Félidei sípszó

2583175 25831752583175 2583175
Vágólapra másolva!
2015.12.31. 14:12
Címkék
A Premier League idei utolsó fordulója is véget ért a tegnapi nap. Ez egyben azt is jelenti, hogy a bajnokság a félidejéhez érkezett, hiszen mindenki...

A Premier League idei utolsó fordulója is véget ért a tegnapi nap. Ez egyben azt is jelenti, hogy a bajnokság a félidejéhez érkezett, hiszen mindenki megmérkőzött már mindenkivel. Érdemes megnézni, hogy az előzetes elvárások, és az előző szezon alapján hogyan teljesített a Csapat 2015 második felében.

A félszezon értékeléséhez mindenképpen rá kell pillantanunk a tavalyi mutatóinkra.

2014-15: 38 meccs - 64 pont (5.hely) ; 19 győzelem, 7 döntetlen, 12 vereség - 58 rúgott gól;53 kapott gól

2015-16 eddig: 19 meccs - 35 pont (4.hely) ; 9 győzelem, 8 döntetlen, 2 vereség - 33 rúgott gól; 15 kapott gól

MIT SZŰRÜNK LE EBBŐL?

Szerencsére több a pozitívum mint a negatívum. Ettől függetlenül vannak aggasztó adatok is, na lássuk.

Győzelmek száma:

Mindenképpen növelni kell a három pontos meccseink számát! Tavaly a 19 győzelem sem volt elég az üdvösséghez, mindenképpen 20 fölé kell menni! Ha pont kétszer ennyi pontot szerzünk, akkor 70 egységgel zárunk, ami az elmúlt években ritkán bizonyult elégnek a BL-selejtezőhöz. De idén úgy tűnik nem feltétlen kellene ennél több.

Döntetlenek, vereségek száma:

Túl sok az iksz. Tavaly egész szezonban nem játszottunk ennyi döntetlent!! Persze onnan is lehet nézni, hogy a vereségeink száma ugrásszerűen lecsökkent. Mindössze kétszer hagytuk el pont nélkül a pályát, és ebben a Leicester mellett a legjobbak vagyunk a PL-ben. Sok nyerhető meccsen buktunk el két pontot, ha ezen a statisztikán javítunk, nem kérdés hogy ott leszünk év végén is a négyben.

Gólarány:

Erre lehetünk a legbüszkébbek. Sokkal többet rúgunk, és sokkal kevesebbet kapunk. Három gólt nem is nyeltünk be eddig egyetlen egy meccsen sem! Kevesebb a hátul eladott labda, jobban védekezünk a pontrúgásoknál, sőt elöl is veszélyesebbek vagyunk!

Jár a taps Pochettino-nak, mert rászolgált a tavaly megkapott bizalomra, és látványos fejlődést ért el

EGYÉNI TELJESÍTMÉNYEK

Kevés az olyan játékos, akikkel nem lehetünk elégedettek. Sokakról nehéz véleményt alkotni, mert keveset játszanak, például Bentaleb, Townsend, vagy épp Wimmer.

Idén nem az egyének hozzák a sikereket, hanem sokkal inkább a jó csapatteljesítmény a kulcs. Nagyon sokan óriásit léptek előre, és ebből a Csapat profitál a legtöbbet. Akitől talán egyértelműen többet várunk az Eriksen - a dán srác 16 meccs alatt 2 gólt és 6 asszisztot jegyez a bajnokságban. Ha tudna javulni, akkor még derűlátóbbak lehetnénk a tavaszt illetően.

Nagyon jó, szerethető Csapat kovácsolódott össze az elmúlt fél évben

ÚJ JÁTÉKOSOK

Dicséret illeti a szakmai stáb tagjait - a nyáron érkezettek egyikével sem lehetünk elégedetlenek. Ketten közülük alapemberek: Alderweireld meghozta azt a stabilitást a védelembe, amire régóta vártunk. Mellette Vertonghen is jobb teljesítményt nyújt, óriási húzás volt elhozni a belgát Madridból. A 19 éves Alli is beverekedte magát a kezdőbe, sőt ha nem játszik nagyon megérezzük a hiányát. Egy 19 éves srácnak! Elképesztő húzásai vannak, örülök hogy egy ilyen játékos a csapatunkban bontakozik ki. Sajna Clinton N'Jié még nem tudta megmutatni ami benne van, de voltak kifejezetten ígéretes meccsei, most térdsérüléséből épülget fel. Két védőt vettünk a padra: Trippier és Wimmer sem kap sok lehetőséget, de többnyire élni tudnak azzal a kevés játékperccel. A Watford ellen például kifejezetten jól nyomta a Burnley-től igazolt fullback, gólpasszt is adott az utolsó percben. A dél-koreai Heung-min Son volt a legdrágább vételünk, ő is bajlódott sérüléssel, az év utolsó meccsén szerzett parádés sarkazós gólja viszont a leverkuseni játékát idézte. Meg kell küzdenie a csapatba kerülésért, de szerintem hasznos játékosunk lehet a következő félévben.

A jövő és a jelen is képviselteti magát az új igazolások között - Son itt még csak terv volt

És hogy mi lesz? Egy biztos - a szezon elején nem voltam ennyire optimista mint most. Persze a negyedik helyünkhöz kell a Chelsea és a ManUtd gyengélkedése is, de a kiegyensúlyozottságot, a jó gólkülönbséget senki nem veheti el tőlünk. Az eddigi 19 meccs alapján joggal bízhatunk abban, hogy elérjük a hőn áhított Bajnokok Ligáját érő helyezések valamelyikét.

Egy Jamie Carragher tweettel zárnám az idei évet

"Sosem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de ez a Tottenham megnyerheti a bajnokságot!"

MINDENKINEK EGYÉNI, ÉS TOTTENHAM SIKEREKBEN GAZDAG, BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik