! Erős kezdést várok a fiúktól, korai góllal, aztán Toon egyenlítéssel, majd egy Bale és esetleg egy Pav találattal. Mondjuk 3-1 ide. Jó, masszív csapat ez a Newcastle és idegenben talán jobban is megy nekik, de mi otthon vagyunk jobbak (meg amúgy is:) - és a Juve-drukkerek csékája is hiányzik majd. Szóval nem túlzott optimizmus kétgólos sikert jósolni.

Jó meccsnézést, majd szóljatok mi volt!

YID ARMY!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik