Barátok - MK Dons, Leyton Orient, Brighton&Hove Albion

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.07.30. 12:07
Két láthatatlan barátságos meccs után ma végre van némi esély arra, hogy elcsípjünk egy patakot, vagy legalább egy gólösszefoglalót találjunk...

Két láthatatlan barátságos meccs után ma végre van némi esély arra, hogy elcsípjünk egy patakot, vagy legalább egy gólösszefoglalót találjunk a soron következő protokoll találkozónkról. Ma délután négytől a Brighton & Hove Albion lát vendégül bennünket méghozzá egy stadionavató alkalmából! A két már lejátszott meccs nem volt egészen hivatalos, mivel elvileg nem az első csapat játszott, hanem egy-egy szedett-vedett tizenegy. A valóságban viszont elég sok játékos kapott szerepet a felnőtt keretből, és az eredmények valamint a szöveges beszámolók alapján nemcsak szórakoztató meccsek voltak ezek, de a színvonallal sem volt baj a részünkről. Az alábbiakban a soron következő bulimeccsről, illetve a két legutóbbi, kifejezetten gólzáporos felkészülési találkozónkról lesz szó.Két láthatatlan barátságos meccs után ma végre van némi esély arra, hogy elcsípjünk egy patakot, vagy legalább egy gólösszefoglalót találjunk a soron következő protokoll találkozónkról. Ma délután négytől a Brighton & Hove Albion lát vendégül bennünket méghozzá egy stadionavató alkalmából! A két már lejátszott meccs nem volt egészen hivatalos, mivel elvileg nem az első csapat játszott, hanem egy-egy szedett-vedett tizenegy. A valóságban viszont elég sok játékos kapott szerepet a felnőtt keretből, és az eredmények valamint a szöveges beszámolók alapján nemcsak szórakoztató meccsek voltak ezek, de a színvonallal sem volt baj a részünkről. Az alábbiakban a soron következő bulimeccsről, illetve a két legutóbbi, kifejezetten gólzáporos felkészülési találkozónkról lesz szó.

A Brighton új stadionja gyönyörű, és tökéletesen megfelel egy feltörekvő csapat céljainak - alapkapacitás 23.000, szükség esetén (PL-promóció) gond nélkül bővíthető 35.000-re. A baloldali képen néhány rivális Crystal Palace-szurkoló építőmunkás poénkodásának eredménye látható. Az Albion beceneve a "Sirályok" - ez tükröződik az ülések elrendezésében is, a mávészi madárürüléket azóta eltüntették a karbantartók és hozzácsapták a fehér székeket a sirály farkához. Brighton egyébként ritka úticél az Angliába látogató magyarok számára, de megéri leutazni ha már Londonban van az ember - például ebben a tengerparti fürdővárosban van a Brit-szigetek egyik legpofátlanabbul fényűző királyi rezidenciája, de ezen kívül is rengeteg a valóban szemrevaló látnivaló. A stadion nem közvetlenül a városban található, hanem a közeli apró Falmer faluban.

No, hogy rólunk is legyen szó: most alighanem újra játszik majd Bale, vdV, Lennon és Modric - ők mind pihentek a korábbi két meccsen. A védelemben is alighanem többé-kevésbé a szokásos neveket láthatjuk majd. Crouch és Keane is 90 percet játszott tegnap az Orientnél, szóval ők ketten most kimenőn lesznek. Két felnőtt csatárunk mellett Harry Kane játéka valószínű még. Patakot itt lehet majd remélhetőleg találni - jelenleg még nincs megadva egy sem.

Essen pár szó tehát a két már lejátszott meccsről. Elsőként a "Franchise F.C." gúnynévre hallgató Wimbledon-reinkarnáció, a Milton Keynes Dons ellen lépett pályára a Spurs XI. Így nézett ki a banda:

Button (Archer, 86); Byrne, Corluka (Carroll, 82), Veljkovic, Rose; Bentley, Livermore (Luongo, 46), Kranjcar, Townsend; Pavljucsenkó, Defoe (Kane, 76). Fel nem használt cserék: Mason, Obika.

Amint látható, középen és elől viszonylag erősek voltunk, hátul meg vékonyak - ennek megfelelően 5-3-ra nyertünk, Kranjcar, Pavljucsenkó és a fiatal Kane nyújtották a legjobb teljesítményt. Niko az ötből négy gólból vette ki a részét - az első féldőben két gólpasszt adott Pavjlunak, aki mindkettőt tanári módon bombázta a felső sarokba. A második félidőben aztán meglőtte a maga gólját is a horvát, méghozzá egy 35-méteres bomba útján. Erről még egy rosszminőségű videót is tudok mutatni (UPDATE: poszt alján teljes összefoglaló!):

A meccs utolsó 15 perce pedig Harry "Hurricane" Kane-ről szólt - a meccsen semmit sem mutató Defoe helyére jött be, és egy percen belül gólt is szerzett (egy Niko lövése után kipattanó labdát lőtt be egy védő bénázását kihasználva), majd a Dons harmadik szépítő gólja után a hazai kaputól 30 méterre szerelt egy védőt és nagyon higgadtan gurította el a kapus mellett, ezzel beállítva az 5-3-as végeredményt. Kane tavaly az Orientnél volt kölcsönben és szerzett is pár gólt, most decemberben lesz 18 éves és jó eséllyel személyében saját nevelésű csatárnak szurkolhatunk a jövőben a felnőttek között is. (Szeretném ha már idén bemutatkozhatna a Ligakupában és esetleg az EL-ben, de lehet, hogy jobban járna, ha kölcsönben folyamatosan játszana, mintha nálunk itt-ott beszállna egy-egy félidőre.)

A három kapott gól természetesen sok, de a hátvédsor nagyon szedett-vedett volt a hazaiak pedig azért a legjobb csapatukat küldték pályára, szóval ezért azért ne aggódjunk. A középpályán egy félidőt kapó Massimo Luongo egyébként szintén nagyon igéretes fiatal, Livermore-t váltotta a szünet után és a beszámolók alapján elhomályosította idősebb csapattársa teljesítményét.

Másik láthatatlan meccsünket a Leyton Orient vendégeként játszottuk és újfent szépen termeltük a gólokat. Ezúttal Niko és Crouch voltak a legjobbak, de ha igaz Pienaar, Walker, Bentley(!) és Rose teljesítménye is kifejezetten bíztató volt. A felállás az alábbiak szerint alakult:

Cudicini; Hutton, Walker, Bassong, Rose; Bentley, Kranjcar, Palacios, Pienaar; Crouch, Keane. Fel nem használt cserék: Button, Luongo, Carroll, Kane, Townsend.

Ezt a meccset az összes kezdő végigjátszotta, szóval teljesen kicserélt csapat fog majd kifutni a Brighton csilli-villi stadionjának friss gyepére. Rose és Bentley állítólag nagyon jó százalékkal rúgta a pontos beadásokat, Walker középen is jól boldogult, Pienaar pedig megmutatott valamit a kreatív oldalából néhány váratlan és sikeres ritmusváltással és lukra futtatással.

Crouch éppenhogy lemaradt a mesterhármasról - az utolsó percben a gólvonalról mentett egy hazai védő. Második gólja pedig egészen szürreális élmény lehetett a szerencsés jelenlévők számára: egy 25-méteres, kapufáról bevágódó bomba! Mit nem adnék ha látni láthattam volna... sajnos még videón sem lehet biznyítékot találni arra, hogy valóban megszületett ez a gól. Azt hiszem, hogy a Loch Ness-i szörny és egyéb apokrif legendák mellé odatehetjük a polcra ezt az állítólagos távoli Crouch bombagólt is.

Az egyetlen videó amit a meccsről találtam Niko gólja, ezúttal a nézőtérről felvéve, talán még a korábbinál is rosszabb minőségben. Azért beszúrom, szegény ember vízzel főz:

Ma is jó lenne gólzáport látni, bár emlékszünk mi történt legutóbb amikor hülyére vertük a felkészülési meccseken az ellenfeleket... 2008-ban, amikor minden barátságost behúztunk, az utolsót 5-0-ra az AS Roma ellen nyolc forduló után két ponttal csücsültünk a béka segge alatt. Persze ahogy optimista következtetéseket nem lehet levonni az előszezonban mutatott játék alapján, úgy pesszimistát is felesleges.

Sok sikert a patak-kutatáshoz, ill. jó szórakozást ha sikerrel jártok. (Nyugodtan osszátok meg a kommentek között a linkeket.)

COME ON YOU SPURS!

UPDATE: teljes összefoglaló! Ipari mennyiségű helyzet itt is, ott is. (Ja, és mi játszunk liláskékben...:)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik