Gólra játszák? - Tottenham-Wolves 1-1

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.01.14. 19:01
Nem csupán a mai meccs miatt érlelődik az emberben a címbéli kérdés. Egy hónap alatt három teljesen szabályos gólt vettek el tőlünk (mindet...

Nem csupán a mai meccs miatt érlelődik az emberben a címbéli kérdés. Egy hónap alatt három teljesen szabályos gólt vettek el tőlünk (mindet Adebayortól), és minden egyes alkalommal pontokat veszítettünk a hibás bírói döntések miatt. Mindig mondják, hogy ezek a hibák kiegyenlítik egymást egy szezon alatt, de olyat már nehezen lehet elképzelni, hogy hét (7!) pontot szerezzünk a bíróknak hála az idény hátralévő részében. (Arról nem is beszélve, hogy nem is szeressük, ha nem a saját erőnkből nyerünk meccset.) Oké, a hét pont úgy jön ki, hogy a Stoke elleni legalább egyik gólvonalas kezezést is beleszámoltam, de ha csak a gólt nézzük, akkor is öt pontról beszélünk. Azzal is előznénk a ManU-t és szinten lennénk Manszúrékkal vesztett pontok tekintetében. Lehet, hogy nem elegáns ezen lovagolni, de ez már tényleg el van b@szva. Három gól egy hónap alatt. Mintha nem lenne eléggé egyenlőtlen küzdelem a Sejk pénztárcájával harcolni, még ez is. (Oké, a Sunderland ellen az ő zsebükből is kivettek egy pontot.) Idegesítő pontvesztés volt ez is, de nem kell olyan nagyon elkeseredni.Nem csupán a mai meccs miatt érlelődik az emberben a címbéli kérdés. Egy hónap alatt három teljesen szabályos gólt vettek el tőlünk (mindet Adebayortól), és minden egyes alkalommal pontokat veszítettünk a hibás bírói döntések miatt. Mindig mondják, hogy ezek a hibák kiegyenlítik egymást egy szezon alatt, de olyat már nehezen lehet elképzelni, hogy hét (7!) pontot szerezzünk a bíróknak hála az idény hátralévő részében. (Arról nem is beszélve, hogy nem is szeressük, ha nem a saját erőnkből nyerünk meccset.) Oké, a hét pont úgy jön ki, hogy a Stoke elleni legalább egyik gólvonalas kezezést is beleszámoltam, de ha csak a gólt nézzük, akkor is öt pontról beszélünk. Azzal is előznénk a ManU-t és szinten lennénk Manszúrékkal vesztett pontok tekintetében. Lehet, hogy nem elegáns ezen lovagolni, de ez már tényleg el van b@szva. Három gól egy hónap alatt. Mintha nem lenne eléggé egyenlőtlen küzdelem a Sejk pénztárcájával harcolni, még ez is. (Oké, a Sunderland ellen az ő zsebükből is kivettek egy pontot.) Idegesítő pontvesztés volt ez is, de nem kell olyan nagyon elkeseredni.

NYUGI

A csapat játékával nem volt sok gond. Sokan kongatják a vészharangot a kommentek között, de nem játszottunk rosszul. Brilliánsak sem voltunk az igaz, de bőven elég kellett volna, hogy legyen a mai teljesítmény a három pont begyűjtésére. Két szabályos gólt szereztünk, emellett volt huszonkettő kapuralövésünk az ellenfél öt próbálkozásával szemben. Általában ez hazai győzelmet eredményez. Ma nem volt szerencsénk, Bale és a gólszerző Modric is sokszor jó helyzetből nagyon roszul találta el a labdát. Előfordul. Ma a távoli lövések kecsegtettek igazán eredménnyel, hiszen a Wolves igen jól műveli a tömörüléses védekezést - emlékezhetünk rá, hogy hoztak már ők idegenből pontot emberhátrányban is. (Még mielőtt elkezdenénk szidni a Farkasokat: azt játszák amivel eredményt érhetnek el, őket semmi kritika nem érheti, nem durváskodtak, és időt ugyan húztak, de kaptunk is öt perc hosszabbítást a végén.)

A gólunk szép támadás után esett, gyors passzok a baloldalon, Bale begurítja Modric-nak aki laposan nagy erővel küldi a bal alsóba a labdát. Henessey talán foghatta volna, de nem nevezném egyértelmű kapushibának (az ismétléskor akadozott a stream). A wales-i kapus aztán a Lennon elé kerülő helyzetnél hatalmasat védett (bár Azza sarokra is küldhette volna, akkor esélye nem lett volna a srácnak a védésre), hiszen ki sem jött róla a lövés.

A Farkasok góljáról lemaradtam, de ha minden igaz kirúgás helyett ajándékozott nekik szögletet a bíró. Ilyenből kaptunk mi is egyet a másik oldalon, de ugye nekünk derogál pontrúgásból veszélyeztetni... de erről bővebben egy bekezdéssel lejjebb. Noszóval fantomszöglet ide vagy oda az nincs megírva, hogy feltétlenül gólt kell kapni ha úgy érezzük, hogy igazságtalanság történt velünk! Egy ismétlést láttam, ami alapján balszerencse is kellett, hogy éppen Fletcher elé kerüljön Friedel védése, de persze ilyenkor szokás mondani (jogosan), hogy jókor volt jó helyen a csatár, ettől függően is végzi a dolgát jól vagy rosszul. Fletcher pedig jó csatár és az ilyen lesipuskás gól a specialitása. Ettől függetlenül ennyire egyedül hagyni az ötösünkön egy szöglet után hatalmas hiba a mieinktől.

DEAD BALL

Ami miatt kritizálnám még a csapatot az a szabadrúgások és szögletek teljes mértékű, kiszámítható elherdálása. Nem tudom mi üt a vdV-, Modric- és Bale-szintű játékosainkba amikor leállított labda mögé állnak... Ezek a játékosok olyan rúgótechnikával rendelkeznek, mint nagyon kevés társuk a ligában - mégis, például Seb Larssonnal összehasonlítva teljesen amatőr módon rugdossák be a szögiket és a szabadokat. Ráadásul ez utóbbi egy olyan játékelem amit biztosan gyakorolnak edzéseken is (láthatunk elég ilyen témájú fotót a Klub facebook-oldalán), de ha még csak nem is gyakorolnák akkor is illene kaput találni, vagy úgy beívelni a labdát, hogy ne kapuscsemege legyen belőle. Baines, Larsson, Ryan Taylor - nem világklasszisok, de 10-ből kilencsszer eltalálják a kaput az olyan lehetőségekből mint amilyeneket a meccs vége felé Rafa és Gareth elvesztegettek.

FEL A FEJJEL

No, vegyük át még egyszer: a Wolves otthonából már elhoztunk idén három pontot - nem sikerült itthon is megvernünk őket, de általánosságban mumus-csapatnak számít McCarthy legénysége (utóbbi három év termése 2gy-2d-2v). A megszerzett négy pont egyáltalán nem olyan siralmas - ha átlagban ennyit szerzünk a PL-ellenfeleink ellen akkor 76 ponttal fogjuk zárni az évet, ami alighanem garantálná a BL-helyet. És ne feledjük, hogy ez volt a célunk a szezon előtt, és ez a cél is eléggé ambíciózusnak tűnt azzal, hogy a Sejk egyik napról a másikra befizette a Shitty-t a BL-be. A Liverpool is nagyon készülődött, ráadásul egy élő legendával a padon tette mindezt. Az Arse összeroppanása meg tudhattuk, hogy nem lesz tartós - amíg Wenger ott van addig túlságosan szarok sosem lesznek. Ehhez képest még most is öt ponttal vagyunk a legközelebbi üldöző (Abramovics kényeztettjei) előtt.

Olyan nincs, hogy minden "kötelező" meccset behúz egy csapat. Eddig alig-alig vesztettünk pontot otthon, ez volt az első olyan eset, amikor előzetesen egyértelműen három ponttal számoltunk és nem sikerült behúzni a győzelmet. Sőt, ez nemcsak a hazai meccseinkre igaz. Vegyük sorra a vereségeket-döntetleneket: az első kettő pofon alapból is benne volt a pakliban nemhogy abban a helyzetben amiben a Klub találta magát, a Newcastle megintcsak mumus, ráadásul életük formájában fociztak és akkor még St. James' Park-nak hívták a stadionjukat, a Stoke elleni idegenbeli meccs minden csapat számára a szezon egyik legkockázatosabb párosítása, a Chelsea ellen "a derby az derby" alapon mindig háromesélyesek a mérkőzések, a Swansea pedig otthon BL-helyre érdemes módon termeli a pontokat. A mostani volt az első egyértelműen meglepetés-számba menő pontvesztés. Oké, a Swansea-t esetleg még hozzácsaphatjuk - de még akkor is imponálóan, sőt valójában elképesztően jó a helyzet!

Az persze igaz, hogy a mai pontvesztés után az Etihadban mindenképpen a győzelemre kell hajtanunk - de ez szerintem egyébként is így lett volna. A játékosokban minden bizonnyal fájó nyomot hagyott az augusztusi meccs, és be akarják bizonyítani, hogy akkor nem tudtuk a valódi arcunkat megmutatni. Amióta a Sejk csapata lett a Shitty azóta általában szoros meccseket játszunk velük - egy 3-0 ugrik be még Hughes-zal (ami után ki is vágták) és a legutóbbi saller. Ezen kívül, még szintén a wales-ivel vertük őket 2-1-re idegenben, a BL-t hozó évben 1-0-ra szintén az Etihadban, tavaly ugyanott 1-0-ra kikaptunk Crouch öngóljával, a Lane-en pedig rémlik még egy számukra hízelgő (kapufa Hart) 0-0. Nem állunk olyan messzire tőlük mint azt a legutóbbi találkozónk mutatta, az óvatoskodás pedig nem Harry műfaja (legalábbis amióta a Spurs-t dirigálja biztosan nem).

A fiúknak most jön egy nyolc napos szünet, a blogon pedig jövő héten Ruscello jóvoltából egy kis Spurs-történelmi hiánypótlás következik majd. Keith Burkinshaw regnálásának évei kerülnek terítékre, előre is jó étvágyat kívánok hozzá. Hétfőn már olvashatjátok a posztot, ha minden jól megy.

Addig is, fel a fejjel (ha másért nem akkor azért, mert máshogy nem találjátok a csapatot a tabellán!), és drukkoljunk a csodáért a hétfői bajnokin.

COME ON YOU SPURS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik