Hatóság elleni erőszak #2: Spurs-Sheriff

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.11.07. 20:11
A Seriffet csúnyán el fogjuk picsázni, ez szinte biztos - ha mégsem, akkor csak simán nyerünk. Ez azért nem megy eseményszámba, nem tudunk olyan...

A Seriffet csúnyán el fogjuk picsázni, ez szinte biztos - ha mégsem, akkor csak simán nyerünk. Ez azért nem megy eseményszámba, nem tudunk olyan tizenegyet pályára küldeni, amelyiktől ne lenne az évszázad blamája a nyugis győzelemnél rosszabb eredmény. Az összeállításunkról biztosat nem lehet tudni, de azt már elárulta AVB, hogy Adét most sem fogjuk látni. Pályára lép még Spurs-mezben? Most már erre sem vennék mérget - bár január még nagyon messze van. Az alábbiakban nem is nagyon vesztegetnék túl sok szót a ma esti bulira - inkább kanyarodjunk vissza pár keresetlen mondat erejéig a vasárnapi Everton elleni csörtére.A Seriffet csúnyán el fogjuk picsázni, ez szinte biztos - ha mégsem, akkor csak simán nyerünk. Ez azért nem megy eseményszámba, nem tudunk olyan tizenegyet pályára küldeni, amelyiktől ne lenne az évszázad blamája a nyugis győzelemnél rosszabb eredmény. Az összeállításunkról biztosat nem lehet tudni, de azt már elárulta AVB, hogy Adét most sem fogjuk látni. Pályára lép még Spurs-mezben? Most már erre sem vennék mérget - bár január még nagyon messze van. Az alábbiakban nem is nagyon vesztegetnék túl sok szót a ma esti bulira - inkább kanyarodjunk vissza pár keresetlen mondat erejéig a vasárnapi Everton elleni csörtére.

LLORIS

A meccs legemlékezetesebb momentuma Lukaku Tong Pót idéző térdrúgása, amit Hugo járomcsontján helyezett el. Több beszédtémát is szolgáltatott az eset. Először is elindult a Spurs, és személy szerint AVB széleskörű baszogatása, amiért nem cserélte le a franciát. Ezzel én zsigerből még egyet is értenék - ha bármi esélye fennáll a maradandó sérülésnek, akkor nem szabad szarozni: ha nem fűlik a játékos foga a cseréhez, akkor morfium a karba és vigyük le altatásban. Ellenben ha meghallgatjuk AVB válaszát, akkor be kell látnunk, hogy a kritikusokkal ellentétben a Lloris pályán maradását engedélyező orvosi stáb a helyszínen volt, és személyesen vizsgálta meg a kapust. És nem kutyaütőkről beszélünk: ezek a srácok mentették meg Muamba életét tavaly előtt. Szóval szerintem jobban tesszük, ha hiszünk nekik.

Másrészt meglepően (felháborítóan) sokan adtak hangot abbéli véleményüknek, hogy Lukakunak sárgát sem kellett volna kapnia, hiszen teljesen érthetően ment a labdáért. Hát álljon már meg a menet. Nem egy hajszálon múlt, hogy nem hozzá került a labda! Lloris simán megfogta, a benga belgának esélye nem volt - ellenben egyáltalán nem próbálta meg visszafogni magát, pláne nem átugrani a kapust. És úgy rúgta fejbe az emberét, hogy megfájdult bele a térde. Nálam simán piros. AVB is megjegyezte, hogy nem akar vádaskodni, de azért hasonló helyzetben próbálja már meg a csatár a lehetőségeihez képest csökkenteni a halálokozás lehetőségét.

Ez nem bírózás akar lenni, pláne nem akarok az eredmény szempontjából bármit is belelátni ebbe az esetbe - hacsak azt nem, hogy Lukakuval a pályán sokkal rizikósabb lett volna a meccs vége. Különösen úgy, hogy Sandrot is le kellett cserélni egy kisebb sérülés miatt. A meccs egyik legnagyobb pozitívuma volt egyébként számomra a brazil játéka - Lukaku rendre úgy lepattant róla, hogy öröm volt nézni. Sandro mellett Vlad is megérdemel egy emberes vállveregetést.

Azt, hogy mennyire értékes a Goodison Parkból elhozott pont szerintem nem kell bizonygatni. Martinez érkezése óta még nem láttam az Evertont olyan megszeppenten focizni, mint az első félidőben. Be kellett volna vinni legalább egy gólt - az, hogy nem sikerült eléggé hihetetlen volt, és szerintem még mindig a szélsők tehetők leginkább felelőssé az ügyben. Soldado sem bűntelen természetesen, illetve Holtby sem szarta a kulcspasszokat. Tehát megoszlik a dolog. Az biztos, hogy elképesztően kevés gólt lövünk a bajnokságban - változtatni kell valamin, mert jelenleg a védelmünk szállítja a pontjainkat. (Az utolsó félmondat mennyire nevetségesen hangzott volna a PL eddig történetében...)

Mindegy no, ma is meccs lesz, ha sörmeccsnek is néz ki. Azért még szórakoztatóra is sikeredhet. Nézzük meg. Az Everton elleni ikszről és a Lloris-ügyről meg a kommentek között továbbra is várnám az észrevételeket.

COME ON YOU SPURS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik