Bajnoki előszezon, 2. forduló: Spurs-WBA

Vágólapra másolva!
2012.08.25. 13:08
Lassan ülepszik az iszap, egyre tisztábban látunk, de még mindig zavaros a víz. Mindenesetre több hónapos fárasztás után sikerült horogra akasztani...

Lassan ülepszik az iszap, egyre tisztábban látunk, de még mindig zavaros a víz. Mindenesetre több hónapos fárasztás után sikerült horogra akasztani Adebayort, aki akár már szóhoz is juthat a mai meccsen. Továbbra sem véglegesítettük azonban a középpályánkat, és talán még a csatársorba is érkezhet egy új arc - bár AVB nyilatkozataiból nem erre következtetne az ember. Mondjuk azokból általában nehéz egyértelmű következtetéseket levonni, lásd a van der Vaart körül újra fellángoló levegőt, pedig AVB csak annyit mondott, hogy "számolunk vele idén" és "jelenleg nem eladó." Dawson és Huddlestone jövője sem lett tisztább az utóbbi pár napban, bár jelen esetben ez üdvözlendő fejlemény, hiszen gondolom egyikünk sem bánná, ha velük együtt vágnánk neki a szeptember 1. után kezdődő periódusnak. De addig is még hátra van kettő meccsünk a szokásos augusztusi bajnoki előszezonunkból - ráadásul két elvileg nyerhető, sőt nyerendő meccs következik.Lassan ülepszik az iszap, egyre tisztábban látunk, de még mindig zavaros a víz. Mindenesetre több hónapos fárasztás után sikerült horogra akasztani Adebayort, aki akár már szóhoz is juthat a mai meccsen. Továbbra sem véglegesítettük azonban a középpályánkat, és talán még a csatársorba is érkezhet egy új arc - bár AVB nyilatkozataiból nem erre következtetne az ember. Mondjuk azokból általában nehéz egyértelmű következtetéseket levonni, lásd a van der Vaart körül újra fellángoló levegőt, pedig AVB csak annyit mondott, hogy "számolunk vele idén" és "jelenleg nem eladó." Dawson és Huddlestone jövője sem lett tisztább az utóbbi pár napban, bár jelen esetben ez üdvözlendő fejlemény, hiszen gondolom egyikünk sem bánná, ha velük együtt vágnánk neki a szeptember 1. után kezdődő periódusnak. De addig is még hátra van kettő meccsünk a szokásos augusztusi bajnoki előszezonunkból - ráadásul két elvileg nyerhető, sőt nyerendő meccs következik.

GERALBION

Az első forduló egyik meglepetés alakulata, a hogdsontalanított WBA érkezik ma a Lane-re. Prímán kezdték a bajnokságot, hiszen a Pool lealázása egy közép-alsóházas csapatnak még mindig élményszámba mehet. A 3-0 a végére még inkább a Liverpool számára volt hízelgő, de azt azért meg kell jegyezni, hogy a kiállítás duplatizi kombó megkönnyítette a dolgukat. (Nem mintha Phil Dowd döntéseit kifogásoltam volna, nem nagyon tehetett mást.) Gera jó formában tért vissza, vannak még bizonytalan lépései, de az a valóban csodaszép kapásgól jelzi, hogy megvan az önbizalma. Ez a WBA egyetlen jövendőbeli ellenfelének sem jó hír, tehát én sem tudok felhőtlenül örülni legjámborabb honfitársunk formájának.

CSAPATHÍREK

Kaboul lesérült, úgyhogy Gallas apó marad a kezdőben - mellette azonban több mint valószínű, hogy Vertonghen Janót láthatjuk majd a védelem tengelyében. Parker rehabja jól halad, de annyira azért biztos nem, hogy ma pályára lépjen, szóval akár Jake helye is megmaradhat, ha AVB biztonsági játékot eszelt ki mára. De ezt azért nem tartom valószínűnek, sokkal inkább egy ultra-támadó felfogású felállást várok amiben akár Gylfi és Rafa egyszerre is szerepet kaphat. Ha csak egyikük fér a kezdőbe, akkor az remélem a holland lesz - most már biztos eléggé fitt, és akármilyen tehetség is az izlandi, azért vdV világklasszis. Elől minden attól függ, hogy Adebayor milyen passzban van, gondolom a City serdülővel edzett idáig. Van rá esély, hogy újra Defoe kezd, akár egyedüli csatárként - ami nem is rossz előjel, ha visszagondolunk a január 3-i Spurs-WBA meccsre, amit JD gólja döntött el a javunkra.

Friedel

Walker - Vertonghen - Gallas - Assou-Ekotto

Sandro - Sigurdsson/Livermore/vdV

Lennon Bale

vdV/Sigurdsson

Adebayor/Defoe

A West Brom keretében nincs sérült játékos, egyedül Graham Dorrans játéka kérdéses, akinek a kislánya meningitisze miatt kellett kimenőt kérnie, de szerencsére már jól van a gyerek.

HOGYLESZ MINTLESZ

Jó játékkal ugyan de elvesztettük a nyitómeccset. Most a változatosság kedvéért illene jó játékkal nyernünk. Sajnos sanszos, hogy a WBA azt a taktikát fogja alkalmazni mint a Liverpool ellen a kiállítás előtt. Vagyis a Gera-magic-re bízzák magukat, és egyébként védekeznek ezerrel. Nem szokott ez nekünk ízleni, meglátjuk AVB ki tud-e találni valamit. A két védekező középpályásos felállást lecserélni egy Rafát és Gylfit egyaránt pályán tudó kezdőre szerintem jó megoldás lehet. Persze kockázatos is lehet, ha netán a sündisznóállást megbontandó magunkra próbáljuk majd húzni őket egyszer-kétszer, és Rafa újfent védekező munkára (is) kényszerül.

A Newcastle elleni idegenbeli botlás belefért, és AVB sem hiszem, hogy messzemenő negatív következtetéseket vont volna le belőle. Még a ma délutáni meccs esetleges meg nem nyerése sem feltétlenül kellene, hogy apokalipszis-hangulatot generáljon spurs-ös berkekben, azonban nagyon fontos lenne hat ponttal letudni az első válogatott szünet előtti három fordulót. Két nyerhető meccsünk következik, és ha tavaly őszről meg tudnánk idézni azt a jó szokásunkat, hogy akit meg illik verni azt meg is verjük, akkor az szilárd alapot szolgáltathat az építkezéshez.

Lennon, Gylfi és Sandro egyértelműen jó formában vannak, még Defoe-t is ide sorolnám, Bale nincs igazán teljesen topon, de ő így is világklasszis, Rafa úgyszintén. Ha a fizikai állapota engedi, akkor Adebayor is bevethető, akinek saját bevallása szerint korog a gyomra egy-két gólra. Hátul Walker remélhetőleg jobban koncentrál majd, Gallas pedig számítani fog arra, hogy fiatal védőtársánál esetleg becsúszhat egy hiba, és gyorsabban fog mozdulni a jobboldalon támadt rés betömésére. Vertonghen tuti nagyon motivált lesz, Benny meg tuti nagyon laza. Ha mindenki teszi a dolgát és nem rendezünk megint kapufa eltaláló versenyt, akkor meglehet a győzelem. 2-0-ás hazai sikert várok, hogy Friedelnek is meglegyen a szezon első tiszta lapja.

COME ON YOU SPUUUUUUUUURRRRRSSSSSSSSS!!!!!!!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PS:

EID MUBARAK

Kis fikázós kitérő, akinek nincs hozzá kedve az ugorjon a kommentekhez: az első forduló egyik fénypontját nekem a Citeh-Saints meccs digis kommentátora szolgáltatta, aki Nasri gólja után a francia középpályás meze alól felvillantott "Eid Mubarak" feliratra azonnal rávágta, hogy Khaldoon Al Mubarak klubelnöknek üzent vele. Ezzel nem is az a baj, hogy valaki nem ismeri a muszlimok száját elég gyakran elhagyó kb. "Áldott Ünnep" jelentésű kifejezést, hanem, hogy szemrebbenés nélkül bekamuzik valamit az éterbe minden alap nélkül. Persze, több is veszett Mohácsnál, de ha ilyen szabadon megy a rizsa meccs alatt, akkor tényleg jobb átállítani a dobozt a román nyelvű közvetítésre. (Arról már nem is szólok, hogy az El Casicó Sport1-es kommentátorát hallgatva azt hihettük, hogy Puyol volt a Barca egyik legaktívabb játékosa, pedig a padon csücsült a lelkem.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik