Derby

Vágólapra másolva!
2014.09.27. 15:09
A meccs, amellyel kapcsolatban mindig mindenre fel vagyunk készülve, mégsem tudjuk remegő gyomor nélkül végignézni a kilencven percet. Egyszerre...

A meccs, amellyel kapcsolatban mindig mindenre fel vagyunk készülve, mégsem tudjuk remegő gyomor nélkül végignézni a kilencven percet. Egyszerre készülünk ész nélküli ünneplésre és napokig tartó letargiára. Nem számít sem a forma, sem az emberanyag - ezt a meccset akkor is meg akarná nyerni mindkét csapat, ha pár nap múlva egy BL-döntő lenne a program. Ha négy vagy több gól születik, akkor a North London Derby lesz a PL történetének leggólgazdagabb párosítása - ezt csak azért jegyeztem meg, hátha valaki számára nem egyértelmű mennyire nem jellemző a biztonsági foci ezekre a meccsekre. Csábít a lehetőség, hogy megismételjem a klisét, miszerint érzelmileg akármennyire is fontos ez a meccs, itt is csak három pontot lehet szerezni vagy bukni. De most valahogy hazugságnak érezném. Sokkal többet nyerhetünk ezen a meccsen a győzelemmel, mint három pont - és véleményem szerint annál is többet, mint amit veszíthetünk egy esetleges vereséggel. Kicsit arra hajaz a szitu, mint amikor Harry első bajnokiján tökutolsóként játszottunk 4-4-et az akkor a tabella tetején pöffeszkedő Arse otthonában. Oké, hogy most nem annyira drámai a helyzetünk, de Pochettino is új érkező, ez lesz az első derby-je, és most is nagyon kevés foci-értő lát esélyt arra, hogy pontot szerezzünk.A meccs, amellyel kapcsolatban mindig mindenre fel vagyunk készülve, mégsem tudjuk remegő gyomor nélkül végignézni a kilencven percet. Egyszerre készülünk ész nélküli ünneplésre és napokig tartó letargiára. Nem számít sem a forma, sem az emberanyag - ezt a meccset akkor is meg akarná nyerni mindkét csapat, ha pár nap múlva egy BL-döntő lenne a program. Ha négy vagy több gól születik, akkor a North London Derby lesz a PL történetének leggólgazdagabb párosítása - ezt csak azért jegyeztem meg, hátha valaki számára nem egyértelmű mennyire nem jellemző a biztonsági foci ezekre a meccsekre. Csábít a lehetőség, hogy megismételjem a klisét, miszerint érzelmileg akármennyire is fontos ez a meccs, itt is csak három pontot lehet szerezni vagy bukni. De most valahogy hazugságnak érezném. Sokkal többet nyerhetünk ezen a meccsen a győzelemmel, mint három pont - és véleményem szerint annál is többet, mint amit veszíthetünk egy esetleges vereséggel. Kicsit arra hajaz a szitu, mint amikor Harry első bajnokiján tökutolsóként játszottunk 4-4-et az akkor a tabella tetején pöffeszkedő Arse otthonában. Oké, hogy most nem annyira drámai a helyzetünk, de Pochettino is új érkező, ez lesz az első derby-je, és most is nagyon kevés foci-értő lát esélyt arra, hogy pontot szerezzünk.

CSAPATHÍREK

Walker az egyetlen sérült. A Nottingham elleni hétközi kupameccs szerintem senkit sem zár ki alapból a kezdőből.

Lloris

Dier - Kaboul/Fazio - Vertonghen - Rose/Davies

Capoue - Dembélé

Lamela - Eriksen - Chadli/Lennon

Adebayor.

Oké, hogy hasonló felállásban betliztünk a West Brom ellen, de ez most teljesen más helyzet lesz. Az eredményen ez nem feltétlenül fog meglátszódni, de azért még nem szidnám Pochettinót, ha nem sokat változtatna az eddigi bajnokikhoz képest. Már azzal elégedett lennék, ha megbontaná a Kaboul-Vlad tengelyt. Dier-re nagyon komoly feladat vár... kicsit aggódok miatta. Lehet, hogy elgondolkodnék Kaboul szerepeltetésén jobb-bekkben - ha nem megy előre a támadásoknál, akkor annyira nem nagy kockázat a sebességbeli hiányossága. Rose szintén para a balszélen - nem tudom mennyire lenne jelenleg erősítés a helyén Davies, de egyre türelmetlenebbül várom a bajnoki bemutatkozását. Jobb védőnek tartom, mint Danny-t.

Ne feledjük - legutóbbi idegenbeli NLD-győzelmünkkor Alan Hutton volt a jobbhátvédünk! Mennyit szidtuk, te jó ég!

Előttük fontos lenne, hogy Capoue és Dembélé ne szórakozza el a megszerzett labdákat - mindketten hajlamosak a meggondolatlan - vagy egyszerűen csak pontatlan - passzokra. Első ránézésre Paulinho elférne valamelyikük helyén, de ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor az idei teljesítmények alapján Bentaleb sem lóg ki lefelé a versenytársai közül. Stamboulit most semmiképp sem dobnám a mély vízbe.

Régi szép idők! Sokszor szidtuk őket is, mint szódás a lovát.

Na, és akkor megérkeztünk a támadószekcióhoz, amely elvileg a kapusposzt után a legerősebb csapatrészünk kellene, hogy legyen. Emberanyag tekintetében jól el vagyunk látva - Soldado, Lennon de még Townsend sem rossz játékos, és ők jelenleg csak a padban gondolkodhatnak. Az Eriksenben rejlő lehetőségekkel mindannyian tisztában vagyunk, Lamela potenciáljában pedig szinte mindannyian. Chadli idén eddig kellemes meglepetés - bár nálam még nem lenne bérelt helye a bajnokikon. Most is lehet, hogy inkább Lennont raknám be a középpálya elejére - fix posztok úgy sincsenek elől, mindenki viszonylag szabad kezet kap. Lennon az egyik utolsó régi angol harcosunk - a puszta jelenléte is jó hatással lehet a csapattársakra. Meg aztán az Arse ellen sokkal inkább megy neki a góllövés, mint tetszőleges csapattal szemben (Betalált a ligakupás 5-1, az őrült 4-4 és a legutóbbi győzelmünk alkalmával is.)

Könnybe lábad a szemem, ha belegondolok, hogy három éve ezek ketten kényeztettek bennünket... és őket is hányszor szidtuk!

KEDVCSINÁLÓ JENAS-SZAL

Beszúrok egy videót a Klub honlapjáról, amiben JJ-t kérték meg, hogy ossza meg a gondolatait a rangadóról. Ő is kifejezetten eredményes volt a gúnárok ellen - négy gólját tudom kapásból felsorolni: utolsó perces egyenlítés egy 2-2-es hazai bajnokin, az első gólok annak a bizonyos Ligakupa-elődöntőnek mindkét meccsén, a 4-4 utolsó előtti, szépségdíjas találata. De lehet, hogy kihagytam egyet-kettőt. Már akkor is feltűnt, hogy sokkolóan értelmesen beszél és szabatosan fogalmaz, amikor a mi játékosunk volt. Lehetséges, hogy a jövőben viszontlátjuk majd a Match of the Day stúdiójában is.

MILESZ?

Mi lenne? Nyerünk és kész. Ha meg nem, akkor iszunk. Ahogy már fentebb írtam, sokkal nagyobbat nyerhetünk a győzelemmel, mint amit veszíthetünk a vereséggel. Hatalmas lökést adhat egy megnyert derby ennek a formálódó csapatnak. Persze nem mi vagyunk az esélyesek, de ez sose érdekeljen minket. Az ellenfélnél a Real és a Barca egykori alapemberei is ott vannak a középpályán - a mieink meg általában nem onnan jönnek, hanem oda mennek. (Bár Rafa személyében azért volt egy csodálatos kivétel.) Végeredményt most nem tippelek, de bízom a sikerben. Adebayor pedig mindenki legnagyobb meglepetésére gólt fog szerezni, mert ez már csak így szokott történni. Három meccse gólképtelenek vagyunk az Emirates-ben - itt az ideje egy kis kozmetikázásnak.

COME ON YOU SPUUUUUUURRRRRRSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik