Grúz vendégszeretet: Dinamo 0 - 5 Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.08.23. 20:08
Még egy meccs, amin nem kellett megszakadnia a csapatnak. A Palace-nál jóval szerényebb játékerőt képviselő Tbiliszinek a támadások vezetésére...

Még egy meccs, amin nem kellett megszakadnia a csapatnak. A Palace-nál jóval szerényebb játékerőt képviselő Tbiliszinek a támadások vezetésére még úgy ahogy futotta, sőt, egészen szép akciókat vezetgettek, és Lloris-nak kétszer is bravúrt kellett bemutatnia, hogy kapott gól nélkül hozhassuk le a találkozót. Hátul azonban egészen reménytelenek voltak, és a második félidőben sokszor úgy tűnt, hogy akkor rúgunk gólt, amikor akarunk. A végeredmény 25 perccel a vége előtt kialakult, utána már jobbára csak lötyögtek a mieink - de azt is csak úgy, ahogy egy lejárt szavatosságú kefír teszi a papírdobozban. Eléggé darabosan. És még így is futotta egy kapufára Harry Kane-től. A kezdőnk eléggé erős volt, és az előző évek korai EL-meccseivel ellentétben az újoncok és a fiatalok kapva kaptak az alkalmon és megrázták magukat. (Egy zavarbaejtően hasonló meccsre mondjuk emlékszek: a Hearts-ot is 5-0-ra vertük EL-selejtezőn idegenben két éve - akkor az volt az egyetlen értékelhető meccsünk az egész sorozatban, és a csoportból sem jutottunk tovább.) A Man of The Match egyértelműen Townsend lett, de Capoue is nagyon motiváltan focizott.Még egy meccs, amin nem kellett megszakadnia a csapatnak. A Palace-nál jóval szerényebb játékerőt képviselő Tbiliszinek a támadások vezetésére még úgy ahogy futotta, sőt, egészen szép akciókat vezetgettek, és Lloris-nak kétszer is bravúrt kellett bemutatnia, hogy kapott gól nélkül hozhassuk le a találkozót. Hátul azonban egészen reménytelenek voltak, és a második félidőben sokszor úgy tűnt, hogy akkor rúgunk gólt, amikor akarunk. A végeredmény 25 perccel a vége előtt kialakult, utána már jobbára csak lötyögtek a mieink - de azt is csak úgy, ahogy egy lejárt szavatosságú kefír teszi a papírdobozban. Eléggé darabosan. És még így is futotta egy kapufára Harry Kane-től. A kezdőnk eléggé erős volt, és az előző évek korai EL-meccseivel ellentétben az újoncok és a fiatalok kapva kaptak az alkalmon és megrázták magukat. (Egy zavarbaejtően hasonló meccsre mondjuk emlékszek: a Hearts-ot is 5-0-ra vertük EL-selejtezőn idegenben két éve - akkor az volt az egyetlen értékelhető meccsünk az egész sorozatban, és a csoportból sem jutottunk tovább.) A Man of The Match egyértelműen Townsend lett, de Capoue is nagyon motiváltan focizott.

GÓLOK

Fölösleges túlságosan elemezgetni a gólokat, mert végül ott kötnénk ki, hogy a grúzok nem tudnak védekezni. Pár említésre méltó dolog: Townsend "end product"-ja nagyon biztató, Soldado ügyesen mozog tiszta területre, hogy könnyű legyen gólpasszokkal megtalálni, Chadli is tud pontosan beívelni, Rose csak bombagólt tud lőni, Paulinho szeret előremenni és magabiztos a kapu előtt (oké, hogy senki sem zavarta, de kapus azért volt előtte).

A védelem nem tett ki magáért olyan nagyon, hiszen Lloris nem nyaralhatott zavartalanul a kilencven percen át. Dawsonnal nem volt hiba, de Kaboul még nincs nagy formában, Danny Rose pedig amilyen szép gólt lőtt, olyan fura dolgokat csinált, amikor épp nem a támadóharmadban lófrált. Eladott labdák, és egy sárgát érő szabálytalanság száradnak a lelkén. Dembélé is összeszedett egy figyelmeztetést, és kissé meglepett, hogy AVB nem kapta le szünet után.

Morpheus szerepében Younés Kaboul

PIAC

Bale-t már legalább egy tucatszor eladta a spanyol és az angol sajtó, és elvileg ma is létrejött az üzlet. A valóság ezzel szemben az, hogy semmi sem nyilvános, és bár egyre sanszosabbá válik kedvencünk távozása csak akkor fogunk biztosat tudni, amikor a Klub megszólal. Egyébként vicces stat: abból a pénzből amit Bale-lel kapcsolatosan emlegetnek meg lehetne venni az összes League Two játékost. Mind az 570-et. Kétszer. Lehet, hogy meg is érné - félezerből már tutira lehet találni pár tucat csiszolatlan gyémántot.

A madridi szappanoperához hasonlóan vicces körülmények között maradtunk le Willian aláírásáról. Ha minden igaz már mindenben megegyezett a két klub és a játékos, sőt már az ügynöke sem kekeckedett. Az újságok szerint már az orvosi vizsgálaton is túl volt a játékos, amikor Abramovics megcsörgette Joorabchiant. Willian pedig úgy döntött, hogy mivel már eddig bűnözőknek dolgozott most sem változtat: Ahmetov és Kerimov után most Abramovics. Mesterhármas - játékosnak és ügynöknek egyaránt.

Kevésbé rosszindulatúan azt meg kell jegyeznünk, hogy amennyire meg lehetett érteni, hogy a kis brazil bennünket választott volna a Liverpool helyett, úgy könnyen lehet találni legitim okot arra is, hogy miért inkább a Chelsea-ben folytatja. A pénz és a pénz mellett ott van a BL-szereplés és a trófeák ígérete. És az is sanszos, hogy kevesebb dolga lesz - nálunk kábé ő lett volna a csapat motorja, a Chelsea-nél pedig egy lesz a harmincmillás középpályások között.

Csozé amúgy most is hozta a formáját, és sajtótájékoztatón szólta le a Spurs-t, amiért nyilvánosságra hozta a sikeres orvosit (nem hozta), és megmondta a tutit, hogy miként is kell játékost igazolni. Érdekes módon nem azzal kezdte, hogy végy egy Putyin-barát orosz oligarchát. Hanem azzal, hogy csendben kell intézni... ugye, ahogy a Chelsea-nél szokás. Néha belém hasít a gondolat, hogy ez az ember lehet, hogy komolyan veszi magát. A Villa-meccs utáni nyilatkozatát ajánlom azoknak, akik szerint van akár egyetlen olyan csont a testében, amit nem jár át a tahóság. (Lambertről ilyeneket szólt: "He reminds me of myself when I was young. I used to complain about every decision as well. He wants to be the ref. He needs maturity." - Egy olyan ember beszél a felnőtt módra viselkedésről, aki edzőtársa szemébe nyúlt. Meg leszólja az ítéletek kritikáját, amikor a legutóbbi munkahelyén hetente osztotta meg a világgal az e kérdésben gyártott összeesküvés-elméleteit.)

Mindegy no, Willian úszott. Bale még nálunk van. Lamelára pedig van még esélyünk. Igazi 10-es nem nagyon van a piacon, Willian lett volna a tökéletes jelölt. Ha igaz Levy sokallta érte a 30 milliót, de bízik annyira AVB-ben, hogy belement az összegbe. Ahogy feltűnt Abramovics a színen természetesen fölösleges minden további szószaporítás, mert olyan lenne, mint belekiabálni egy feneketlen pénzeszsák szájába.

COME ON YOU SPUUUURRRRRSSSS!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik