Háromesély: Liverpool-Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.02.06. 19:02
Immár hagyományosan teljesen kiszámíthatatlan a két együttes aktuális összecsapásának végkimenetele. A legutóbbi időkben nagyon jó eredményeket...

Immár hagyományosan teljesen kiszámíthatatlan a két együttes aktuális összecsapásának végkimenetele. A legutóbbi időkben nagyon jó eredményeket értünk el a vörösök ellen, sőt, ősszel és tavaly tavasszal egészen domináns játékkal simáztuk le Dalglish csapatát. A májusi 2-0 alkalmával húsz év után nyertünk újra a Liverpool otthonában - a történelem szempontjából egészen példátlan lenne két egymás utáni idegenbeli Spurs-győzelem, hiszen az eddigi hatvannyolc bajnoki vendégszereplésünkből hat meccset tudtunk le győzelemmel... Brutális tehát a hazaiak történelmi fölénye, dehát mostanában a változás fényes szelei fújdogálnak az angol foci világában, és nem esélytelen, hogy hatról hétre jutunk ma este.Immár hagyományosan teljesen kiszámíthatatlan a két együttes aktuális összecsapásának végkimenetele. A legutóbbi időkben nagyon jó eredményeket értünk el a vörösök ellen, sőt, ősszel és tavaly tavasszal egészen domináns játékkal simáztuk le Dalglish csapatát. A májusi 2-0 alkalmával húsz év után nyertünk újra a Liverpool otthonában - a történelem szempontjából egészen példátlan lenne két egymás utáni idegenbeli Spurs-győzelem, hiszen az eddigi hatvannyolc bajnoki vendégszereplésünkből hat meccset tudtunk le győzelemmel... Brutális tehát a hazaiak történelmi fölénye, dehát mostanában a változás fényes szelei fújdogálnak az angol foci világában, és nem esélytelen, hogy hatról hétre jutunk ma este.

CSAPATHÍREK

Kevés a konkrétum. Úgy tűnik Kaboul ki kényszerül hagyni a mai megmérettetést, de Defoe, Ade és van der Vaart játékát sem vehetjük biztosra, mint ahogy Lennon sem biztos, hogy készen áll. Nem valami rózsás a helyzet... bár remélhetőleg annyira nem leszünk szerencsétlenek, hogy a fenti támadó négyes minden tagját nélkülöznünk kell majd. A Liverpool-nál egyetlen sérült van, Lucas Leiva, aki a vörösök védekezésében játszana fontos szerepet.

A kezdőnk valahogy így nézhet ki:

Friedel

Walker - Dawson - King - Assou-Ekotto

Lennon/Sandro - Parker - Modric - Bale

van der Vaart/Niko

Adebayor/Defoe/Saha

nyilván sok a változó, de ha egy-két hiányzóval megússzuk akkor éppen eléggé ütőképes lehet a kezdőnk. Kaboul kiválása nagy érvágás, mert Dawson a visszatérése óta kissé bizonytalanabbnak tűnik a kelleténél. Persze King általában a legjobbat hozza ki belőle, ami azért ad némi okot az optimizmusra. Sandro és Lennon viszonylatában akkor sem lennék biztos Harry választásában, ha Azza teljesen egészséges lenne, hiszen ez tipikusan az a meccs, ahol az extra védekező középpályás eleve opció lehetne. Rafa, Ade és Defoe közül bármelyik kettő kezdhet együtt amennyiben egészségesek (ebben az esetben Niko és Saha nyilván padozik), ha netán mindhárman beteget jelentenek, akkor kerülhet csapatba a francia és a horvát, utóbbi persze nem feltétlenül vdV kötetlen szerepében.

ŐK

A Liverpoolnál a bőség zavara tapasztalható, hiszen a brazil iparost kivéve mindenki egészséges. Carroll végre életjeleket mutatott, ugyanakkor már Suarez is letöltötte az eltiltását, Kuyt meglőtte az ötvenedik bajnoki gólját, Bellamy pedig meccsről meccsre meccs embere teljesítményt nyújt. Négyüket egyszerre meg mégsem lehet pályára zavarni. A széleken elvileg rosszabb a helyzet, hiszen Downing idén 0 (nulla) góllal és 0 (nulla) gólpasszal áll a bajnokságban, de Henderson mutatója is minimálisan jobb. Sok Pool drukker Maxinak követelt több játékpercet szezon elején de azóta az argentin is túl van egy pár kevésbé produktív meccsen. Gerrard visszatértével Adam alighanem padozni fog (ami a játékosaink testi épsége szempontjából nagyon jó hír, de sajna a kapunk érintetlenségét tekintve Gerrard játéka jóval több veszélyt hordoz magában). Hátul újabban kiszámíthatatlan lett a Pool, hiszen a Boltontól szívtak egy kövért hármast, de egyébként a szilárdabb védősorok közé tartozik az Enrique-Skrtel-Agger-Johnson négyes.

VÁRAKOZÁS

Szerintem a legutóbbi két bajnokival szöges ellentétben nagyon kiélezett meccs előtt állunk. A Pool újra önbizalomtól duzzad, megfingatták manchester kirakatcsapatait a kupákban, és a bajnokságban is lábra kaptak. Persze mi sem panaszkodhatunk olyan nagyon, hiszen nálunk az egész szezonra jellemző a pontok és győzelmek hobbiszerű gyűjtögése. Az őszi 4-0 alighanem hagyott némi bosszúvágyat Dalglish-ékban, jól tudják ők is, hogy a kiállításokat megelőzően is csak egy csapat volt a pályán aznap a White Hart Lane-en. Valószínű, hogy némileg úgy tekintenek a mai összecsapásra, mint mi a Manszúr elleni "visszavágóra." Ők is meg akarják mutatni, hogy az őszi állapotok nem tükrözték hűen a valóságot.

Nehéz jósolni, hiszen nem tudjuk a legjobb támadóink egyáltalán játszhatnak-e vagy sem. Ha Lennon rendbejön, akkor szerintem elég problémát tud okozni a széleken - de nincs kétségem, hogy Bale Azza esetleges távollétében is kialakít majd pár helyzetet a csatároknak (bárkik is legyenek azok). A pálya közepén alighanem nagyon erősek leszünk, akár a Parker-Modric kettős, akár a Sandro-val kiegészített trojka néz farkasszemet a hazaiakkal, ott aligha szaladnak át rajtunk. A védelem King irányítása alatt remélhetőleg állja majd a sarat - bár valljuk be Assou-Ekotto és Walker is tud hajmeresztő figyelmetlenségeket elkövetni. Dawson pedig ugye még keresi a ritmust.

Örök optimistaként győzelmet várok. Szoros meccs lesz, és a két csapat között az utóbbi 4 évben slágereredménynek számító 2-1-re számítok. Egy csatárgól és Parker első liliomfehér találata dönt majd.

COME ON YOU SPUUUUUUUURRRRRRRRRSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik