Chicago Fire - Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.07.26. 22:07
A mai meccsen a Chicago Fire lesz az ellenfelünk, amely több szempontból is figyelemre méltó csapat. Egyrészt egy XIX. századi katasztrófa emlékére...

A mai meccsen a Chicago Fire lesz az ellenfelünk, amely több szempontból is figyelemre méltó csapat. Egyrészt egy XIX. századi katasztrófa emlékére alapították és nevezték el... mivan? Tényleg: 1997. október 8-án a Nagy Chicagói Tűzvész 126. évfordulóján alakult a klub, és a Fire szót is ennek mementójaként vették bele a névbe. Fura. Mintha nálunk lenne egy olyan hokicsapat, hogy Mohácsi Vész. Najó, azért nem ugyanaz, de 300 ember veszett oda és 100.000 ember vált hajléktalanná a tűz miatt, amit aztán komoly ír-verések követtek, mert egy szerencsétlen ír asszonyt neveztek ki a tűz kitörésének bűnbakjaként. (Akkoriban nagy divat volt az íreket okolni minden rosszért Amerikában.) (Pedig a világ összes szenvedésének csak kábé 70%-a közvetlenül az ő hibájuk.) (Persze azóta fel kellett rónunk nekik még Michael Flatley-t és Bono-t is.) Mindegy, a csapat azonnal kifejezetten népszerű és sikeres lett (első évükben nyerték a bajnokságot és a kupát is). Ráadásul már a kezdetektől törekedtek a nemzetközi jellegre - az alapítás évében tele voltak kelet-európaiakkal, a kapujukat meg egy igazi kultikus figura, a mexikói törpepapagáj Jorge Campos védte! De eltöltött náluk két évet 34 és 36 éves kora között Sztojcskov is, aki így Barca és a CSZKA Szófia után itt időzött legtovább. (Mellesleg a Fire előtti utolsó csapata a verhetetlen nevű japán Kasiva Rejszol volt.)A mai meccsen a Chicago Fire lesz az ellenfelünk, amely több szempontból is figyelemre méltó csapat. Egyrészt egy XIX. századi katasztrófa emlékére alapították és nevezték el... mivan? Tényleg: 1997. október 8-án a Nagy Chicagói Tűzvész 126. évfordulóján alakult a klub, és a Fire szót is ennek mementójaként vették bele a névbe. Fura. Mintha nálunk lenne egy olyan hokicsapat, hogy Mohácsi Vész. Najó, azért nem ugyanaz, de 300 ember veszett oda és 100.000 ember vált hajléktalanná a tűz miatt, amit aztán komoly ír-verések követtek, mert egy szerencsétlen ír asszonyt neveztek ki a tűz kitörésének bűnbakjaként. (Akkoriban nagy divat volt az íreket okolni minden rosszért Amerikában.) (Pedig a világ összes szenvedésének csak kábé 70%-a közvetlenül az ő hibájuk.) (Persze azóta fel kellett rónunk nekik még Michael Flatley-t és Bono-t is.) Mindegy, a csapat azonnal kifejezetten népszerű és sikeres lett (első évükben nyerték a bajnokságot és a kupát is). Ráadásul már a kezdetektől törekedtek a nemzetközi jellegre - az alapítás évében tele voltak kelet-európaiakkal, a kapujukat meg egy igazi kultikus figura, a mexikói törpepapagáj Jorge Campos védte! De eltöltött náluk két évet 34 és 36 éves kora között Sztojcskov is, aki így Barca és a CSZKA Szófia után itt időzött legtovább. (Mellesleg a Fire előtti utolsó csapata a verhetetlen nevű japán Kasiva Rejszol volt.)

A mostani meccs egyik előmozdítója lehet, hogy jelenleg tagja a keretüknek egy 19 éves saját nevelésű ifjúnk, Grant Ward. Kilenc bajnokin egy gólja van eddig, de egy továbbjutást érő gólt szerzett már a kupában is. Nem fűzök nagy reményeket ahhoz, hogy esetleg nálunk is lenne jövője. Egy MLS-beli kölcsön nem túlságosan kecsegtet túl sok jóval a PL-álmait illetően.

A mostani keretükben is vannak válogatottak - példának okáért a szomszédból egy Răzvan Cociș (eidzsd: Kocsis) nevű figura, a kolumbiai Hurtado meg egy pár amerikai. Az egyik hátvédük neve egyébként mindent visz: Hunter Jumper. Vagyis magyar szórenddel: Ugró Vadász. Nomen est omen.

Hunter Jumper, defender

Magáról a meccsről semmit sem tudok mondani. Remélhetőleg most sem játszunk dögunalmas 0-0-t, mert az nem tenne jót a közép-nyugati marketingünknek... Amíg a nagyok Észak-Amerikában barátkoznak az U21-esek egy francia tornán vesznek részt. Eddig szívtunk a Marseille-től és a Guingamp-től, a Lorient-t viszont ütöttük. Nem mintha sokat számítana az eredmény. Számomra nagyrészt új neveket olvastam a kezdőkben, csak Coulthirst, Walker-Peters, Winks és Lameiras neve csengett ismerősen. No meg az örökifjú Obikáé...

Hajnali kettőkor kezdünk Chicagóban - stream biztosan lesz, szóval a kocsmából vagy az operából hazafelé jövet be lehet pöccenteni a laptopot. (Ja, és közérdekű közlemény: a város nevét "s" betűvel ejtjük, nem pedig "cs"-vel. Kb: Sikágóu.)

COME ON YOU SPUUUURRRRRRSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik