Ellenfél nélkül: Tottenham-Blackburn 2-0

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.04.30. 18:04
A Blackburn szénfeketére égette magát vasárnap: lövés nélkül hozták le a meccset Yakubuék. Legutóbb ilyet majd' tíz éve a West Brom művelt...

A Blackburn szénfeketére égette magát vasárnap: lövés nélkül hozták le a meccset Yakubuék. Legutóbb ilyet majd' tíz éve a West Brom művelt a Premier League-ben. Nem akarom teljesen lelombozni a győzelem érzésétől elszokott, és éppen ezért érthetően megkönnyebbült Spurs-drukkereket, de legyünk tisztában azzal, hogy ezúttal kevéssé volt ellenfélnek nevezhető a Rovers. Persze attól függetlenül, hogy a perspektíva fontos dolog, azért Sandro mindenképpen megérdemel egy főhajtást a meccsen nyújtott teljesítménye miatt - ha ő nincs, akkor valószínű, hogy a vendégek is eljutnak legalább egy kapuralövésig a 90 perc alatt. Nálam a meccs embere volt a brazil (a kommentek alapján nem vagyok ezzel egyedül), az év fiatal PL-játékosának megválasztott Walker csodagólja ellenére is. Válogatott jobb-bekkünk hihetetlen lövést csavarintott a sorfal felállításával rendre melléfogó Robbo kapujába - ez volt idén az első szabadrúgásunk amelyből gól született. Vasárnapig még egy nyamvadt gólpasszt sem tudtunk összehozni szabadrúgásból az egész bajnoki szezonban...A Blackburn szénfeketére égette magát vasárnap: lövés nélkül hozták le a meccset Yakubuék. Legutóbb ilyet majd' tíz éve a West Brom művelt a Premier League-ben. Nem akarom teljesen lelombozni a győzelem érzésétől elszokott, és éppen ezért érthetően megkönnyebbült Spurs-drukkereket, de legyünk tisztában azzal, hogy ezúttal kevéssé volt ellenfélnek nevezhető a Rovers. Persze attól függetlenül, hogy a perspektíva fontos dolog, azért Sandro mindenképpen megérdemel egy főhajtást a meccsen nyújtott teljesítménye miatt - ha ő nincs, akkor valószínű, hogy a vendégek is eljutnak legalább egy kapuralövésig a 90 perc alatt. Nálam a meccs embere volt a brazil (a kommentek alapján nem vagyok ezzel egyedül), az év fiatal PL-játékosának megválasztott Walker csodagólja ellenére is. Válogatott jobb-bekkünk hihetetlen lövést csavarintott a sorfal felállításával rendre melléfogó Robbo kapujába - ez volt idén az első szabadrúgásunk amelyből gól született. Vasárnapig még egy nyamvadt gólpasszt sem tudtunk összehozni szabadrúgásból az egész bajnoki szezonban...

REDKNAPP

És ezzel meg is érkeztünk Harry-hez. A rögzített szituációk elpazarlása a Redknapp-pel kapcsolatos szurkolói frusztrációk egyik konstans forrása -, és ha lehet hinni a játékosok lázadás-közeli hangulatáról szóló pletykáknak, akkor nemcsak a nézőket bosszantja a szabik-szögletek edzéseken való gyakorlásának krónikus hiánya. A vasárnapi meccs előtt azonban külön okot adott edzőnk az őt kevéssé szívlelő többség számára egy kis extra anyázásra. Windy részletekbe menően kifejtette a véleményét Harry, kuss legyen c. posztjában - ízelítőnek legyen elég annyi, hogy Redknapp sajtótájékoztatón szégyenítette meg Bongani Khumalo-t és lebegtette Modric eligazolását: ezek teljesen szükségtelen megnyilatkozások, és nagyfokú intelligencia-deficitre utal, hogy edzőnk nem éri fel ésszel a szavainak esetleges negatív hatását.

Jelenleg alighanem 90% körül jár a Tottenham szurkolók körében a Harry távozását óhajtó többség aránya. Sajnos egyre valószínűbb, hogy az FA nem nyújt majd Levy-nek segítséget a helyzet megoldásában, ugyanis (ahogy azt már nyilván olvastátok) Roy Hodgson vált az angol szövetségi kapitányi poszt legfőbb - sőt úgy tűnik egyetlen - várományosává. Ez azt jelenti, hogy az egyetlen mód Harry eltávolítására a kirúgás lenne - ami viszont hatalmas pénzbe kerülne, amit Levy alighanem mindenáron el akar majd kerülni. Az önszántából való lemondásra pedig kábé annyira fogékony Harry mint az egyszeri magyar politikus... A helyére lenne kiszemelt bőven. A két fiatal mágus, Martinez és Rodgers azt hiszem minden szurkolónál meleg fogadtatásra találna. De beleér a kezünk a bilibe, úgyhogy ideje felkelni: a legvalószínűbb szcenárió az, hogy Redknapp marad még legalább egy évig.

MECCS

A meccsen nem sok izgulni valónk akadt. (Már attól eltekintve, hogy az utóbbi hetek-hónapok után jó ideig nem tudunk még nyugodtan hátradőlve élvezni egészen sima meccseket sem.) Kean csapata egészen letargikus teljesítményt nyújtott - talán az Aston Villa látogatása óta nem járt ennyire passzív csapat a Lane-en. A játékosaink kissé energetikusabbak voltak mint a közelmúltban, de ettől függetlenül semmi extrát nem mutattak - Walker szabija és Sandro egész meccses teljesítménye volt az üdítő kivétel. Még mindig sok volt a pontatlanság, a kapu előtt pedig még mindig hadilábon állunk a szerencsével és a talpra esettséggel egyaránt. Háromszor rezgett a Blackburn kapufája - és ezek közül csak egyszer pattant vissza a mieink elé a labda. Igaz, azt legalább ki is használta van der Vaart - Adebayor nagyszerűen tartotta seggel távol a vendég védőket.

BL-HELYZET

A forduló tulajdonképpen egészen jól végződött ebből a szempontból. Mi ezúttal hoztuk a kötelezőt, a Newcastle-t kivégezte a csodálatos Wigan, a Stoke pedig pontot rabolt az Arse-tól. A Chelsea-QPR meccshez szerintem egyikünk sem fűzött komoly reményeket, tekintve, hogy Hughes úgy tűnik kizárólag a hazai meccsekre koncentrál. A negyedik hely megtartása nem lehetetlen küldetés, de a vasárnapinál csak nehezebb meccseink vannak hátra.

Szerdán a Boltonhoz látogatunk, amely csapat számára hozzánk hasonlóan élet-halál jellege lesz a meccsnek. Nekik mondjuk legalább nem szokott egyértelmű lökést adni a hazai pálya, hiszen eddig több pontot szereztek a Reebok-tól távol. Rajtunk kívül egy WBA elleni hazai, és egy Stoke elleni idegenbeli meccsük van hátra - mindkettő nyerhető Bogdánék szemszögéből, de kötve hiszem, hogy emiatt ellenünk tartalékolni szándékozna Coyle.

Bolton után három nappal Birmingham-be látogatunk majd, ahol szintén kiesés ellen küzdő csapat lesz az ellenfelünk. Ráadásul ez lesz a Villa utolsó hazai meccse... Ez a két mérkőzés elképesztően nehéznek ígérkezik. Kiváltképp, hogy pontvesztés már gyaníthatóan egyáltalán nem fér bele a BL-ért folyó küzdelembe... A Fulham elleni befejező hazai bajnokink elvileg a lájtosabb kategóriába tartozna, de milyen csinos kis hollywood-i forgatókönyv kerekedne abból, ha éppen a még mindig totemként tisztelt Martin Jol csapata venné el tőlünk a BL-szereplés jogát a szezon utolsó meccsén a White Hart Lane-en...

Közvetlen ellenfeleinkre sem várnak könnyebb összecsapások. A Newcastle és a Chelsea például még egymással is bajszot akaszt a Stamford Bridge-en. Pardew csapatának brutális az utolsó három meccse: a fővárosi kirándulás után fogadják a Man Shitty-t (bár, a mai derby eredményének függvénye lesz az, hogy mennyire lesznek motiváltak a manchesteri olajmezők virágai), majd a Goodison Park-ban fejezik be az évet. Sok sikert kívánok nekik, de a Wigan elleni zakó alighanem sokba fog nekik kerülni. Azért remélem egy ikszet összehoznak a Chelsea ellen. Ha már Abramovicsnál tartunk: rájuk is kemény meccsek várnak - a Liverpool-lal kétszer is találkoznak (FA-kupa döntője... sóhaj), a bajnokságban ráadásul idegenben. Aztán a szezon utolsó bajnokiján az akkorra már esetlegesen totál elszálló Blackburnt fogadják majd, ami a vasárnap látottak alapján garantált három pont a zsebben. Ráadásul Ramires, Ivanovics, Meireles és Terry eltiltás miatt nem léphet majd pályára a BL-döntőben, tehát ők négyen nyugodtan koncentrálhatnak a bajnokságra (és az FA-kupára). (A döntő előtt szinte lehetetlen tippelni a végső győztesre - elvileg minden a Bayern mellett szól, de a Barca és a Real együttes betlije után botorság lenne jóslatokkal próbálkozni.)

Érintőlegesen essen pár szó az Arse finiséről is: Norwich otthon, WBA idegenben... Teljességgel nyerhető, sőt nyerendő meccsek. Tehát nagyon ne ringassuk magunkat a harmadik hely reményében. A Norwich úgy tűnik ellőtte a puskaporát ellenünk, mióta röhögve nyertek a Lane-en csak szenvednek. A WBA pedig tulajdonképpen edző nélküli csapattá vált a mai nap folyamán - Hodgson már többé-kevésbé angol szövetségi kapitánynak tekinthető, kérdés, hogy mennyire tudják majd a játékosok feltüzelni magukat egy totál tétnélküli bajnokira egy jóval nagyobb játékerőt képviselő csapat ellen. Ahhoz, hogy beelőzzük Wengeréket, mindhárom meccsünket meg kell nyernünk, illetve ki kell szurkolnunk egy döntetlent a Hawthorns-ban... kábé annyira valószínűtlen eredménysor lenne ez mint amit mi produkáltunk február közepe és április vége között...

COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik