(Dnyipro)x2petrovszk - Tottenham

Vágólapra másolva!
2014.02.20. 18:02
Egy korszakos krízisben forrongó országban fognak ma focizni a fiaink, tehát még mielőtt bármi mást leírnánk mormoljunk el egy fohászt a srácok...

Egy korszakos krízisben forrongó országban fognak ma focizni a fiaink, tehát még mielőtt bármi mást leírnánk mormoljunk el egy fohászt a srácok testi és lelki épségéért. (Meg úgy általában a mihamarabbi, minél kevesebb áldozattal járó megoldásért.) Kicsit be vagyok rágva az UEFÁ-ra, amiért nem szervezték ki a mi meccsünket is egy mediterrán országba. Oké, hogy Dnyipropetrovszk "orosz-Ukrajnában" van, és van saját nemzetközi reptere is, de azért sosem árt az óvatosság az ilyen esetekben. Remélem Adebayor szerencsére kimarad az utazásból, mert neki aztán pláne nincs szüksége a kvázi háborús övezetek bukéjának újraízlelésébe. Mellette Lloris, Lennon, Dembélé, Walker és Kaboul is a családjával töltheti a csütörtököt. Mármint nem Ade családjával, hanem a sajátjukéval. Bár fene tudja.Egy korszakos krízisben forrongó országban fognak ma focizni a fiaink, tehát még mielőtt bármi mást leírnánk mormoljunk el egy fohászt a srácok testi és lelki épségéért. (Meg úgy általában a mihamarabbi, minél kevesebb áldozattal járó megoldásért.) Kicsit be vagyok rágva az UEFÁ-ra, amiért nem szervezték ki a mi meccsünket is egy mediterrán országba. Oké, hogy Dnyipropetrovszk "orosz-Ukrajnában" van, és van saját nemzetközi reptere is, de azért sosem árt az óvatosság az ilyen esetekben. Remélem Adebayor szerencsére kimarad az utazásból, mert neki aztán pláne nincs szüksége a kvázi háborús övezetek bukéjának újraízlelésébe. Mellette Lloris, Lennon, Dembélé, Walker és Kaboul is a családjával töltheti a csütörtököt. Mármint nem Ade családjával, hanem a sajátjukéval. Bár fene tudja.

SURFIN' USSR

Az idei EL kiírásban eljutottunk már Grúziába, az oroszországi Dagesztánba, Moldova szakadár Dnyeszteren túli karéjába, most pedig Ukrajna Dnyeper menti metropoliszába utazunk. Sok szempontból fontos város, több szereplőt adott a független Ukrajna politikai életének, hatalmas gyárak sorjáznak falaink belül, de a művészettörténet is kapott Dnyipropetrovszktól egy igazi óriást, Prokofjev személyében (ha más miatt nem, de a Péter és a Farkas miatt mindenki hallgatta már legalább egyszer a zenéjét). Akkor egyébként még Jekatyerinoszlávnak hívták a várost - úgy látszik tizenhat leütés a minimális elvárás. Nemrég jártunk a közelben - pár éve még Harry keze alatt a Sahtar vendégeként kaptunk ki 2-0-ra Donyeckben.

CSAPATHÍREK

Olyan sikeresen elkéstem ezzel a beharanggal, hogy már meg is van a hivatalos kezdő:

Friedel

Naughton - Dawson - Vertonghen - Rose

Bentaleb - Capoue - Paulinho

Chadli - Soldado - Townsend.

Kicsit meglepődtem, hogy Bentalebet nem pihenteti Sherwood a bajnokságra... A lendület nem feltétlenül burjánzik ebben a kezdőben, de ez nem feltétlenül baj - a középpályánk eléggé zömöknek tűnik. Townsend és Paulinho végig tud vinni pár veszélyes kontrát, ez biztos. Soldado pedig egy gólt most minimum vállalni fog. A padunkon van pár egzotikus név: Archer, Fryers, Veljkovic, Eriksen, McEvoy, Onomah, Kane. Archer egy afro-skót kapus, Veljkovic egy nagyon fiatal, de annál tehetségesebb horvát középhátvéd/védekező középpályás, McEvoy a képről mindenképp ismerős ír Bale-hasonmás, Onomah nevét pedig még sosem láttam korábban - egy kis utánajárás után kiderült, hogy ő angol és középpályás (lesz majd valamikor), és az akadémiánk elsőéves(!) játékosa, tehát valahol tizenhat éve jöhetett a világra.

DNYIPRÓ

Ellenfelünket az egyszerre szép és borzalmas emlékű Juande Ramos pátyolgatja. A spanyol UEFA/EL-specialista, hiszen két trófeája is van már (mindkettő a Sevillával). Nálunk is hozott egy Ligakupát a Lane-en eltöltött röpke hónapjai alatt. Aztán 2008 őszén minden negatív rekordot megdöntött az első nyolc fordulóban, amibe bele is bukott, és a mélyrepülése egészen a Real Madrid kispadjáig sodorta szerencsétlent. Mostani csapatának ékkövei között találunk tősgyökeres kozák legényeket (Konopljanka, Zozulja, Rotan) és brazilokat (Douglas, Matheus) is.

Az idei EL-kiírást a play-off körben kezdték, ott az észt Nomme Kaljut lépték le (5-1), a csoportkörben a portugál Pacos Ferreirát és a román Pandúrokat oda-vissza verték, a Fiorentinától azonban kétszer is kikaptak. Tehát nem lehet őket félvállról venni, ez egyértelmű, ellenben nagyon is az idegenben is verhető körön belül vannak.

(Amúgy ha viking motívumokat fedeztek fel a Dnyipró címerében az nem a véletlen műve.)

MILESZ?

Nem várok különösebben szép meccset, bár Juandét ismerve még ez sem lehetetlen. Jó lenne elkerülni a vereséget, de egy iksszel kiegyeznék, főleg ha gólt is tudnánk közben szerezni. Soldadónak jól jönne egy gól (persze kinek nem?), és ha belefér akkor szívesen elnézném McEvoy-t vagy Veljkovic-ot is. Optimista jóslatként egy 2-1-es győzelmet jósolnék. Soldado és Paulinho (utóbbi a hajrában).

COME ON YOU SPUUUUUUUUURRRRRRSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik