Boxing Day: Leicester - Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.12.26. 10:12
A Leicester egészen borzalmas eredményeket tudhat magáénak a United hónapokkal ezelőtti 5-3-as legyőzése óta. Tizenkét meccs tíz vereség, két...

A Leicester egészen borzalmas eredményeket tudhat magáénak a United hónapokkal ezelőtti 5-3-as legyőzése óta. Tizenkét meccs tíz vereség, két döntetlen, a megszerezhető 36 pontból 34 elúszott. Ennek megfelelően őket találjuk a bajnokság legalján, viszont kissé meglepő módon még nem teljesen reménytelen a helyzetük, hiszen csak öt ponttal vannak lemaradva az utolsó még bennmaradó helytől. Viszont a mai meccs az egyik utolsó szalmaszál, a még nem egészen veszett fejsze vazelines nyele. A mai találkozó után két idegenbeli mérkőzésük következik - egy Hull elleni ketrecharc, illetve egy várhatóan semmi jóval nem kecsegtető anfield-i kirándulás. Tehát biztosak lehetünk benne, hogy a mai meccsre úgy tekintenek, mint az ünnepi időszak relatíve legegyszerűbb, legkönnyebben abszolválható feladatára. Ez nekünk nem jó. Ők az életükért küzdenek, a mieink pedig félő, hogy fejben már a United és a Chelsea elleni dupla stampedlire készülnek. Pedig egy mai győzelemmel kissé csökkenne a nyomás rajtunk is.A Leicester egészen borzalmas eredményeket tudhat magáénak a United hónapokkal ezelőtti 5-3-as legyőzése óta. Tizenkét meccs tíz vereség, két döntetlen, a megszerezhető 36 pontból 34 elúszott. Ennek megfelelően őket találjuk a bajnokság legalján, viszont kissé meglepő módon még nem teljesen reménytelen a helyzetük, hiszen csak öt ponttal vannak lemaradva az utolsó még bennmaradó helytől. Viszont a mai meccs az egyik utolsó szalmaszál, a még nem egészen veszett fejsze vazelines nyele. A mai találkozó után két idegenbeli mérkőzésük következik - egy Hull elleni ketrecharc, illetve egy várhatóan semmi jóval nem kecsegtető anfield-i kirándulás. Tehát biztosak lehetünk benne, hogy a mai meccsre úgy tekintenek, mint az ünnepi időszak relatíve legegyszerűbb, legkönnyebben abszolválható feladatára. Ez nekünk nem jó. Ők az életükért küzdenek, a mieink pedig félő, hogy fejben már a United és a Chelsea elleni dupla stampedlire készülnek. Pedig egy mai győzelemmel kissé csökkenne a nyomás rajtunk is.

CSAPATHÍREK

Az egyetlen potenciális sérültünk Mason, de még az ő szereplése sem kizárt. Még a Burnley ellen szedett össze egy bibis bokát - de rajta kívül mindenki makk egészséges. Most már elvileg Adebayorral is lehet számítani, akit a Karácsonyra való tekintettel talán egy időre elkerülnek a gonosz szellemek. Bár démonok nélkül is nehéz lesz jelenleg Kane mellett a csapatba kerülnie. Kaboul szekerének a rúdja egyre nagyobb szöget zár be Tottenham mértani közepével, nem lennék túlságosan meglepve, ha januárban meghallgatna pár ajánlatot érte a Klub. Vannak még ezzel páran így egyébként - vérző szívvel közéjük kell sorolnom a jelenlegi helyzetben Mr. Tottenham-nek tekinthető Azzát is. A Paulinho-Dembélé-Capoue hármasból is alighanem távozni fog egy (kettő?) arc. Chiriches-ért pedig az évtized kacsája szerint Wenger érdeklődik egyre vehemensebben...

Lloris

Walker - Fazio - Vertonghen - Davies

Bentaleb - Dembélé/Mason

Lamela - Eriksen - Chadli

Kane.

A védekezésünknek az teszi a legjobbat, ha minél gyakrabban tud pályára lépni ugyanaz a négyes, és jelenleg a fentinél jobbat nem nagyon tudnék összeállítani. Előttük a saját nevelésű páros jöhet, vagy esetleg Dembélé, ha Mason nem jön rendbe. A támadó négyes jól muzsikált a Burnley ellen, így most nem feltétlenül bontanám meg. Lennont persze mindig szívesen látnám a kezdőben, de mostanában ábrándozás erre gondolni is. Meg aztán Lamela eddigi legjobb meccsét játszotta múlt szombaton. Minden bizonnyal Soldado és Adebayor is meg kell, hogy elégedjen a paddal, bár azért nem elképzelhetetlen, hogy Chadli helyét átvegye valamelyikük. A belga kicsit eltűnt a legutóbbi bajnoki második félidejére (az elsőben azért adott még egy gólpasszt).

MI LESZ?

Hátrányból fordítva 2-1-re nyerünk egy utolsó perces góllal, úgy hogy az egész meccset azzal töltjük, hogy megpróbáljuk minél szimpatikusabbá tenni a Rókákat. Legalábbis erre már nem lehet fogadni. A Leicesterrel hagyományosan gólgazdag találkozókat produkálunk - a PL-érában az ötöt közelíti a meccsenkénti átlag. 2003-ban nyertünk utoljára a Rókák otthonában, nem fogjátok elhinni, de 1-0-ás hazai vezetés után egy utolsó perces Kanouté találat hozta meg a győzelmet. Akkor az egyenlítő gólt is egy afrikai légiósunk szerezte, mégpedig az épp aznap debütáló Mabizela:

Most leginkább otthonról vagy a bűzös Dániából lehet várni az üdvözítő találatot. De fene tudja, most hogy Lamela megszabadult a bajnoki átoktól talán nála is beindul a termelés.

Papíron a bajnokság leggyengébb csapata az ellenfelünk, ráadásul az idén eddig nekünk jobban fekvő idegenbeli környezet is adott. Mégsem vagyok egyáltalán magabiztos a végeredményt illetően. A BBC találgatós játékában most két Match of the Day kommentátor feszül egymásnak, és egyikük sem számít arra, hogy a mieink elhozzák a három pontot. Lawro egyenesen veret minket, de Guy Mowbray is csak egy ikszet lát bennünk. Mindkettejüknél az a legfontosabb indok, hogy a Leicester-nek "fontosabb" ez a meccs, és a mieink nem fognak tudni kellően felpörögni, hogy lereagálják a hazaiak lelkesedését és elszántságát. Én is félek ettől, Pochettino dolga, hogy a mieink szemében is legalább annyira fontos legyen a meccs, mint a kiesőjelölteknek. Elvégre mi sem vagyunk sokkal jobb helyzetben a top4 eléréséért folyó küzdelemben, mint a Rókák a saját mini-ligájukban.

Alighanem nekünk fognak esni - a védekezésre amúgy is nehéz építeni Paul Konchesky-vel a hátvédsorban. Elöl van egy egészen veszélyes emberük Ulloa személyében, mögötte pedig ott zakatol majd honfitársa, a legenda Cambiasso. A Schmeichel-fióka lesérült, de így is lesznek ismerős nevek a házigazdáknál: az egykori angol válogatott Upson, a Blackpoollal már egyszer PL-t járt Gary Taylor-Fletcher, a Villával ellenünk három gólt szerző Albrighton és az annak idején a másodosztályból beválogatott David Nugent mind képesek lehetnek kellemetlen meglepetésekre. Általában bővelkednek a rakkolós játékosokban, ami jól jöhet nekik az év végi hajtásban, ahol a kitartás sokszor felülkerekedik a fineszen.

HASRAÜTÉS

1-0 ide. Rég volt már clean sheet-ünk, szóval legyen. Utólag is kellemes ünnepeket minden kedves olvasónak!

COME ON YOU SPUUUURRRRRSSSS!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik