Crystal Palace - Tottenham Hotspur

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2015.01.10. 13:01
Mindkét csapatnak lesznek fontos hiányzói. A hazaiaknál Bolasie Afrikában, Jedinak pedig Ázsiában képviseli majd hazáját a megfelelő kontinensviadalon....

Mindkét csapatnak lesznek fontos hiányzói. A hazaiaknál Bolasie Afrikában, Jedinak pedig Ázsiában képviseli majd hazáját a megfelelő kontinensviadalon. Két kulcsemberről van szó, a horvát-ausztrál eléggé falábúnak tűnt az első PL-szezonjában, de idén nemcsak hogy sziklaként magasodik a Sasok középpályáján, de még okos előrepasszokat és hatalmas lövéseket is láthattunk tőle. Bolasie pedig egy elképesztően gyors és kiismerhetetlen mozgású szélső (sokszor az az ember érzése, hogy ő maga sem tudja melyik irányba fog fordulni egy-egy megindulásánál). No, ők ketten ma biztosan nem fognak nekünk fejfájást okozni. Nálunk van két kisebb sérüléssel bajlódó alapember: Mason és Lamela kénytelen lesz kihagyni a meccset, de nem csak ők hiányoznak a középpályánkról, hanem az Algériával afrikakupázó Bentaleb is. Hármójukat pótolni nem lesz egyszerű, de sokan ácsingóznak a helyükre.

A védelem és a csatársor szerencsére sértetlen, így valami ilyesmire számítok Pochettinótól:

Lloris

Walker - Fazio - Vertonghen - Davies

Dembélé/Paulinho - Stambouli

Townsend - Eriksen - Chadli

Kane.

A védőnégyest nem kell magyarázni, esetleg Davies helyén Rose-zal állhatunk fel. A többieket szerintem hülyeség lenne megbolygatni, különös tekintettel a középhátvédekre. Előttük a védekező középpályás posztra két szakmunkást találunk Stambouli és Capoue személyében. Utóbbit úgy tűnik nem nagyon strapálja magát az edzéseken, így Benji fiút várom romboló szerepkörben a kezdőbe. Társául két olyan emberből választhatunk, akiknek a Spurs-karrierje borotvaélen táncol. Egyikük sem váltotta be eddig a hozzá fűzött reményeket, de mindketten képesek az időnkénti kiugró teljesítményre. Éppen ezért most nem is tudnék választani közülük - betűrendben a belga jön előbb, ezért van az ő neve vastaggal szedve fentebb. Mindketten fontos szerepet játszottak a Chelsea elleni győzelemben - bár a brazil csak a végére jött be, de hozzájárult a mindent eldöntő ötödik gólhoz. Az első négyes maradhat úgy, mint a legutóbbi bajnokin - szeretném hinni, hogy Lennonnak még van esélye bekerülni a kezdőbe, de jelenleg ez inkább csak fantázia. Meg aztán Townsend sem teljesít mostanában olyan rosszul. Chadli meg kifejezetten jól hasít.

Kane-re pedig kár szót vesztegetni. Annyira alapember, mint McCartney volt a Beatles-ben.

ÚJ EDZŐ EFFEKT

A Palace már a Lane-en is borsot tört az orrunk alá - nemhogy pontot raboltak tőlünk, de ők álltak közelebb a győzelemhez is. És ezt még a soha sehol nem szeretett Neil Warnock-kal érték el - ehhez képest most a Palace-on kívül soha sehol nem szeretett Pardew vezeti őket. A Castle-től kiutált egykori középpályás legendás alakja a Sasok 1990 körüli éveinek. Nagyban hozzájárult, hogy 1989-ben feljutottak az első osztályba, aztán az 1990-es FA-kupa elődöntőjében az ő góljával verte hosszabbítás után 4-3-ra a Palace a Liverpoolt - a döntőt ugyan újrajátszás után elvesztették a ManU ellen, de akkor is hatalmas eredmény volt ez a Sasok számára. Mint ahogy az 1990-91-es szezonban elért bajnoki bronzérem is a Klub addigi legjobb eredményét jelentette.

Egyértelmű tehát, hogy feldobódott hangulat fogadja majd a mieinket a Selhurst Parkban, amely ettől függetlenül is a mezőny egyik legfaszább stadionja. A szurkolók általában végigéneklik a meccsek egészét - és mivel a vendégszurkolók között a Spurs-drukkerek is a krémek krémjét jelentik, így minden adott egy igazán paprikás kilencven perchez.

Bolasie hiányában Puncheon és Zaha lehet a két gyors ember a széleken. Ők a Wolves színeiben ellenünk győztes gólt is szerző Kevin Doyle-t és/vagy a nálunk is megfordult Frazier Campbellt kereshetik a beadásokkal. De rajtuk kívül is van két ismertebb csatáruk: a Liverpool tavalyi mészárosa, Dwight Gayle, illetve az Arse elhagyása után jómunkásemberré avanzsáló Samah. Nevek szintjén jól áll a védelmük is (Hangeland, Dann, Ward). Pardew-nak szokatlan lesz, hogy egyetlen francia sincs a keretben, de lehet, hogy kicsit meg is csömörlött már tőlük Newcastle-ben.

MILESZ?

A BBC rezidens kártyajósa, John Mark Lawrenson amondó, hogy szopni fogunk. Méghozzá 2-0-ra. Általában veret bennünket, előbb-utóbb sajnos be fog neki jönni. Remélem ma még el tudjuk kerülni a vereséget, sőt bízom benne, hogy a három pont is meglesz. A Burnley elleni kupameccsen minden beszámoló alapján elmondható, hogy szarul játszottunk - de talán jobb is, hogy a Chelsea elleni katartikus meccs után nem egy bajnoki következett. A kupaikszet ki lehet javítani az újrajátszáson, de a bajnokik eredménye végleges. Bónuszként gyakorolhattuk kicsit a Bentaleb-Mason páros nélküli játékot is (a látottak alapján mondjuk jól jönne még pár próba a premier előtt...).

Türelmes játék vagy lehengerlő kezdés? Mindkettő mellett sorolhatunk indokokat. A hazaiaknál biztosan fokozott lesz a lelkesedés, kérdés, hogy fel lehet-e venni velük a futóversenyt az első negyedórában vagy érdemesebb beágyazni a sarkunkat a pázsitba és kibekkelni az első rohamokat. Szívem szerint azt preferálnám, ha mis is megpróbálnánk meglepni őket még az elején - de nem véletlen, hogy mi szerezzük a mezőnyben a legtöbb késői gólt. A jobb fizikai felkészítés eredménye általában a kilencven perc vége felé szokott megmutatkozni.

Hasraütés: 2-1. Maradjunk a hagyományoknál. Eriksenre megint nagy szükség lesz.

COME ON YOU SPUUUUURRRRRSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik