Égési sérültek: Norwich-Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.01.30. 12:01
Vajon melyik a nagyobb blama: egy nyolcszoros FA-kupa-győztes PL-csapatnak kiesni a negyedik fordulóban egy másodosztályú ellenfél otthonában, vagy...

Vajon melyik a nagyobb blama: egy nyolcszoros FA-kupa-győztes PL-csapatnak kiesni a negyedik fordulóban egy másodosztályú ellenfél otthonában, vagy egy, az FA-kupában csak vesztes döntőkig jutó elsőosztályú csapatnak otthon beadni a kulcsot egy szebb napokat látott, de jelenleg az ötödik vonalban sínylődő csapat ellen. Nem egyszerű a választás, de az biztos, hogy mindkét klub játékosai tartoznak annyival a szurkolóiknak, hogy leradírozzák az ellenfelet a pályáról. Ebből következik, hogy valaki mindenképpen csalódni fog (döntetlen esetén mindenki, de főleg mi). A Leeds elleni halvány játék természetesen a Carrow Road-on is garantálja a vereséget. Némi bizakodásra ad okot Holtby érkezése, ill. Defoe potenciális visszatésére a kezdőbe. Csüggedésre késztethet ellenben a tény, hogy 2012-ben három meccsen két vereségre és egy döntetlenre futotta a Kanárik ellen Lennonéknak. A statisztikák persze csak illusztráció jellegűek, semmi mentségünk nem lehet, ha ma nem az elvárható játékot mutatják a srácok. A mi bajnoki formánk irigylésre méltó, a Norwich-é ellenben kifejezetten gyászos.Vajon melyik a nagyobb blama: egy nyolcszoros FA-kupa-győztes PL-csapatnak kiesni a negyedik fordulóban egy másodosztályú ellenfél otthonában, vagy egy, az FA-kupában csak vesztes döntőkig jutó elsőosztályú csapatnak otthon beadni a kulcsot egy szebb napokat látott, de jelenleg az ötödik vonalban sínylődő csapat ellen. Nem egyszerű a választás, de az biztos, hogy mindkét klub játékosai tartoznak annyival a szurkolóiknak, hogy leradírozzák az ellenfelet a pályáról. Ebből következik, hogy valaki mindenképpen csalódni fog (döntetlen esetén mindenki, de főleg mi). A Leeds elleni halvány játék természetesen a Carrow Road-on is garantálja a vereséget. Némi bizakodásra ad okot Holtby érkezése, ill. Defoe potenciális visszatésére a kezdőbe. Csüggedésre késztethet ellenben a tény, hogy 2012-ben három meccsen két vereségre és egy döntetlenre futotta a Kanárik ellen Lennonéknak. A statisztikák persze csak illusztráció jellegűek, semmi mentségünk nem lehet, ha ma nem az elvárható játékot mutatják a srácok. A mi bajnoki formánk irigylésre méltó, a Norwich-é ellenben kifejezetten gyászos.

CSAPATHÍREK

Két új név biztosan lesz az utazó keretünkben: a már fent említett JD és újdonsült német válogatott üdvöskénk, Lewis Holtby. Elképzelhető, hogy mindketten kezdenek majd, de valószínűbb, hogy angol és német szülőktől származó (tehát szó szerint angol-szász) középpályásunk egyelőre csak a padról izgulhat majd a sikerért. Van új sérültünk is: Huddlestone kisebb húzódással bajlódik, így ő otthon marad. Gallas ellenben nem sérült le a felépülése óta eltelt másfél hét pihenésben, tehát játékra kész.

Lloris

Walker - Dawson/Gallas - Vertonghen - Assou-Ekotto

Parker - Dembélé

Lennon - Dempsey/Holtby - Bale

Defoe.

Viszonylag kevés a kérdéses poszt. Elvileg. Sőt, talán Dempsey-nek sem kell annyira nyugtalankodnia ezen az estén a helye elvesztése miatt. Dawson és Gallas között pénzfeldobás dönthet. Holt fizikai paramétereit ismerve talán Dawsonra esne a választásom. Bár Gallas-t annak ellenére is sokkal jobban komálják a bírók, hogy nem angol, így ő talán keményebben védekezhetne a Kanárik kedvenc kredence ellen.

ŐK

Pár kellemetlen hír: Bassong épp ellenünk térhet vissza a csapatba. Az ex-játékos effektus mindig extra veszélyt hordoz, ráadásul Seb olyan formát mutat idén, ami miatt annak idején a Spurs-ben is nagy reményeket fűztünk hozzá. Sőt. Fontos, pontot, pontokat érő gólokat is szerez amellett, hogy vele észrevehetően szilárdabb a Kanárik védelme. Grant Holt is játszani fog - emlékezhetünk, hogy a ligakupás búcsúnknak az ő becserélése ágyazott meg. Persze eléggé gyatra formában van a Norwich első számú csatára, hiszen a csapat legutóbbi három bajnoki gólját egytől egyig a jobbhátvéd Russell Martin szerezte. Ettől eltekintve sok gólveszélyes játékosuk van: Pilkington nagyon pengés szabadrúgás lövő, Snodgrass a Leeds-ben tanulta a csatárok keselyű mentalitását, de Surman és a védekező középpályás Tettey sincs elveszve, ha a kapu felé kell zúdítani a labdát. (Steve Morison szintén ügyes focista, de ő jelenleg sérült.)

Nincsenek bombaformában. Az utóbbi hat bajnokin bezsebelhető tizennyolc pontból egyetlen egyet sikerült megszerezniük (hazai 0-0 az akkor még négy franciával kevesebb 'Castle ellen). És ennek a tetejére érkezett a Luton elleni égés. Hatalmas a pozitív reakcióra irányuló kényszer, annál is inkább mert otthon esett meg velük a csúfság. Gondolom nem lesz nehéz dolga Hughtonnak a motivációs beszéd megtartásánál.

MILESZ?

Tavalyelőtt nyertünk utoljára a Carrow Road-on - épp a dicsőséges őszi-téli menetelésünk vége felé járva hoztuk el a három pontot két Bale-góllal és magabiztos játékkal. Most is valami ilyet várnék. Defoe-nak remélem jót tett a kis pihenés, ill. az orvosi stáb bűvészkedése. Bár eddig sem úgy tűnt, hogy az egészségi állapotával lettek volna gondok - a helyzetbe kerüléssel nem volt probléma, mint ahogy a labda brutális seggberúgása is épp olyan jól megy neki mint általában. A probléma inkább a döntéshozatal fázisában jelentkezett, ezen pedig segíthetett egy kis ejtőzés a gyúróasztalon.

Az angol újságok, tévék esélylatolgatásai általában vendégsikert jósolnak, de a BBC hivatásos hasraütője, Mark Lawrenson 1-0-ás hazai sikert vár. Valahogy most nem akarom tudom elképzelni, hogy rúgott gól nélkül maradjunk. Oké, hogy Bassong visszatér, és, hogy extra motivált lesz minden norwich-i a szombati vereség után, és, hogy kifejezetten kilátástalanok voltunk a kapu előtt az Elland Road-on, és, hogy a Kanáriknak eggyel több nap állt a rendelkezésére a regenerálódáshoz, de mégis úgy érzem, hogy nem hiába vagyunk immár hét meccse veretlenek a bajnokságban, és nem hiába domináltuk a United-et az elmúlt fordulóban.

A Norwich az eredménykényszer ellenére aligha fog nekünk ugrani - Hughton jobban ismeri a Spurs-t annál. (No, meg nem is kell ahhoz bennfentesnek lenni, hogy tisztában legyen az egyszeri edző a könnyűlovasságunkban rejlő veszéllyel.) Megint számíthatunk arra, hogy Bale nyakán ketten-hárman lógnak majd amint átlépi a felezővonalat. Remélhetőleg Dembélé visszatérése a kezdőbe felmenti Scottie-t is a játékmesteri feladatok elvégzésének erőltetése alól. A belgával a csapatban azért kicsit megoszlik majd a Bale-re vigyázók figyelme is. Valahogy ki kellene találnunk azt is, hogy miként tudnánk Lennon révén profitálni az ellenfelek védelmének gyakran egy oldalra való fókuszálásából...

A QPR ellen már elővettük a "soha vissza nem térő alkalom" dumát - hiszen az Arse és a Pool is garantált pontvesztés elé nézett a ManC ill. a ManU ellenében. Most is hasonló a helyzet, azzal a különbséggel, hogy most egymás ellen lép pályára két közvetlen riválisunk. Hatalmas luxus lenne ezt a lehetőséget is elpazarolni. Egy emirates-beli iksz esetén nagyon egészséges helyzetbe hozhatnánk magunkat egy Norwich elleni győzelemmel. Megcsinálják nekünk aranylábú fiaink. 2-1 ide - Defoe, Dembélé.

COME ON YOU SPUUUUURRRRRRSSSSSSS!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik