A forduló rangadója: Tottenham-'Pool

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.11.28. 13:11
Egyértelműen a Spurs-Pool a hétközi forduló slágermeccse, lesz még ugyan Everton-Arse is, no meg a világ leglagymatagabb derbijét is most rendezik...

Egyértelműen a Spurs-Pool a hétközi forduló slágermeccse, lesz még ugyan Everton-Arse is, no meg a világ leglagymatagabb derbijét is most rendezik a Stamford Bridge-en, de pikantéria és várható izgalmak terén kimagaslik a mi meccsünk. Ezért is totál érthetetlen, hogy a DigiSport a garantált sima hazai győzelemmel záruló Man Utd-West Ham-et tűzi műsorára ma este... Annak ellenére háromesélyes a találkozó, hogy mi lazán lenyomtuk a West Ham-et, a Pool pedig a Swansea vendégeként izzadt ki egy pontot a kilencven percből. Egyrészt a Swansea idegenben mindig is veszélyes jószág, másrészt a döntetlen azt is eredményezte, hogy Rodgers új csapata immár nyolc meccse veretlen a bajnokságban! Ez azért igencsak figyelemre méltó, még akkor is, ha a nyolcból öt alkalommal döntetlen született.Egyértelműen a Spurs-Pool a hétközi forduló slágermeccse, lesz még ugyan Everton-Arse is, no meg a világ leglagymatagabb derbijét is most rendezik a Stamford Bridge-en, de pikantéria és várható izgalmak terén kimagaslik a mi meccsünk. Ezért is totál érthetetlen, hogy a DigiSport a garantált sima hazai győzelemmel záruló Man Utd-West Ham-et tűzi műsorára ma este... Annak ellenére háromesélyes a találkozó, hogy mi lazán lenyomtuk a West Ham-et, a Pool pedig a Swansea vendégeként izzadt ki egy pontot a kilencven percből. Egyrészt a Swansea idegenben mindig is veszélyes jószág, másrészt a döntetlen azt is eredményezte, hogy Rodgers új csapata immár nyolc meccse veretlen a bajnokságban! Ez azért igencsak figyelemre méltó, még akkor is, ha a nyolcból öt alkalommal döntetlen született.

CSAPATHÍREK

Sandro játékra kész. Kábé ennyiben meg is tárgyaltuk amit kellett. Parker még mindig lábadozgat, Kaboul és Benny visszatérésének igérete pedig vastagabb ködben rejtőzik, mint a Sátán kutyája a dartmoori lápvidéken. Dembélé talán már kezdhet, ami rossz jel Huddlestone számára, nekünk viszont jól jöhet egy olyan csapat ellen, amelyik a Swansea még Martinez alatt meghonosított labdatartós tili-toliját próbálja másolni. Tommy boy ugyan a szokásosnál kombatívabb volt a Kalapácsosok ellen, de Dembélé agilitása sosem lesz meg benne. (Ahogy Hudd lövőereje és passzpontossága is mindig hiányozni fog a belga eszköztárából.)

Lloris

Walker - Caulker - Gallas/Dawson - Vertonghen

Sandro - Dembélé/Huddlestone

Lennon - Dempsey/Sigurdsson - Bale

Defoe.

A kapuban nincs okunk változtatni, AVB meg is engedett magának egy olyan nyilatkozatot, amiben a konzisztencia és állandóság kialakításáról beszél a kapusposztot illetően. A középhátvéd kérdéskör okozza megint a legnagyobb fejtörést. Dawson elég jól ugrott be a WHU ellen - bár azt hiszem kivétel nélkül az összes fejpárbaját elvesztette Carrollal szemben. Ellenben Gallas lehet, hogy még most is gyorsabb nála, ami Suárez őrzésénél kulcsfontosságú lesz. Az is elképzelhető, hogy AVB megkockáztatja Naughton balbunkóban, és Vertonghent középre rendeli Caulker mellé. (A Sterlingben rejlő potenciál miatt remélem a belga marad szélen.) Persze Caulker szerepeltetése is kockázattal jár - Rodgers keze alatt pallérozódott a teljes tavalyi szezonban, tehát a Pool jelenlegi edzője nagyon is jól kell, hogy ismerje a srác hiányosságait.

A védelem előtt Sandro és Dembélé párosa alap, hacsak a belga állapota nem követeli meg Huddlestone szerepvállalását. Bale és Lennon is no-brainer kategória - Defoe mögött viszont megintcsak jelentkezik egy dilemma. Dempsey végre rátalált a helyes ösvényre, ám hat napon belül ez lenne a harmadik meccse. Nem nyomná-e rá a bélyegét a játékára (és a formajavulására) a fáradtság? Persze mivel ő is és Sigurdsson is Rodgers kívánságlistáján volt a nyáron, bármelyikük is kezdjen lesz egy jó adag pikantéria a dologban. (Arról nem is beszélve, hogy mindkét jelenlegi edző neve felmerült a nyáron a White Hart Lane-en és az Anfield Roadon egyaránt.) Defoe-nak, ahogy mindenki számára világos, nincs alternatívája, tehát neki bérelt helye van a kezdőben.

ŐK

Suárez nem mutatja jelét annak, hogy különösebben megunta volna a góllövést - immár tíz bajnoki gólnál jár. Rajta kívül nincs olyan liverpooli aki egynél többször betalált volna a PL-ben. Az uruguay-i amilyen szaralak olyan jó focista, és elsősorban miatta érzem úgy, hogy megint nem ússzuk meg kapott gól nélkül. Rodgers forradalmi húzására, Downing pocsék balbunkóként való alkalmazására ezúttal nem lesz szükség, mert a fiatal Andre Wisdom újra játékra kész. A középpályájuk alighanem magában foglalja majd Gerrardot és Allent, illetve Sterlinget. Rajtuk kívül rejtély, hogy a Sahin, Shelvey, Henderson, Suso, Enrique halmazból kire esik a választás. De ha fogadni kéne én a fiatalabb spanyolra és a törökre tennék. Lucas Leiva kábé Parker szintjén tart a gyógyulásban.

MI VOLT?

Otthon az utóbbi években rendre vertük a Liverpoolt. Harry spurs-ös pályafutásának második meccsén oltári mázlival (de az utolsó 20 perc miatt kvázi megérdemelten) szívattuk Benítez addig veretlen, listavezető Vöröseit. A rákövetkező szezon első meccsén aztán tulajdonképpen végig dominálva, két kameruni góllal tettük el őket az útból, megadva az alaphangot a BL-selejtezős hellyel végződő szezonunknak (na meg a Pool azóta is tartó mélyrepülésének, és Benítez menesztésének). Hodgson alatt a szezon talán legjobb meccsét rittyentette a két csapat - a Pool levetkőzte a defenzív hozzáállást, és nyílt sisakkal rontottak ránk (mi meg rájuk). 6-6 is lehetett volna a vége, túlzás nélkül, de egy utolsó perces Lennon-gólnak hála otthon tartottuk a három pontot. Tavaly pedig King Kenny vezetése alatt a meccs nagy részét emberelőnyben, kisebb részét pedig kettős emberelőnyben végigsétálva nyertünk habkönnyen 4-0-ra.

MI LESZ?

Szoros meccs lesz. A két csapat játékosállománya és lehetőségei nagyon is közel állnak egymáshoz. Szerintem év végére megérkeznek a nyakunkra egyébként - de egy esetleges mai vendégsikerrel is egy pontra zárkóznának ránk... tehát már most sincsenek reménytelenül leszakadva. AVB és Rodgers is Csozé keze alá dolgozott a Chelsea-nél annak idején, tehát régóta ismerik egymást. Mindkét csapatnak megvan a maga gólerős csatára, akinek rengeteg pontot köszönhet. A Liverpool brutálisan egyértelmű Suárez-függősége nem áll olyan messze attól ahogy mi viszonyulunk Defoe-hoz Ade távollétében. A különbség, hogy nekünk van egy Bale-ünk is. Remélem, hogy ez a különbség elégnek bizonyul majd ahhoz, hogy a magunk javára döntsük el a meccset.

A középpálya közepén labdaszerzésben mi vagyunk erősebbek, kreativitásban azonban a Pool nagyon is kompetitív. A két szél elvileg megint a miénk, de Glen Johnson kifejezetten jól szokott ellenünk játszani, és előfordulhat, hogy hatékonyabban fogja majd Bale-t mint azt várnánk, ráadásul támadásban még jobb is mint hátul... Lennon nincs bombaformában, de a Pool védelmének baloldala ezzel együtt sem jelent leküzdhetetlen akadályt, tehát remélhetőleg Azza okoz majd némi pánikot arrafelé. Agger és Skrtel a Pool első számú belsővédő párosa, ám ennek ellenére nem túlzottan magabiztosak idén. Nálunk viszont az alap centerhalfok (Kaboul, Vertonghen) egyike sem lesz bevethető a posztján, tehát a védelmek összehasonlításában mindent egybevéve a Pool tűnik szilárdabbnak. Kapusposzton nincs vita - nálunk a világ legjobbja, náluk a PL hagyományosan egyik legmegbízhatóbb, de az utóbbi években kissé gyámoltalan kapusa véd.

TIPP

Hajlok az utóbbi években slágereredménynek számító 2-1-es hazai győzelemre. Dempsey javuló formája, Defoe töretlen önbizalma és Bale felszabadultsága mindenképpen elég kellene, hogy legyen két gól megszerzésére. Hátul pedig tuti összehozunk legalább (remélhetőleg legfeljebb) egyet. Esztétikai megfontolások miatt szeretném azt tippelni, hogy Huddlestone szerzi az egyik gólunkat, de az sem biztos, hogy egyáltalán pályára lép. Tehát inkább maradok a Defoe-Bale kettősnél. Jó formában vannak és egyébként is szeretik összefüggő sorozatokban termelni a góljaikat. (Persze az újságírók szempontjából Dempsey és Sigurdsson góljai és/vagy kiállítása lenne a főnyeremény.)

KÖRNYEZET

Amint már említve volt fentebb, a Liverpool jelenleg négy ponttal áll mögöttünk, és nem kell magyarázni mennyire és miért lenne tök szupi, ha ma növelnénk ezt a különbséget. A két közvetlenül előttünk álló csapat egymás ellen játszik, ami azt is jelenti, hogy győzelem esetén legalább az egyiküket megelőznénk. Ha iksz lesz a Goodison Park-ban, akkor mindkettejük elé ugorhatnánk. A Chelsea alighanem behúzza a kötelezőt a Fulham ellen, és egyébként is kívül esnek a célkeresztünkön. A Swansea ellenben elkaphatja otthon a WBA-t, ami extrém esetben rövidre is zárhatja Geráék csodálatos menetelését. (A wales-iek is csak három ponttal állnak mögöttünk egyébként.) Mindent összevetve nagyszerű lehetőségünk adódik arra, hogy feljebb lépjünk a tabellán - nem lesz könnyű meccs, de mindenképp nyerhető. És azért is különösen fontos lenne nyerni, mert egy Pool elleni győzelem még mindig jelent valamit a focisták lelki világának - no meg a Vörösökre is hasonlóan pozitív hatást gyakorolna, ha sikerrel járnának a Lane-en, azt meg mindenképpen el kellene kerülni, hogy épp mi adjuk meg nekik a kellő lökést a feltámadás útján!

Bátor játékot és jó helyzetkihasználást, please!

COME ON YOU SPUUURRRRSSSSS!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik