Európa a tét

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2015.04.25. 12:04
Múlt héten megvertük minden csapat jelenlegi kedvenc ellenfelét, a Newcastle-t. Ennek a BL-helyekért vívott csatához már semmi köze nem volt...

Múlt héten megvertük minden csapat jelenlegi kedvenc ellenfelét, a Newcastle-t. Ennek a BL-helyekért vívott csatához már semmi köze nem volt, az ugyanis végleg eldőlt a Villa elleni szégyenteljes hazai kapitulációval. Matematikailag ugyan még létezik némi esély, de valójában már vége. Az EL-ben való indulás pedig csak azért nem garantált a jelen állás szerint, mert Sherwood Villája a miénk után a Liverpool száját is elkente egy méretes sallerral, így ha esetleg legyőznék az Arse-ot az FA-Kupa döntőjében, akkor a bajnokság hetedik helyezettje már lemaradna a nemzetközi kupaszereplésről. Én azok közé tartozom, akik értékelik az EL-t - sőt, elvileg ebben a sorozatban legalább valós esélyünk is lenne messzire jutni. (Persze a csoportkört legszívesebben elfelejteném, ha rajtam múlna visszatérne az egyenes kieséses rendszer már az első körtől, de sajnos vagy nem sajnos, nem rajtam múlik.) Szóval nagyon remélem, hogy így vagy úgy, de kvalifikálunk rá. Jelentősen közelebb kerülnénk ehhez a célhoz egy mai sikerrel. Ugyanis a Soton az egyik csapat, amelyik borsot törhet az orrunk alá (a másik a Pool). Egy ponttal előzzük őket, így egyértelmű a képlet - nyerni kellene, de a vereség elkerülése az abszolút minimum.Múlt héten megvertük minden csapat jelenlegi kedvenc ellenfelét, a Newcastle-t. Ennek a BL-helyekért vívott csatához már semmi köze nem volt, az ugyanis végleg eldőlt a Villa elleni szégyenteljes hazai kapitulációval. Matematikailag ugyan még létezik némi esély, de valójában már vége. Az EL-ben való indulás pedig csak azért nem garantált a jelen állás szerint, mert Sherwood Villája a miénk után a Liverpool száját is elkente egy méretes sallerral, így ha esetleg legyőznék az Arse-ot az FA-Kupa döntőjében, akkor a bajnokság hetedik helyezettje már lemaradna a nemzetközi kupaszereplésről. Én azok közé tartozom, akik értékelik az EL-t - sőt, elvileg ebben a sorozatban legalább valós esélyünk is lenne messzire jutni. (Persze a csoportkört legszívesebben elfelejteném, ha rajtam múlna visszatérne az egyenes kieséses rendszer már az első körtől, de sajnos vagy nem sajnos, nem rajtam múlik.) Szóval nagyon remélem, hogy így vagy úgy, de kvalifikálunk rá. Jelentősen közelebb kerülnénk ehhez a célhoz egy mai sikerrel. Ugyanis a Soton az egyik csapat, amelyik borsot törhet az orrunk alá (a másik a Pool). Egy ponttal előzzük őket, így egyértelmű a képlet - nyerni kellene, de a vereség elkerülése az abszolút minimum.

CSAPATHÍREK

Nálunk Walker az egyetlen tutibiztos hiányzó - ami azt is jelenti, hogy Lloris már esetleg újra ott lehet a kezdőnkben. A Szenteknek lehet, hogy nélkülöznie kell Forster kapust és Alderweireldet is - a többi kulcsember bevethető.

Vorm/Lloris

Yedlin/Davies - Fazio/Dier - Vertonghen - Rose

Bentaleb - Mason/Paulinho

Lamela/Townsend - Eriksen - Chadli

Kane.

Paulinhónak vagy vevőt keresünk, vagy kétségbeesetten próbáljuk menteni a menthetőt - a 'Castle ellen nem volt borzalmas, de mondom a Szarkák annyira lejtmenetben vannak, hogy nehéz az ellenük mutatottakból bármilyen következtetést levonni. Lloris-szal a kapuban sokkal nyugodtabb lennék - Vorm nem rossz, de úgy tűnik nem az a fajta kapus, aki év közben beugorva képes lenne a legjobbját nyújtani. Yedlin első kezdéséhez minden adott - meglátjuk meghúzza-e Pochettino.

Jó lenne már újra látni Superman-t.

Egyébként a középpályánk érdekes nyárnak néz majd elébe - Mason és Bentaleb helye nagyjából biztosított (mármint a keretben), de a többiek közül bárki szabad préda lehet az érdeklődő klubok számára. Dembélé, Paulinho, Capoue, Stambouli - papíron mind a négyen jobb nevűnek számítanak, mint a két saját nevelésű üdvöskénk. Ketten biztosan elhagynak minket közülük. Stambouli távozása lepne meg talán a leginkább, de csak azért, mert ő a legfrissebb szerzemény a kvartettből. Sajnálni pedig alighanem a belgát sajnálnám leginkább - volt pár iszonyat jó meccse az évek során elszórva.

MECCS

A Soton gyors léptű emberekre apellál - nem is olyan régen még mi voltunk a Liga sebességbajnokai Lennonnal, Bale-lel, Defoe-val stb, de azóta nagyot fordult a világ. Jelenleg a Szentek ebben bőven előrébb járnak nálunk. A védelmünk nehézkes, a középpályánk messze nem zár légmentesen, így könnyen bajba kerülhetünk a Shane Long és Sadio Mané kaliberű sprinterekkel. Az őszi hazai meccsünkön is adódott pár olyan kontra, amit csak a szerencsének, illetve a vendégek bénázásának köszönhetően úsztunk meg. Érdekes módon egyébként a Soton három évvel ezelőtti feljutása óta minden egyes meccsünket megnyertük ellenük - akár Adkins, akár Pochettino, akár Koeman ült a padjukon. Sorozatban öt győzelem. Valami oknál fogva általában a szimpatikusabb csapatok ellen megy legjobban a játék... vagy csak úgy tűnik.

Legutóbb ezzel nyertünk. Akkor még Adebayor is pályára lépett, sőt tevékeny részt vállalt a gólból.

Ma is nyerni kéne - az EL-ért még küzdeni kell, de egyébként is minél jobb hangulatban, minél ígéretesebb formában zárjuk a szezont, annál jobban fog indulni a felkészülés a következő szezonra. Fontos, hogy magabiztosan térjenek vissza a srácok a nyári szünetről - és erre már most gondolnia kell az edzői stábnak. Ha leeresztünk év végére, akkor eleve hátrányból indulunk neki a következő évnek.

Kíváncsi vagyok mennyire engedi majd át a Soton a területet, mennyire akarnak majd hazai csapatként pozitívan előremenni. Vannak olyan jók (és mi vagyunk olyan töketlenek), hogy eredményre vezessen, ha pro-aktív módon állnak a meccshez. A szurkolók szempontjából is jobb lenne ez, izgalmasabb, látványosabb focit láthatnánk. Hiszen a hazaiak mellett, azért mi is tudunk szép dolgokat művelni a nagyon gyors tempójú meccseken. Ma megint jó lenne látni egy igazán jó Chadlit - a belga szintet lépett tavaly óta, nem vagyunk hozzászokva, hogy a szélről ennyi gólt szerezzen valaki, akit nem Gareth-nek hívnak. Kane mesebeli szezonja, és Eriksen többé-kevésbé elvárható eredményessége mellett én Chadlit említeném, mint a szezonunk harmadik legörömtelibb jelenségét.

Szerintem nyerünk. 2-1-re. (Természetesen.) Már csak azért is, mert most senki sem számít arra, hogy begyűjtjük mindhárom pontot. Persze az is megérne pár gyászos gondolatot, hogy egyértelmű favorit lehet a fogadóirodáknál a Soton ellenünk a bajnokság finisében, de ne engedjünk a negatív érzelmeknek. Kane újabb gólt szerez és a forduló sokkjaként Palika is betalál. Kaphatok egy áment?

COME ON YOU SPUUUURRRRRRRRSSSSSSSS!!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik