Halottnak a csók

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.01.24. 17:01
A Balotellire kirótt négy meccses eltiltással az FA elismerte, hogy Manszúr sejk pénznyelője szabálytalanul, jogtalanul, érdemtelenül nyerte meg...

A Balotellire kirótt négy meccses eltiltással az FA elismerte, hogy Manszúr sejk pénznyelője szabálytalanul, jogtalanul, érdemtelenül nyerte meg a szezon eddigi talán legfontosabb meccsét. Ez a szabálytalan, jogtalan, érdemtelen győzelem minden bizonnyal döntő tényező lesz a bajnoki címről döntő 10 hónapos küzdelemben. Az Etihad lakói egészen biztosan megelégedve dőlnek hátra a cserzett pigmeusbőr foteleiken - zsebben a három pont, a Ligakupát és a filléres középcsapatok elleni bajnokikat meg azért alighanem még a csóró Silva-Nasri-Agüero-Dzeko négyessel is meg lehet verni a villámlábú olasz eltiltása alatt. Ráadásul Lescott ütését a visszajátszások alapján jogos önvédelemnek minősítette az FA (Kaboul nyilván épp azon volt, hogy alkaron fejeli az Everton-szurkolók egykori kedvencét), így nagyon is olcsón megúszták a dupla sportszerűség nyomán indított vizsgálatot. Halottnak a csók - a Spurs bajnoki esélyeit a három érvénytelenített Adebayor-gól, Foy ámokfutása és a vasárnapi Balotelli-járás után eltemethetjük. Ilyen hosszú, komoly pontlevonásként konkretizálható bírói baklövés-sorozatot nem lehet ledolgozni Manszúr pénzével szemben. Ha csak saccperkábé hasonló módon sújtott/segített volna bennünket a sors a bajnokságban mint olajbanszületett riválisunkat, akkor valós esélyünk lenne 50 év után a bajnoki címre.A Balotellire kirótt négy meccses eltiltással az FA elismerte, hogy Manszúr sejk pénznyelője szabálytalanul, jogtalanul, érdemtelenül nyerte meg a szezon eddigi talán legfontosabb meccsét. Ez a szabálytalan, jogtalan, érdemtelen győzelem minden bizonnyal döntő tényező lesz a bajnoki címről döntő 10 hónapos küzdelemben. Az Etihad lakói egészen biztosan megelégedve dőlnek hátra a cserzett pigmeusbőr foteleiken - zsebben a három pont, a Ligakupát és a filléres középcsapatok elleni bajnokikat meg azért alighanem még a csóró Silva-Nasri-Agüero-Dzeko négyessel is meg lehet verni a villámlábú olasz eltiltása alatt. Ráadásul Lescott ütését a visszajátszások alapján jogos önvédelemnek minősítette az FA (Kaboul nyilván épp azon volt, hogy alkaron fejeli az Everton-szurkolók egykori kedvencét), így nagyon is olcsón megúszták a dupla sportszerűség nyomán indított vizsgálatot. Halottnak a csók - a Spurs bajnoki esélyeit a három érvénytelenített Adebayor-gól, Foy ámokfutása és a vasárnapi Balotelli-járás után eltemethetjük. Ilyen hosszú, komoly pontlevonásként konkretizálható bírói baklövés-sorozatot nem lehet ledolgozni Manszúr pénzével szemben. Ha csak saccperkábé hasonló módon sújtott/segített volna bennünket a sors a bajnokságban mint olajbanszületett riválisunkat, akkor valós esélyünk lenne 50 év után a bajnoki címre.

PICSOGJUNK MÉG EGY CSEPPET

Az FA elismerte a végeredmény kompromittált voltát, de természetesen a meccsnek vége, tehát az eredmény marad ami volt. A döntetlen sanszos, hogy összejött volna, ha Balotelli a társainál tíz perccel korábban ballaghat pöffeszkedve az öltözőbe. Adjuk hozzá ezt a pontot a Stoke, Chelsea és Wolves elleni bíróilag fogyatékos meccseken bebukott hét mellé és mosolyogjunk elégedetten abban a tudatban, hogy a csapatunk a bajnoki címre esélyes pozícióban kellene, hogy álljon. Különösen, ha belegondolunk a Manszúr csapatának meccseit befolyásoló bírói hibákba: Sunderland ellen elvettek tőlük egy pontot (Ji lesgólja), az Arse ellen viszont kaptak kettőt (RvP nem les gólja), mint ahogy ellenünk is minimum kettőt mákoltak be a Balotelli-taposás Webb általi ignorálásával. Szóval három pont plusz Manszúrnak, nyolc pont mínusz nekünk.

BÍRÓ

Az FA megkönyörült rajtunk: nem fogunk sokáig a múlton keseregni, hiszen a pénteki Watford elleni FA-kupa meccs vezetésére nagyon bölcsen ismét Chris Foy-t jelölték ki. Természetesen garantált róla fog szólni a meccs, akkor is ha nem vét egyetlen egy szarvashibát sem, hiszen ebben az esetben majd arról lehet olvasni, hogy "jé, nem is minden egyes alkalommal csutkaszar bíró ez a Foy. Sebaj, mindenkinek lehet jó napja." Bár ez még mindig a valószínűtlenebb forgatókönyv.

VALÓDI BÍRÓ

Megkezdődött a héten Redknapp tárgyalása. Szerintem bűnös. Alighanem a vékonyka 99.99%-os többséghez tartozom ezzel a véleményemmel. Fogalmam sincs, hogy a valószínűsíthető elmarasztaló ítélet mit is jelent majd konkrétan. Remélem csak pénzbüntit és társadalmi munkát - de nem vagyok benne biztos, hogy a szabadságvesztést ki lehet-e zárni. Kétlem, hogy ezek után az angol válogatott szövetségi kapitányi posztja reális célkitűzésként lebeghetne Harry tikkelő , borvörös orra előtt. Ami egyrészt jó hír a Spurs számára, hiszen a menedzseri állandóság fontos tényező minden csapat fejlődésében - másrészt nem vagyok száz százalékig meggyőződve arról, hogy nem tenne jót a véfrissítés az edzői poszton. Harry agyvize kicsit mintha meg lenne poshadva - de lehet, hogy ez csak a tárgyalás miatti stressz. Meg aztán Redknapp mögött eléggé komoly, elismert és fölöttébb szimpatikus stáb áll: Joe Jordan, Kevin Bond, Clive Allen, Les Ferdinand, Tim Sherwood, Tony Parks - ezen személyiségek összetartásában azért nagy szerepe van Harry-nek. Meggyőződésem, hogy ennek a többnyire a színfalak mögött maradó csoportnak nagy szerepe van a Klub háza táján tapasztalható csodás hangulatban és a párját ritkító formában.

Ha Harry komoly büntetést kap az elindíthat egy komolyabb hullámvölgyet a csapatnál. Még mielőtt valaki érzéketlennek nevezne edzőbánk sorsával kapcsolatban: jelen esetben csakis magának köszönheti a bajt. Ráadásul rongyos 180.000 font után be nem fizetett adó miatt meszelhetik el, ami egy hozzá hasonló multimilliomos esetében elképesztő agyi funkciókra utaló jel.

No, de bízzunk a túlfizetett ügyvédekben! Ezek még Jézust is kihozták volna a sittről, pedig ő aztán tényleg született bűnbak volt.

Pénteken Watford, addig is COME ON YOU SPUUUUUURRRRRRSSSSSSSS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik