Burnley - Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2015.04.05. 09:04
Hosszú szünet után láthatjuk ma újra a srácokat a csapat mezében - a válogatott szünet alatt bőven került kilométer a lábakba az EB-selejtezőkön...

Hosszú szünet után láthatjuk ma újra a srácokat a csapat mezében - a válogatott szünet alatt bőven került kilométer a lábakba az EB-selejtezőkön és barátságos meccseken, tehát attól nem kell tartani, hogy elmacskásodtak az ízületek. A beszúrt képen egyébként Walker, Mason és Kane ünneplik Townsend egyenlítő gólját az olaszok elleni torinói meccsen. Rég volt már ennyi Spurs-játékos az angol válogatottban, bár az azért kérdéses, hogy tétmeccsen hányan kapnának közülük lehetőséget. Andros gólja egyébként élményszámba ment, ráadásul Mason-től kapta az asszisztot. Na, de vissza a PL-hez. Most már szinte teljesen elúszott a BL-selejtezős helyre való esélyünk, a Pool és a United elleni kettős kapituláció tette be elsősorban a kaput. Ez van. Ha van Gaal megnyomja az önmegsemmisítő gombot, akkor esetleg felcsillanhat még a remény, de Wengerék egészen jó formába lendültek, szóval az ő segítségükre már nem számíthatunk. Marad tehát az ötödik hely, mint reális cél, ami tulajdonképpen eggyel-kettővel jobb, mint amit a szezon elején vártam a csapattól.Hosszú szünet után láthatjuk ma újra a srácokat a csapat mezében - a válogatott szünet alatt bőven került kilométer a lábakba az EB-selejtezőkön és barátságos meccseken, tehát attól nem kell tartani, hogy elmacskásodtak az ízületek. A beszúrt képen egyébként Walker, Mason és Kane ünneplik Townsend egyenlítő gólját az olaszok elleni torinói meccsen. Rég volt már ennyi Spurs-játékos az angol válogatottban, bár az azért kérdéses, hogy tétmeccsen hányan kapnának közülük lehetőséget. Andros gólja egyébként élményszámba ment, ráadásul Mason-től kapta az asszisztot. Na, de vissza a PL-hez. Most már szinte teljesen elúszott a BL-selejtezős helyre való esélyünk, a Pool és a United elleni kettős kapituláció tette be elsősorban a kaput. Ez van. Ha van Gaal megnyomja az önmegsemmisítő gombot, akkor esetleg felcsillanhat még a remény, de Wengerék egészen jó formába lendültek, szóval az ő segítségükre már nem számíthatunk. Marad tehát az ötödik hely, mint reális cél, ami tulajdonképpen eggyel-kettővel jobb, mint amit a szezon elején vártam a csapattól.

CSAPATHÍREK

Lloris nincs. Dier, Rose és Soldado elvileg rendbe jöttek.

Vorm

Walker - Fazio/Dier - Vertonghen - Rose/Davies

Bentaleb - Mason/Dembélé

Townsend/Lamela - Eriksen - Chadli

Kane.

Fazio legutóbb január 31-én lépett pályára a bajnokságban (3-0-ra nyertünk akkor a Hawthorns-ban), azóta Dier kap lehetőséget, és nem igazán tűnik úgy, hogy szilárdabbá vált volna a védekezésünk ezzel a cserével. Ha rajtam múlna visszaraknám a colost a kezdőbe. A többi poszton eléggé be vannak betonozva az emberek - a Bentaleb-Mason középpályán mondjuk bőven elférne egy jó Dembélé. A támadó négyesben pedig a hazai Burnley elleni bajnokin győztes gólt szerző Lamela helyén lehet, hogy most jobban járnánk Andros-szal.

BURNLEY

Baromi rég láttam utoljára Spurs-meccset. Március 7-én tudtam végignézni a QPR elleni idegenbeli győzelmet, de a ManU és a Leicester ellen bekapott 3-3 gólról lemaradtam. Szóval nagyon várom már ezt a mostani Burnley elleni csörtét - ami már a negyedik idei randevúnk velük. A hazai bajnokin a meccs nagy részén jobban játszottak, mint mi, ennek ellenére megvertük őket. Aztán jött az FA-kupás ismételt párharc, amikor is a hazai 4-1 talán az egyik legszebb idei foci-élményt adta. Igazi, közönséget kiszolgáló örömfoci folyt a pályán a vége felé.

Most nagyon más a helyzet: Danny Ings-ék még mindig a bennmaradásért küzdenek - egyre vészesebben fogy azonban az idejük. Ráadásul a Leicester és a QPR is győzni tudott tegnap, így még szorosabb a hurok. Egy vereséggel maradnának az utolsó előtti helyen, az iksz még mindig kieső helyen tartaná őket, a győzelemmel azonban pontszámban beérhetnék a 15. helyen pánikoló Hull City-t. Nekünk is van azért miért komolyan venni a meccset. Hiszen ha nyerünk, akkor egyrészt még nem kell feltétlenül keresztet vetnünk a negyedik helyre (bár botor dolog lenne beleélni magunkat), másrészt a Sotont és a Poolt is átugorva feljöhetünk az ötödik helyre. Egyébként halkan jegyzem meg, hogy a hetek óta szárnyaló Arse és ManU helyett inkább a Shitty összeomlásában bízhatunk. Ha ma nyerünk, ők pedig kikapnak a Palace otthonában, akkor öt pont lesz köztünk - és még jönnek egyszer a Lane-re... tehát, ha már oszladozó szalmaszálak után kapkodunk, akkor lehet, hogy Pellegrini elkedvetlenedő primadonnái felé érdemes figyelnünk. Persze ez még mindig csak egy oszladozó szalmaszál. És elengedhetetlen hozzá, hogy ma behúzzuk a három pontot.

Legutóbb Lamela volt a nyerőember. Most csereként számítanék rá.

A Burnley nincs nagy formában, a legutóbbi hat bajnokijukból négyet elvesztettek, mondjuk az beszédes, hogy épp a Chelsea és a Man City ellen tudtak pontot szerezni. Csozé orra alá idegenben törtek borsot egy szerencsés iksszel, Kompanyékat pedig a Turf Moor-on fektették teljesen megérdemelten két vállra. Képesek tehát a bravúrokra - szerencsénkre azonban a mi legyőzésünkhöz nincs szükség bravúrra, így talán biztonságban érezhetjük magunkat...

Sean Dyche csapata tömve van a Brit Szigetek legkülönbözőbb pontjairól érkező keményen dolgozó kisemberekkel. Ráadásul nemcsak a munkamoráljuk kiemelkedő , hanem még csak ügyetlennek sem mondhatóak. Igazság szerint nem értem, hogy vannak ennyire nehéz helyzetben - akárhányszor láttam őket, sokkal komolyabb gárdának tűntek, mint akár a Sunderland, akár a Hull, akár a Villa. Mindenesetre remélem, hogy megint a szimpatikus vesztes szerepét fogják magukra ölteni. Townsendet majd szétveti az önbizalom a Buffonnak vágott gólja miatt (ilyenkor kell meglépni, hogy Lamelát kezdetjük a helyén...), Kane számára is adott, hogy megtartsa az ihletett formáját, Eriksennek pedig nagyon érik már a tizedik bajnoki gólja (január óta nem talált be). Szóval bízok a sikerben: 2-1, ide - mert nem létezik, hogy Lloris nélkül találjunk egy clean sheet-et. Eriksen tizedik és Kane huszadik bajnoki góljával - és egy Townsend assziszttal.

COME ON YOU SPUUUUUURRRRRRSSSSSSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik