A Premier League elé IV. - A várható élmezőny

Vágólapra másolva!
2015.08.06. 15:08
A Premier League elé c. rövid sorozatban megpróbálom megjósolni a megjósolhatatlant, és leírom szubjektív módon, hogy miként látom az előttünk...

A Premier League elé c. rövid sorozatban megpróbálom megjósolni a megjósolhatatlant, és leírom szubjektív módon, hogy miként látom az előttünk álló angol futballszezont.A Premier League elé c. rövid sorozatban megpróbálom megjósolni a megjósolhatatlant, és leírom szubjektív módon, hogy miként látom az előttünk álló angol futballszezont.

Az első alkalommal a frissen feljutott együttesekkel foglalkoztam, a második etapban pedig megpróbáltam belőni kik végezhetnek a tabella második felében. A harmadik részt azoknak a csapatoknak szenteltem, akik harcolhatnak véleményem szerint az első tízbe kerülésért, sőt akár az Európa Ligás helyekért. A negyedik, utolsó előtti részben pedig a dobogóra áhítozó klubokat veszem górcső alá.

LIVERPOOL FC

A tavalyi csalódást keltő hatodik helyezést követően idén mindenképpen szeretné visszaverekedni magát az első négybe Brendan Rodgers együttese. Erre minden esélyük megvan, hiszen úgy tűnik a tavalyi évvel ellentétben idén tudatos átigazolási politikát folytattak a Vörösök. A távozó Brad Jones helyére Bogdán Ádámot szerződtették a Boltontől. A védelem két szélére Clyne és a fiatal Joe Gomez érkezett. A középpályán Milner és Firmino megszerzése komoly fegyverténynek tűnik, csakúgy mint Benteke és Ings leigazolása.

KIKRE KELL FIGYELNI?

A Can-Milner-Henderson középpálya igen ütősen hangzik, főleg hogy előttük Coutinho, Firmino, és Benteke játszhat. A védelem minden bizonnyal a Clyne-Skrtel-Sakho-Gomez összeállításban kezd majd a hétvégi szezonrajton. Kíváncsi leszek a tavaly berobbant Ings mennyi lehetőséget kap majd, és hogyan teljesít Sturridge távollétében, akinek a visszatérését egyébként szeptemberre jósolják.

MIRE SZÁMÍTOK VELÜK KAPCSOLATBAN?

Érzem őket annyira erősnek, hogy elérjék a Bajnokok Ligáját érő helyek valamelyikét. A távozó Sterling hiányát szerintem nem fogja megérezni a klub, az igazolások idén jóval minőségibbek mint előző nyáron, minden adott, hogy a Pool az első négyben végezzen.

Tavaly a Bajnokok Ligájában is szerepelt a Pool, ám a Basel és a Real Madrid mögött csak a harmadik helyen végzett csoportjában

MANCHESTER UNITED FC

Szó mi szó rendesen beerősített van Gaal együttese is. A védelem jobb oldalára az olasz válogatott fullbackje, Matteo Darmian érkezett Torinóból. A középpályát két nyelvtörő, Schneiderlin és Schweinsteiger erősíti majd. Ráadásul egy univerzális, fiatal támadót is szerződtettek a Vörös Ördögök Memphis Depay személyében. A hírek szerint még egy középhátvéd leigazolását tervezik Manchesterben. Ha igazat lehet adni a SkySports-nak akkor a Smalling-Blind páros kezdhet ellenünk szombaton, ami nem tűnik megoldhatatlan feladatnak Kane számára...

KIKRE KELL FIGYELNI?

A holland van Persie távozása után minden bizonnyal Rooney kezd majd centerben, mögötte Depay játszhat. A United tavalyi legnagyobb meglepetését talán Ander Herrera szolgáltatta, aki túlszárnyalta a vele kapcsolatos várakozásokat. Idén nehezebb lesz a csapatba kerülnie, hiszen Schneiderlin és Schweinsteiger is a kezdőbe pályázik.

MIRE SZÁMÍTOK VELÜK KAPCSOLATBAN?

A holland mester bajnoki címről beszélt, de szerintem egyenlőre csak a dobogó legalsó foka reális célkitűzés, a MU bajnoki címe számomra nagy meglepetés lenne. Egy belső védő szerződtetése fontos lenne a klubnak, illetve egy csatárt sem ártana igazolniuk abban az esetben ha Chicharito távozik. Véleményem szerint a harmadik helyért fognak küzdeni a Poollal, és manchesteri riválisukkal.

Tavaly a BL selejtezőt érő negyedik helyre futott be a MU - idén már a dobogó a minimum elvárás

MANCHESTER CITY FC

Tavaly második lett Pellegrini együttese, idén nehéz dolguk lesz ha egyáltalán a legjobb négybe akarnak kerülni. A keret magja nem változott, a legnevesebb érkező Raheem Sterling, akiért rengeteg pénzt fizettek a Poolnak. Két másik angol, Delph és Roberts is csatlakozik a klubhoz.

KIKRE KELL FIGYELNI?

Természetesen Sergio Agüero továbbra is a manchesteri kékek húzóembere. A City szezonjának szempontjából is létfontosságú, hogy elkerülik-e a sérülések az argentin támadót. Mivel Dzeko és Jovetic is távozott (ó bazmeg hogy egyiket se vagyunk képesek leigazolni), ezért Wilfried Bony-nak, és Sterlingnek kell tehermentesítenie Agüerot. A középpályán Yaya Touré és Fernandinho jó formájára nagyon nagy szüksége lenne a chilei mesternek, szintúgy arra is, hogy Kompany megtanítsa védekezni védőpárját, Mangalat.

MIRE SZÁMÍTOK VELÜK KAPCSOLATBAN?

Elképzelhetőnek tartom hogy az olajosok idén lecsúsznak a BL szereplésről. Abban szinte biztos vagyok, hogy a bajnoki címtől oly messze lesznek mint Makó Jeruzsálemtől. Nem tartom alkalmasnak Pellegrinit a csapat élére, persze ez most már nagyon szubjektív gondolkodás, a tippelési képességeimet ismerve még az is benne van, hogy 10 pontos előnnyel lesz bajnok a City. Mindenesetre szoros küzdelmet várok a harmadik-negyedik helyért, és az fog lecsúszni a BL indulásról, akinek elfogy az ereje a szezon végére.

Sergio Agüero a City szezonjának kulcsa lesz idén is minden bizonnyal

arsenal fc

Legnagyobb riválisunk egyetlen nyári dobása Petr Cech megszerzése volt. A csapat szurkolói idén is a bajnoki címről beszélnek (mint mindig), fájó, de idén tagadhatatlanul megvan az esélye Wengeréknek a végső sikerre. A Chelsea legyőzése a Community Shielden mindenesetre jó előjel az ágyúsok szurkolóinak.

KIKRE KELL FIGYELNI?

A chilei Alexis Sanchez megszerzése sajnos jó üzletnek bizonyult, idén is tőle várják a legtöbbet a csapat drukkerei. Tavasszal nagyon belejött Giroud a gólszerzésbe, talán ezért nem szerződtettek idén se csatárt. A középpályán Ramsey, Wilshere, és Cazorla játszhat. A védelemben a már összeszokott Mertesacker-Koscielny kettős kezdhet.

MIRE SZÁMÍTOK VELÜK KAPCSOLATBAN?

Semmi jóra. Remélem rosszak a megérzéseim és idén sem fog a PL trófeáért küzdeni az arsenal.

Tavaly pozitív mérleget zártunk az ágyúsok ellen - reméljük idén sem lesz ez másképp

CHELSEA FC

Hasonlóan az arsenalhoz, a londoni kékek is igazoltak kapust, más kérdés, hogy Begovic vélhetően a kispadra érkezik Courtois mögé. Kap Angliában egy második esélyt Radamel Falcao, aki a hétvégén rögtön a kezdőben találhatja magát Costa sérülésének okán. Nem lehet más a Chelsea célja, minthogy megvédje a bajnoki címét, idén a riválisok megerősödésének okán azonban jóval kiélezettebb bajnoki versenyfutásra számíthatunk.

KIKRE KELL FIGYELNI?

A Premier League tavalyi legjobbja, Eden Hazard a Chelsea húzóembere. A Matics-Fabregas középpálya a legerősebb szerintem a bajnokságban, és a Kékek rendelkeznek a tavaly legkevesebb gólt kapó védelemmel, melynek összeállítása vélhetően nem fog változni, marad a jól bevált Ivanovics-Cahill-Terry-Azpilicueta kvartett. Kérdés a télen igazolt Cuadrado be tudja-e váltani a hozzáfűzött reményeket, vagy marad Willian árnyékában. Ha Diego Costa felépül akkor hasonlóan az előző idényhez ismét létfontosságú szerepe lehet, de jelenleg a távollétében Falcaonak és Remynek kell szállítania a gólokat.

MIRE SZÁMÍTOK VELÜK KAPCSOLATBAN?

Az első, vagy a második helyre várom Mourinho együttesét, ezzel a kijelentéssel nem vállaltam nagy kockázatot. Felesleges lett volna mélyen belenyúlni a csapatba, hiszen tavaly minden alapember a legjobbját tudta nyújtani. Egy-két keretjátékos érkezése lehetőséget biztosít a portugál mesternek a rotálásra, kérdés él-e vele.

Tavaly igen nagy volt az öröm a Stamford Bridge-en. Vajon idén ki nevet a végén?

Köszönöm Mindenkinek aki figyelemmel követte a sorozatot. Holnap áttekintem mi minden történt kedvenc Csapatunk háza táján, szót említek majd a felkészülési meccsekről, az új igazolásokról, reményekről és aggályokról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik