Fontos, de nem életbevágó: Tottenham-Abramovics

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.12.22. 19:12
Kétségkívül nagyon jól jönne az újabb három pont, különösen, hogy egy közvetlen rivális lenullázásával azonos csomagolásban szállíthatnák...

Kétségkívül nagyon jól jönne az újabb három pont, különösen, hogy egy közvetlen rivális lenullázásával azonos csomagolásban szállíthatnák le a srácok karácsonyi (hrhranukkás) ajándékként a Yid Army számára. Viszont nem annyira pivotális ez a meccs mint azt pár újságíró beállítja. Ha nyerünk 5 3 pontra növelhetjük a kékekkel szembeni előnyünket - de még annyira messze a szezon vége, hogy olyan nagyon senkit sem nyugtatna meg ez a differencia. Hasonlóképp, vereség esetén beelőzne ugyan a meccsfóros Chelsea, de messzemenő következtetéseket ebből sem vonhatnánk le, hiszen Manszúr sejk zavarbahozása után a Wigan otthonában akár az iksznél rosszabb eredménnyel is zárhattak volna Matáék. Nem fog semmiről sem dönteni ez a meccs. Amiért viszont elengedhetetlen a győzelem az az ellenfél kiléte: újabb londoni derby-ről van szó, és ez mindig becsületbeli ügy, még akkor is, ha a 21. század Chelsea-jéről legelőször mindenkinek egy köztörvényes orosz oligarcha jut eszébe. (Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy Abramovics bármivel is rosszabb lenne, mint az átlag orosz oligarcha.)Kétségkívül nagyon jól jönne az újabb három pont, különösen, hogy egy közvetlen rivális lenullázásával azonos csomagolásban szállíthatnák le a srácok karácsonyi (hrhranukkás) ajándékként a Yid Army számára. Viszont nem annyira pivotális ez a meccs mint azt pár újságíró beállítja. Ha nyerünk 5 3 pontra növelhetjük a kékekkel szembeni előnyünket - de még annyira messze a szezon vége, hogy olyan nagyon senkit sem nyugtatna meg ez a differencia. Hasonlóképp, vereség esetén beelőzne ugyan a meccsfóros Chelsea, de messzemenő következtetéseket ebből sem vonhatnánk le, hiszen Manszúr sejk zavarbahozása után a Wigan otthonában akár az iksznél rosszabb eredménnyel is zárhattak volna Matáék. Nem fog semmiről sem dönteni ez a meccs. Amiért viszont elengedhetetlen a győzelem az az ellenfél kiléte: újabb londoni derby-ről van szó, és ez mindig becsületbeli ügy, még akkor is, ha a 21. század Chelsea-jéről legelőször mindenkinek egy köztörvényes orosz oligarcha jut eszébe. (Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy Abramovics bármivel is rosszabb lenne, mint az átlag orosz oligarcha.)

CSAPATHÍREK

Eleve nagyon nehéznek ígérkezett ez a meccs, de egy váratlan sérüléshullám még rátett egy lapáttal. Lennon természetesen nem játszhat, Bale és King játékára 50% esély mutatkozik, Defoe sem épült fel teljesen - és mintha ez nem lenne elegendő: még Adebayor is összeszedett valami nyavaját ami megakadályozta, hogy részt vegyen a csapat legutóbbi edzésén. Remélhetőleg az utóbbi négy játékos közül egy-kettő azért rendbejött ma estére... Nagyon sajnálatos lenne egy újabb meccset szélső nélkül lenyomni.

Friedel

Walker - Kaboul - Gallas/King - Assou-Ekotto

vdV - Sandro - Parker - Modric - Bale/Pienaar

Adebayor/Pav?

Egy ehhez hasonló felállással kiegyeznék, a Chelsea középpályája általában elég izmos szokott lenni, és ha létszámfölénybe tudnak kerülni a pálya közepén, akkor fennáll a veszélye, hogy uralni tudják majd a játék képét. VdV oldalán esetleg sebezhetőnek tűnhetünk, de Sandro és Parker együttes jelenléte elvileg ellensúlyozhatja ezt.

Tavaly Pavljucsenkó kezdett és hamar meg is szerezte nekünk a vezetést, ami sokáig nem is forgott komoly veszélyben, ám Gomes először valahogy bevédte Drogba emberre menő lövését, majd az utolsó percben egy tizenegyest is összehozott az elefántnak - amit aztán a végletek embereként hatalmas bravúrral hárított.

Az utolsó két fordulóban mutatott első félidei játékkal esélyünk sem lesz pontot szerezni. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy álmosan jöjjünk ki az öltözőből - de őszintén nem is aggódom emiatt túlságosan. A derby-ken általában nagyon koncentrált a társaság (nem véletlen, hogy húszhoz közelít a hazai pályán lejátszott vereség nélküli fővárosi rangadóink száma).

Most időhiány miatt be kell fejeznem - töltsétek meg tartalommal a poszt alatti végtelen teret!

Jó szurkolást!

COME ON YOUUUUUU SPUUUUUUUUUUURS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik