Erre spóroltunk: Tottenham-Liverpool

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.09.18. 06:09
A szezon eddigi legfontosabb meccse jön, nem is vitás. Mindenki tudja: elvileg három jelentkező van arra a hőn áhított BL-selejtezős helyre, ketten...

A szezon eddigi legfontosabb meccse jön, nem is vitás. Mindenki tudja: elvileg három jelentkező van arra a hőn áhított BL-selejtezős helyre, ketten közülük ma a White Hart Lane ropogós gyepén feszülnek egymásnak. Egyik csapat sem kezdte túl meggyőzően a szezont, mi ugye ahogy kell laposra verettük magunkat a top3 két erősebbik tagjával, a Liverpool pedig egy Sunderland elleni hazai pontvesztést és egy stoke-beli vereséget is kénytelen volt elkönyvelni a két győzelme mellé. A nemzetközi kupahét egyik csapatot sem érintette, mivel a Pool évtizedek(?) óta először nem jutott ki Európába, mi pedig egy lényegében felismerhetetlen csapatot küldtünk csütörtökön a kontinens egyik legforróbb hangulatú stadionjába. Egyébként is elmondható, hogy kábé hasonló képességű társaságot edz Harry és Kenny. Mindkét gárdának extra motivációt jelent, hogy az Arse tegnap ismételten tökön szúrta magát. Ha még ez sem lenne elég motiváció, akkor Harry kitűzheti az öltöző falára Pöte lekicsinylő jóslatát az NST-ről (1-2), vagy Dalglish hozhatja szóba az elefántcsonttornyából szökőévente leereszkedő Gary Oldman fölényeskedő predikcióját (2-0). Utóbbi linken található Mark Lawrenson tippje is, amely azonban most egyik edzőnek sem segít a játékosok feltüzelésében (1-1). Ezzel a körképpel csak azt szerettem volna illusztrálni, hogy a mai rangadó valóban klasszikusan háromesélyes. Mint a bajnoki negyedik hely.A szezon eddigi legfontosabb meccse jön, nem is vitás. Mindenki tudja: elvileg három jelentkező van arra a hőn áhított BL-selejtezős helyre, ketten közülük ma a White Hart Lane ropogós gyepén feszülnek egymásnak. Egyik csapat sem kezdte túl meggyőzően a szezont, mi ugye ahogy kell laposra verettük magunkat a top3 két erősebbik tagjával, a Liverpool pedig egy Sunderland elleni hazai pontvesztést és egy stoke-beli vereséget is kénytelen volt elkönyvelni a két győzelme mellé. A nemzetközi kupahét egyik csapatot sem érintette, mivel a Pool évtizedek(?) óta először nem jutott ki Európába, mi pedig egy lényegében felismerhetetlen csapatot küldtünk csütörtökön a kontinens egyik legforróbb hangulatú stadionjába. Egyébként is elmondható, hogy kábé hasonló képességű társaságot edz Harry és Kenny. Mindkét gárdának extra motivációt jelent, hogy az Arse tegnap ismételten tökön szúrta magát. Ha még ez sem lenne elég motiváció, akkor Harry kitűzheti az öltöző falára Pöte lekicsinylő jóslatát az NST-ről (1-2), vagy Dalglish hozhatja szóba az elefántcsonttornyából szökőévente leereszkedő Gary Oldman fölényeskedő predikcióját (2-0). Utóbbi linken található Mark Lawrenson tippje is, amely azonban most egyik edzőnek sem segít a játékosok feltüzelésében (1-1). Ezzel a körképpel csak azt szerettem volna illusztrálni, hogy a mai rangadó valóban klasszikusan háromesélyes. Mint a bajnoki negyedik hely.

Lawrenson egyébként úgy véli, hogy a Liverpool a vereség elkerülését tartja majd leginkább szem előtt, és nem fog nekiesni a mieinknek. Van benne ráció, mert a gyors embereinknek hála a kontráink elvileg világszínvonalúak - ráadásul most van egy Adebayorunk is, hogy időben odaérjen és be is varrja a ziccert. Mégsem vagyok azonban biztos abban, hogy Dalglish visszábbrendeli támadójátékosait, mert éppen azt akarja elhitetni a csapatával, hogy a Tottenham (és az Arse) előtt van a helyük, és ennek a gondolatmenetnek bezavarhat, ha bunkerfocit vagy akár csak komolyabb mértéktartást kér meccs előtt a fiaitól.

Szóval megint ott tartok, hogy nagyon szórakoztató, ámde egyben borzasztóan idegesítő, támadófocit támadófocival támadó mérkőzést várok. A 2-1-el most is teljes mértékben kiegyeznék, de ez azon is múlik, hogy Király Ledley milyen lábbal kelt föl ma reggel. Ha olyan lábbal kelt amelyiken a térdizület medicinlabdányira dagadt, akkor lehet, hogy az egy kapott gól hurráoptimista látomás csupán.

CSAPATHÍREK

King mellett van der Vaart és Lennon játéka is kérdéses - míg Gallas ugyan újra edzésben van, de még nincs kész a visszatérésre. Sandro, Huddlestone, Pienaar, Rose és Dawson teszik teljessé a hiányzók listáját. A vendégeknél Gerrard még alighanem pihenni fog (kedden a Brighton elleni Ligakupa-meccsen már valószínűleg kocog majd egyet), a szélső védők közül a fiatal Kelly nem lesz, míg Glen Johnson új combsérülést szedett össze, így szintén kihagyja a mai találkozót.

Hirtelen ezt nézem ki Harry-ből: Friedel - Corluka, Kaboul, King, BAE - Lennon, Parker, Modric, Bale - vdV - Ade. Persze könnyen elképzelhető, hogy a Molineux-ban ígéretesen játszó Defoe-t megpróbálja a csapatban hagyni, és Lennont áldozza be van der Vaart zsenialitásának pályán tartása érdekében. Vagy esetleg fő a biztonság alapon a hollandus a padon kezd, nehogy felkészületlenül érje a terhelés a frissen gyógyult bokáját. Meglátjuk, Rafa van olyan jó játékos, hogy a vkp posztján kívül bárhol megállja a helyét a középpályán. A Lennon-Rafa csere azonban mindenképpen extra súlyt rakhat Corluka/Walker vállaira, hiszem Pöttöm Palkó nagyon hasznos tud lenni védekezésben (sőt... újabban, sokkal használhatóbb hátul mint elől...). A jobboldali bizonytalanság miatt is favorizálnám Charlie-t jobb-bunkóban Walker helyett - az angolé a jövő, de még nem biztos, hogy készen áll fejben a jelen feladatra.

A vedégeknél alighanem újra kezd a friss Adam-Henderson-Downing hármas. A középpályát Lucas egészíti majd ki, míg elől Suarez valaki az alap. Nem lennék sokkolva, ha Kuyt lenne az a valaki a 35 millás krónikus lábadozó helyett. Hátul a José Enrique-Skrtel-Agger-Carragher négyest fogja valami módon elosztani a skót. Legalábbis remélem, hogy Jamie-boy ott lesz a pályán, mert eddig nagyon szépen termeli a gólokat nekünk: ugyannyi öngólt szerzett a Spurs-nek mint ahány hagyományos találatot jegyez a Pool színeiben az összes PL meccset figyelembe véve. Skrtel a nyomába eredt tavaly egy ihletett Modric asszisztot követően, de még van hová fejlődnie, mert Gomes kapuját is bevette azon a meccsen. A kapuban a spanyol Friedel szereplése természetesen nem kérdés.

Nos, kitől féljünk ebből a kapitányát még mindig nélkülöző Pool-ból? Már Suarezen kívül persze. Ott van mindjárt Kuyt, aki ellenünk általában kiválóan játszik, na meg ugyanezt el lehet mondani Adam-ről is (remélhetőleg hanyagolja majd a tavalyihoz hasonló belépőket, mert nem szeretnénk Bale-t újra elveszíteni három hónapra). Ahogy mindig elmondom Holloway felfedezettjéről: a pontrúgásai kegyetlen jók - vagy legalábbis jók voltak tavaly, mostanra mintha őt is elkapta volna a van der Vaart-szindróma. Downing és Carroll akkor jelenthetnek veszélyt, ha nagyon jó napot fognak ki (reméljük, hogy nem lesz kapás, mert pontos Downing beadások pontos Carroll fejesek = nagy, bociszemes egymásra nézések Friedel és Kaboul között). Meireles nincs hál'istennek.

No, és ők kitől féljenek ebből lábadozó Tottenham-ből? Adebayoron kívül persze. Ott van Lennon, aki tavaly a hosszabbításban szerzett gőztes gólt ellenük. Persze Lennon hatékonysága a fizikai állapotától is függ - jelenleg viszont még önbizalom tekintetében sincs megfelelő kondícióban. Van der Vaart-nál az önbizalommal sosem volt és soha nem is lesz probléma, viszont egy elvileg hat hetes sérülésből hozta vissza fele annyi idő alatt a holland válogatott csapatorvosa. Ráadásul ha jól emlékszem tavaly a Pool elleni hazain szedte össze a szezonbeli első sérülését. Modric is szokta élvezni a vörösök elleni játékot, de a nagy kérdés az ő esetében a motiváció megléte. Bale is automatikus veszélyforrás, de be kell vallanunk, hogy eddig őt sem láthattuk valós tudásának akár csak a közelében sem játszani. Bár a Wolves ellen már voltak jó percei azután, hogy Harry visszarendelte a baloldalra. Amennyiben pályára lép, Defoe is okozhat kellemetlen perceket Skrteléknek. Aggernek mondjuk Pavról is lehetnek lidérces álmai (2008-ban róla szerezte a győztes gólt az orosz egy olyan meccs utolsó percében amit többször is agyonnyert a Pool).

Röviden ennyit beharangozóként - itt találhattok még néhány, a párosítással kapcsolatos statot. Nekem most irány kukoricát tördelni, remélem fél háromra cső csövön nem marad. Fél háromtól pedig, ami a csövön kifér! Előre az újabb 2-1-es diadalért!

YID ARMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEH!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik