Dél-afrikai csoport-terápia

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.07.15. 17:07
Négy év után újra részt veszünk a Vodacom-challenge szezonközi minitornán. Rosszmájú szurkerek szerint Pienaar és Bongani leigazolása is az...

Négy év után újra részt veszünk a Vodacom-challenge szezonközi minitornán. Rosszmájú szurkerek szerint Pienaar és Bongani leigazolása is az 50 milliós (ámde kis vásárlóerőt képviselő) fokföldi piac meghódítására tett lépés volt. De persze mi nem vagyunk rosszmájúak, legalábbis még pár év sörözés-borozás remélhetőleg belefér... Dél-Afrika két legnevesebb csapata az Orlando Pirates és a Kaizer Chiefs lesz az ellenfelünk. Azaz ellenfeleink. Nem egyszerre lépnek pályára - márcsak azért sem mert körülbelül Spurs-Arse méretű tektonikus erők alakították ki a két csapat szurkolói közötti szakadékot. A Derby-blogon olvashattok egy csodálatos posztot a Soweto-i Derby-ről, ajánlom mindenkinek - legyen elég kedvcsinálónak, hogy a káposzta- és a disznófej alapkellékek a helyszíni szurkoláshoz. Eredetileg az Orlando a helyi csapat, a Chiefs pedig a hívatlan betolakodó szóval észak-londoni vonatkozásban a Kalózok a Tottenham. No, de ennyi elég is a házigazdákról. Hajtás után Spurs-központú folytatás.Négy év után újra részt veszünk a Vodacom-challenge szezonközi minitornán. Rosszmájú szurkerek szerint Pienaar és Bongani leigazolása is az 50 milliós (ámde kis vásárlóerőt képviselő) fokföldi piac meghódítására tett lépés volt. De persze mi nem vagyunk rosszmájúak, legalábbis még pár év sörözés-borozás remélhetőleg belefér... Dél-Afrika két legnevesebb csapata az Orlando Pirates és a Kaizer Chiefs lesz az ellenfelünk. Azaz ellenfeleink. Nem egyszerre lépnek pályára - márcsak azért sem mert körülbelül Spurs-Arse méretű tektonikus erők alakították ki a két csapat szurkolói közötti szakadékot. A Derby-blogon olvashattok egy csodálatos posztot a Soweto-i Derby-ről, ajánlom mindenkinek - legyen elég kedvcsinálónak, hogy a káposzta- és a disznófej alapkellékek a helyszíni szurkoláshoz. Eredetileg az Orlando a helyi csapat, a Chiefs pedig a hívatlan betolakodó szóval észak-londoni vonatkozásban a Kalózok a Tottenham. No, de ennyi elég is a házigazdákról. Hajtás után Spurs-központú folytatás.

Itt találjátok a meccs-dátumokat, ill. azt a nagyszerű infót, hogy az ESPN sportcsatorna műsorára tűni mindhárom meccsünket! Ez azt jelenti, hogy alighanem tobzódnak majd a szemcsésnél szemcsésebb stream-ek a neten. Elsőként a Chiefs-szel meccselünk, majd az Orlando lesz soron - végül a torna lebonyolításának afrikaiasan abszurd fordulataként a Kaizer Chiefs-Orlando Pirates meccs győztesével találkozunk a döntőben...

Csoport-terápiát emlegettem a címben, ha még emlékeztek rá. Redknapp is a csapattársak Modric-ra gyakorolt lehengerlő hatásának gyümölcseiből reméli egy sikeres szezonra és BL-helyre elegendő pálinka főzését megejteni. (Remélem elnézitek a fellengzős és szükségtelen metaforákat, mert ha nem akkor ne is olvassatok tovább, fájdalmas lesz.) Persze lehet, hogy a maligán-fok nem lesz elég magas, vagy hogy elfogy az ital januárban és Modric más csapat mezében zárja a szezont. De bízva bízzunk, elvégre Harry hatalmas szeszkazán.

Mindenesetre Modric-ról még egy rossz szót nem lehetett olvasni a csapat berkeiből a sajtóban. Harry továbbra is úgy nyilatkozik, mintha fia helyett fiaként kezelné a srácot, Kevin Bond úgyszintén (Joe Jordan-ről nem merek nyilatkozni). Michael Dawson pedig arról biztosította a szurkolókat, hogy a játékosok között nyoma sincs a diszharmóniának és Lukát továbbra is komálják. Van der Vaart pedig Modric jelleméről szólt szépeket, miszerint szerinte biztosan nem a pénz motiválja a horvátot, sőt szerinte boldog a Spurs-nél és nem is vágyódik igazán a Chelsea-be... ez mind elhangzott a fentebb említett úriemberektől, de persze az őszinteségi együttható valahol ott tarthat, mint Luka 2011 áprilisi szavainál amikor is arról beszélt, hogy a PL-egyik legjobb csapata lehetünk, és ehhez csupáncsak arra van szükség, hogy jó pár évig együtt tartsuk a keret meghatározó játékosait... Szóval egyértelmű, hogy focistának csak akkor hihet az ember, ha Jack Bauer felügyeli az interjút.

Mindazonáltal hiszek Bondnak (ha már ügynökökről beszélünk), valószínűnek tartom, hogy Luka teljes erőbedobással edz. Még. Mert persze ebben az is benne lehet, hogy egyszerűen a Chelsea előszezonjának részeként tekint erre a dél-afrikai túrára. Fittnek kell lennie. Nem akarok nagyon belemenni az ügybe, szerintem Levy eddig jól kezeli a helyzetet, és remélem, hogy ha végülis elengedjük a horvátot, akkor külföldre tesszük. Mourinho fakófehér klubja remélhetőleg partner lesz a Chelsea kikosarazásában. Nehezen tudom elképzelni, hogy Lukának megbocsátana a Lane - ennyi nyilvános szerelmi vallomás Abramovics irányába sosem fog nyom nélkül elmúlni. (Persze, ha mea culpákat mormolva meglátogatná Canossa várát és a szezononkénti megszokott 3 gól 3 gólpassz totálját megtriplázná, akkor még az én csakódott szívem is megenyhülne, de ennek kábé annyi esélye van mint egy egylábú sündisznónak az autópályán.)

Szóval legyen elég ennyi Modric-ról mára. Gondolom sok is.

Más: a Dawson-pletykákra nagyon üdítő választ adott a legérdekeltebb fél, és elküldte a Sun-t a halál retkes f@szára. Elnézést. Olyan példamutató reakció volt, hogy az is megfordult a fejemben, hogy Levy szivárogtatta ki a kacsát. De ekkora összeesküvést még Michael Moore sem tudna eladni egy VW-kisbusznyi kertvárosi hippinek.

Átigazolási hírek nemigen vannak: Ceballos aláírt, szóval egy újabb Barcából kiebrudalt ígéretet igazoltunk - reméljük dos Santos-nál jobban beválik. Aprópopó szentember! Giovani kegyeiért immár a Sevilla mellett az Udinese és a Valencia is bejelentkezett, ami az árának biztosan jót tesz majd. Persze még az is benne van a pakliban, hogy megtartjuk - állítólag Harry úgy döntött, hogy tiszta lappal indul nála mindenki ebben az előszezonban (valószínűleg hasonló hozzáállást remél a bírósági meghallgatásán is, ami miatt pár nappal a csapat után utazik Johannesburgba).

A legtöbb hírbe hozott játékosról gondolom mindenki tud: Samba, Rossi, Llorente, Parker, Vidal - sok újság nincs. Ha igaz, akkor Samba Londonba költöztetésének ügyében beelőztük az Arse-ot, de erre sem vennék mérget.

Ami viszont jó és bíztató hír az Souleymane Coulibaly egyre komolyabb kerülgetése! Ez a 16 éves elefántcsontparti srác valami eszméletlen nagy tehetségnek tűnik az U-17-es vébén mutatott játéka alapján! Tériszonyatosan magasan lógott ki a mezőnyből - hatalmas a repertoárja van a gólszerzés művészetében. Ez a videó itt lenn csak a mostani U-17-es torna meccseiből készült...

Teljesen komolyan mondom, hogy simán kezdő lehetne nálunk már most is... és most ezzel nem a jelenlegi csatárainkat akarom bántani. Jelenleg a Siena játékosa és fiatal kora okán az apuci hozzájárulása szükséges az angliai szeződéshez, és apuci szeretne is hozzájárulni, csakhogy valami függőben lévő menekült-státus-ügy miatt sajnos ez jelenleg jogi akadályokba ütközik. Remélem megoldódik a dolog szeptember elseje előtt.

Jó stream-keresést holnapra - Modric alighanem kezdeni fog (UPDATE: bokahúzódás miatt kihagyja a meccset a horvát... vagy valami). Meglátjuk mennyi durcit visz a pályára!

COME ON YOU SPUUURRRRS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik