Győzelemre várva - Spurs-Everton

2583175 25831752583175 2583175
Vágólapra másolva!
2015.08.29. 16:08
Címkék
Három forduló, két pont. Talán a pesszimista kék-fehér vérűek is többet vártak eddig. Pláne azok, akik arról beszéltek, hogy idén is versenyben...

Három forduló, két pont. Talán a pesszimista kék-fehér vérűek is többet vártak eddig. Pláne azok, akik arról beszéltek, hogy idén is versenyben kell lennünk a negyedik helyért. Az elmúlt év nagy tanulsága (is), hogy mit sem ér egy Chelsea elleni 5-3, vagy egy Arsenal elleni 2-1, ha utána hazai pályán kikapunk a Palace, Stoke, Castle ellen. Persze még tényleg az elején vagyunk a bajnokságnak, és igazat adok azoknak, akik azt mondják, az ötödik forduló után érdemes először ránézni a tabellára. Ettől függetlenül az előjelek nem jók.

IGAZOLÁSOK

A tegnapi nap bejelentették a dél-koreai Heung-Min Son szerződtetését. A 23 éves támadó a Bayer Leverkusen együttesétől érkezik. Az érte kifizetett 18 millió font nagyon sok, de anno Park Ji-Sung esetében is jócskán megtérült a vételár (info by Egonbá). A személyében egy fürge, kétlábas, a támadószekció bármely posztján bevethető futballista csatlakozik a kerethez. Még 2010-ben 18 évesen mutatkozott be a Hamburg együttesében, az ott töltött három év alatt 50 bajnoki meccsen jutott szóhoz, és 20 gólt szerzett. Jó teljesítménye leverkuseni szerződést ért, 58 Bundesliga találkozón 21 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját. Jobban örültem volna ha nem kapja meg a hetes mezt, mert az azt jelentené hogy az foglalt Lennon által, ám Aaron nem élvezi a bizalmat. Nem baj, majd Lamela megoldja...

Egy kameruni is a hálónkba akadt, Clinton N'Jie a tavalyi francia ezüstérmes Lyon együttesétől szerződött Londonba. A múlt héten megérkezett a munkavállalási engedélye, így ha Pochettino is úgy gondolja, akkor ma az Everton ellen már bevetheti. Szélen, vagy akár centerben is játszatható, nagyon kíváncsi vagyok fel tudja-e venni a PL ritmusát. Tavaly 15 meccsen jutott szóhoz, és 7 gólt szerzett a francia ligában. Kilenc millió fontot csengettünk ki érte.

EVERTON

Egy hosszúra nyúlt kupameccsen volt érdekelt Roberto Martinez együttese, a harmadosztályú Barnsley többször is vezetett, ám végül 120 perc játék után 5-3 arányban nyertek a kékek. A bajnokságban a Watford ellen egy csalódást keltő hazai döntetlennel nyitottak, majd idegenben hármat rúgtak a Sotonnak, a múlt héten pedig kettőt kaptak a ManCity ellen. Az olajosok és a szentek ellen kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak a liverpooliak, kiemelendő Lukaku és Barkley, mindketten egyenlőre 2 gólosak három meccsen. Mivel az Everton nyerni jön, ezért egy kifejezetten jó, hajtós meccset várok. A tavalyi 2-1 nekem tökéletes lenne, bár az akkori gólszerzők ma biztosan nem lesznek pályán, hiszen Soldado távozott, Eriksen pedig sérült. Utóbbi hiányában ismét Lamela kezdhet, ez egyébként csak Pochettino edzősködése alatt történhet meg, múlt heti produkciója alapján a keretben sem kellene lennie. Én azért reménykedem, hogy Alli bekerül Kane mögé, ez esetben Dembélé húzodhat ki szélre, mint ahogy ez már előfordult.

Közben megérkezett a hivatalos:

Lloris

Walker Alderweireld Vertonghen Rose

Dier Bentaleb

Dembélé Mason Chadli

Kane

Jó csapaton ne változtass, a szaron meg már minek-elv alapján ma így néz ki a kezdőnk. Visszakerült Rose a védelem bal oldalára, Davies Mahrezzel szembeni könnyelműsége elég volt az argentin mester számára ahhoz, hogy cseréljen. Üdítő élmény látni újra Bentalebet a kezdőben. Néha nem tudom Pochettino vak, vagy tényleg egy ostoba idióta. A múlt heti semmilyen játék után nagyon remélem, hogy ma több elképzelést látunk majd. Hátul gondban lehetünk, mint mindig, a jó formában lévő Lukaku és Barkley levédekezése három pontot érhet. Persze csak akkor, ha mondjuk Kane megnyitja a gólcsapot, elengedhetetlen lenne, hogy ő belelendüljön a gólszerzésbe.

Kezdés fél hétkor. Jó meccsen nyerünk 2-1-re, Kane és Alli szerzik majd a góljainkat.

COOOYS!

Wenige Stunden vor dem eminent wichtigen Play-off-Rückspiel der Champions-League-Qualifikation am Mittwochabend gegen Lazio Rom wurde bekannt, dass Heung-Min Son bei Bayer Leverkusen vor dem Absprung steht. Der Südkoreaner wird aller Voraussicht nach zu Tottenham Hotspur wechseln. Der Angreifer befindet sich derzeit in London, um die obligatorischen medizinischen Tests zu absolvieren. Son kam im Sommer 2013 vom Hamburger SV und erzielte seitdem in 62 Bundesligaspielen 21 Tore für die Werkself.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik